BTC USD 38,748.9 Gold USD 1,818.75
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pemujaaan Uri/Tembuni Bayi

ieda_0205

Banned
Joined
Feb 13, 2010
Messages
1,245
Reaction score
5
Points
30
Ida nak tanya pada sesape yang tahu, untuk apekah pemujaan uri/tembuni bayi yang baru lahir???:-?
 
Sponsored Post

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
pehh.. tak tercapai akal ku...
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
Ida nak tanya pada sesape yang tahu, untuk apekah pemujaan uri/tembuni bayi yang baru lahir???:-?

bleh ida bg contoh pemujaan tu x?
 

ieda_0205

Banned
Joined
Feb 13, 2010
Messages
1,245
Reaction score
5
Points
30
tak tahu detailnye.. sebab uri anak adik ida hilang, dah discan oleh org yang tertentu, dan dia kata uri tu diambil org indonesia untuk pemujaan.. tulah ida nak tahu untuk pemujaan ape??
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
tak tahu detailnye.. sebab uri anak adik ida hilang, dah discan oleh org yang tertentu, dan dia kata uri tu diambil org indonesia untuk pemujaan.. tulah ida nak tahu untuk pemujaan ape??

camne bleh ilang..??

puja uri.. buat anak kerak kot..?
 

ieda_0205

Banned
Joined
Feb 13, 2010
Messages
1,245
Reaction score
5
Points
30
anak kerak tu ape?? sekarang ni anaknye sakit, kat hospital, asyik nangis nangis je.. baru baru ni batuk kuat dan doktor kata mungkin hati bengkak, bila cek hati, tak de masalah pulak, semuanya ok...

so satu hari tu, abah ida suruh korek balik uri tu untuk alihkan tempat tanamnye, (abah ida kata mungkin tempat tanam tak sesuai maybe tanah berair ke ape ke), tapi satu kesan pun tak de.. kain putih yang membalut uri pun tak de, nak kata dah hancur kainnye, tak mungkin sebab baru sebulan je.. dan lagi pula, kain uri anak ida masih ada dan tak hancur, tu yang kami pergi scan utk tahu ke mana uri tu...

jawapan yang dapat: uri tu diambil seseorang utk dibuat pemujaan..
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
anak kerak tu ape?? sekarang ni anaknye sakit, kat hospital, asyik nangis nangis je.. baru baru ni batuk kuat dan doktor kata mungkin hati bengkak, bila cek hati, tak de masalah pulak, semuanya ok...

so satu hari tu, abah ida suruh korek balik uri tu untuk alihkan tempat tanamnye, (abah ida kata mungkin tempat tanam tak sesuai maybe tanah berair ke ape ke), tapi satu kesan pun tak de.. kain putih yang membalut uri pun tak de, nak kata dah hancur kainnye, tak mungkin sebab baru sebulan je.. dan lagi pula, kain uri anak ida masih ada dan tak hancur, tu yang kami pergi scan utk tahu ke mana uri tu...

jawapan yang dapat: uri tu diambil seseorang utk dibuat pemujaan..


uhh,,, anak kerak tu mcm toyol kot?? :-? saya pun x pasti..

cube bawak baby jumpe doktor lain pulak.. jgn cepat sgt jump to the conclusion..

kengkadang doktor yg tgh merawat sekarg trlepas pandang.. doc pun manusia gak...
 

ieda_0205

Banned
Joined
Feb 13, 2010
Messages
1,245
Reaction score
5
Points
30
uhh,,, anak kerak tu mcm toyol kot?? :-? saya pun x pasti..

cube bawak baby jumpe doktor lain pulak.. jgn cepat sgt jump to the conclusion..

kengkadang doktor yg tgh merawat sekarg trlepas pandang.. doc pun manusia gak...

erm.. yelah.. sekarang baby masih di hospital, masih mencari cari ape sakitnye...
 

haniez

Active Member
Joined
Feb 21, 2009
Messages
1,624
Reaction score
14
Points
25
ngeri jgk dgr bende2 mcm ni....mcm mane die bleh tau uri tu tanam kt mane?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register