BTC USD 32,598.0 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Peminat Kamen Rider - Jom masuk sini (sejarah Kamen Rider)

Zaman Kamen Rider manakah menjadi pilihan anda?


  • Total voters
    0

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,821
Reaction score
457
Points
91
kamenrider.jpg
 
Sponsored Post

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
28,761
Reaction score
2,102
Points
206
ni lah ruponyo yg anak2 aku suko sgt tengok kek tv....

kejam betul..... patut di ado kan 'kamen rider fat' supayo lebih adil

ekekekeeke
 

mutanic

Super Active Member
Joined
May 24, 2009
Messages
5,537
Reaction score
212
Points
73
ni lah ruponyo yg anak2 aku suko sgt tengok kek tv....

kejam betul..... patut di ado kan 'kamen rider fat' supayo lebih adil

ekekekeeke

mmg ado, spesel movie punya
 

Gaban Z

Fun Poster
Joined
Jul 8, 2015
Messages
537
Reaction score
29
Points
30
Sekarang tv3 tayang kamen rider build alihsuara melayu setiap hari jumaat pukul 5.30 petang
 

jerul

Legendary Member
Joined
Jul 13, 2009
Messages
10,667
Reaction score
64
Points
120
Satria baja hitam zaman aku sekolah rendah.. Skrg tgk rupa dah pelik2
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,444
Reaction score
501
Points
171
Aku minat zaman takeshi hongo...kamen rider zaman ni macam ada seram sikit...lagu pun best...
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,804
Reaction score
1,673
Points
596
Best la suka semua termasuk gaban

Maskman

Flashman

Ultraman

Semua layan
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
28,761
Reaction score
2,102
Points
206
image.jpg


Kahwin pakai sut Kamen Rider

TUMPAT - Tindakan seorang pemuda yang mengenakan sut cosplay watak Kamen Rider Faiz pada sesi fotografi sempena majlis perkahwinannya pada 8 Febuari lalu tular di media sosial selepas gambar itu dimuat naik semalam.

Alif Hakim Azhar, 27, berkata, dia sama sekali tidak menyangka gambar yang dimuat naik di akaun Twitter miliknya itu telah mencuit hati warganet sekaligus berkongsi detik-detik indah pasangan itu.

Menurutnya, tindakannya sebagai tanda menzahirkan minatnya terhadap adiwara dari negara matahari terbit itu pada hari yang cukup bersejarah dalam hidupnya.

"Alhamdulillah, bila saya bagi tahu isteri, Nor Afizam Mohd. Utama, 25, niat untuk pakai sut Kamen Rider dia terus memberikan sokongan.

"Begitu juga dengan keluarga kerana mereka sudah memahami minat saya terhadap adiwira itu," katanya ketika dihubungi Kosmo! Online di sini hari ini.

Alif Hakim yang bekerja sebagai kerani pentadbiran di Pasir Pekan dia membelanjakan sebanyak RM3,000 untuk melengkapkan keseluruhan cosplay watak tersebut.

Katanya, melalui cosplay itu juga dia turut terlibat dengan kerja-kerja amal mengutip derma bagi membantu golongan yang memerlukan.

"Saya harap usaha murni ini terus mendapat sokongan daripada keluarga dan masyarakat," ujarnya yang merupakan salah seorang ahli Cosplay Kelantan.

Kamen Rider Faiz merupakan siri adiwira yang popular di Jepun sekitar tahun 2003 dan 2004.

sumber - http://www.kosmo.com.my/negara/kahwin-pakai-sut-kamen-rider-1.856349
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,852
Reaction score
178
Points
73
Black dan rx tetap no 1 dihati
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register