BTC USD 19,839.9 Gold USD 1,708.55
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pemilik RXZ ‘untung besar’ tukar motor dengan tanah lot

hiduprakyat

Super Active Member
gem
Messages
7,909
Joined
Dec 6, 2010
Messages
7,909
Reaction score
542
Points
121
Pemilik RXZ ‘untung besar’ tukar motor dengan tanah lot

FB_IMG_1660730933255.jpg

PETALING JAYA – Seorang pemilik sebuah motosikal jenis Yamaha RXZ Catelyzer dikatakan ‘untung besar’ apabila berjaya membuat pertukaran jual beli dengan memiliki sebidang tanah seluas hampir 500 meter persegi daripada seorang pembeli.

Perkara itu dikongsikan Nik Mohd. Zulkiflee Lee menerusi Kelab Jual Beli RXZ di Facebook hari ini.

2022 sejarah, RXZ catal ‘swap’ dengan tanah lot, Alhamdulillah rezeki,” katanya.

Sehubungan itu, pelbagai reaksi turut diberikan oleh orang ramai dan rata-ratanya menganggarkan harga motosikal tersebut melebih RM18,000.

Sementara itu, ada juga pengguna tampil memuji tindakan bijak pemilik tersebut kerana mengorbankan ‘barang rare’ kepada sesuatu yang lebih menjamin masa depan dengan memiliki tanah sebagai aset bernilai.

Bijak abang kita ini, RXZ ini mungkin satu masa harga akan jatuh dan layak jadi besi buruk, tapi ada tanah harga pasaran makin naik,” ujar Shahrol Malik.

Rasanya pembeli mesti dah lama idam nak ada sebuah RXZ, sebab itu sanggup tukar dengan tanah,” komen Yushairi. – KOSMO! ONLINE
 
Sponsored Post

cotek21

Fun Poster
Messages
604
Joined
Dec 28, 2020
Messages
604
Reaction score
231
Points
33
Untung ler bapak ko banyak tanah..
Kalau aku byk tanah pun buat perkara sama.
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
164,529
Joined
Jan 13, 2009
Messages
164,529
Reaction score
22,453
Points
1,831
Awards
1
Berapa harga tanah lot tu agaknya
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
7,466
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
7,466
Reaction score
1,385
Points
151
Pemilik RXZ ‘untung besar’ tukar motor dengan tanah lot

FB_IMG_1660730933255.jpg

PETALING JAYA – Seorang pemilik sebuah motosikal jenis Yamaha RXZ Catelyzer dikatakan ‘untung besar’ apabila berjaya membuat pertukaran jual beli dengan memiliki sebidang tanah seluas hampir 500 meter persegi daripada seorang pembeli.

Perkara itu dikongsikan Nik Mohd. Zulkiflee Lee menerusi Kelab Jual Beli RXZ di Facebook hari ini.

2022 sejarah, RXZ catal ‘swap’ dengan tanah lot, Alhamdulillah rezeki,” katanya.

Sehubungan itu, pelbagai reaksi turut diberikan oleh orang ramai dan rata-ratanya menganggarkan harga motosikal tersebut melebih RM18,000.

Sementara itu, ada juga pengguna tampil memuji tindakan bijak pemilik tersebut kerana mengorbankan ‘barang rare’ kepada sesuatu yang lebih menjamin masa depan dengan memiliki tanah sebagai aset bernilai.

Bijak abang kita ini, RXZ ini mungkin satu masa harga akan jatuh dan layak jadi besi buruk, tapi ada tanah harga pasaran makin naik,” ujar Shahrol Malik.

Rasanya pembeli mesti dah lama idam nak ada sebuah RXZ, sebab itu sanggup tukar dengan tanah,” komen Yushairi. – KOSMO! ONLINE
Mmg untung.. tgk tu dah ade geran individu tu.. anggaran 5000sqt.. bole tanam mcm2 dulu sblm buat umah..
 

rinoa99

Legendary Member
gem
Messages
10,736
Top Poster #1
Joined
Jun 5, 2022
Messages
10,736
Reaction score
1,526
Points
191
Manfaatkan sebaik"nya tanah tu
 

azham

Super Active Member
gem
Messages
8,781
Joined
Dec 20, 2012
Messages
8,781
Reaction score
2,741
Points
216
Awards
1
Mmg untung.. tgk tu dah ade geran individu tu.. anggaran 5000sqt.. bole tanam mcm2 dulu sblm buat umah..
Mana yang betul…
500m persegi atau 5000sqt?
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
7,466
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
7,466
Reaction score
1,385
Points
151
Mana yang betul…
500m persegi atau 5000sqt?
Dedua btul.. bkn 100%.. tp anggaran je.. try google conversion.. sm to sf.. tuan akn phm..
 

mrsanji

Fun Poster
Messages
231
Joined
Mar 20, 2006
Messages
231
Reaction score
80
Points
20
Tanah kt pasir putih, kelantan tur....
Demo kenal bare boh...
 

eizzbizz

Legendary Member
gem
Messages
10,776
Joined
Sep 2, 2009
Messages
10,776
Reaction score
1,523
Points
206
Mmg untung.. tgk tu dah ade geran individu tu.. anggaran 5000sqt.. bole tanam mcm2 dulu sblm buat umah..
1 sq meter X 3.281
500 sq meter = 1640 sq.ft (lebih kurang 22x75

kalau tanah pajakan 99 thn + status pertanian + geran kongsi akan murah ... kena pulak zoning pertanian ..

tapi tgok dh pecah lot mungkin zoning pertanian atau kediaman ..

kalau geran individu + status kediaman.. bole buat loan bina rumah
 
Last edited:
Sponsored Post

Top
Log in Register