BTC USD 47,405.7 Gold USD 1,754.24
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pemburu “Lobster” Nenek Berusia 101 Tahun

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
313,659
Reaction score
14,928
Points
2,376
LUAR BIASA | Pemburu “Lobster” Nenek Berusia 101 Tahun

Siapa sangka nenek berusia 101 tahun masih mampu untuk memburu udang kara ataupun “lobster” di tengah lautan.

Digelar wanita paling aktif di dunia, Virginia Oliver tidak jemu untuk memburu makanan laut ini, meskipun telah menceburi aktiviti itu sejak umur 7 tahun.

Malah merupakan wanita tertua yang mempunyai lesen di timur laut, Amerika Syarikat.

====================

Dapatkan berita terkini, tepat dan sahih dengan ‘SUBSCRIBE’ YouTube Buletin TV3

IKUTI kami di;
Facebook: https://www.facebook.com/BuletinTV3Official/
Twitter: https://twitter.com/BuletinTV3
Instagram: https://www.instagram.com/buletintv3/
Website: https://www.buletintv3.my

#BuletinTV3 # Seantero

 
Sponsored Post

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
6,784
Reaction score
1,818
Points
156
LUAR BIASA | Pemburu “Lobster” Nenek Berusia 101 Tahun

Siapa sangka nenek berusia 101 tahun masih mampu untuk memburu udang kara ataupun “lobster” di tengah lautan.

Digelar wanita paling aktif di dunia, Virginia Oliver tidak jemu untuk memburu makanan laut ini, meskipun telah menceburi aktiviti itu sejak umur 7 tahun.

Malah merupakan wanita tertua yang mempunyai lesen di timur laut, Amerika Syarikat.

====================

Dapatkan berita terkini, tepat dan sahih dengan ‘SUBSCRIBE’ YouTube Buletin TV3

IKUTI kami di;
Facebook: https://www.facebook.com/BuletinTV3Official/
Twitter: https://twitter.com/BuletinTV3
Instagram: https://www.instagram.com/buletintv3/
Website: https://www.buletintv3.my

#BuletinTV3 # Seantero

Kalau tonton Astro pasal tangkap lobster ni, satu sangkar penuh lobster bersamaan bayaran bulanan kereta 6-8 orang.
Nelayan tangkap bersangkar2 sekali trip.
Kaya tapi risiko tinggi.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
313,659
Reaction score
14,928
Points
2,376
Kalau tonton Astro pasal tangkap lobster ni, satu sangkar penuh lobster bersamaan bayaran bulanan kereta 6-8 orang.
Nelayan tangkap bersangkar2 sekali trip.
Kaya tapi risiko tinggi.

Risiko apa yang tinggi tu bang
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
6,784
Reaction score
1,818
Points
156
Risiko apa yang tinggi tu bang
Laut gelora tu boleh tenggelamkan bot. Bukan macam laut granny kat atas tu.
Nelayan pergi ke laut dalam atas permit, bukan suka2 redah.
Pernah tengok sangkar yang diikat terputus dan kena nelayan.
Sekali kena pukul ombak besar, tergolek2 nelayan kat dalam bot.
Kalau mereka kat luar, mau tercaampak ke laut.
Kalau tak silap rancangan tu namanya Deadliest Catch
 

logammaut

Legendary Member
Joined
Dec 12, 2009
Messages
10,881
Reaction score
1,133
Points
201
Kalau tonton Astro pasal tangkap lobster ni, satu sangkar penuh lobster bersamaan bayaran bulanan kereta 6-8 orang.
Nelayan tangkap bersangkar2 sekali trip.
Kaya tapi risiko tinggi.
Minggu lps ada tgk nelayan US & Russia berperang psikologi & taktikal rebut kawasan lobster
 

huzz

Freshie
Joined
May 3, 2021
Messages
4
Reaction score
2
Points
8
Deadliest Catch tu siri tangkap ketam area dekat2 artik, mmg laut dia bergelora..yg ni tangkap lobster..laut x kuat.
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
14,953
Reaction score
2,345
Points
201
Kat Sabah tangkap lobster pakai tangan ja....jln2 kat dasar laut....tahan nafas lg.....terbaik bajau
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,310
Reaction score
21,608
Points
1,671
lobster laut kita yg bersungut byk tu. kenyal liat

lobster import ni termasuk king crab klo perasan dtg dah color merah. which dah direbus separuh masak utk tahan lama. nak masak die pun sekejap je dah. rasa? tawar je

still yg sedap ketam bangkang/nipah jgk
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register