Pembiayaan perniagaan - tekun / mara

CG Sponsors




eddie80

Super Active Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
5,583
Reaction score
46
Points
70
Kpd peniaga2 dan bakal peniaga...
Jika anda mengalami masalah d dlm permohonan pinjaman perniagaan,
aku sarankan apply la kat tekun / mara..
Sangat mudah dan tk byk karenah...
Dari pengalaman aku apply kan beberapa org pya permohonan,
alhamdulillah... Xde yg gagal....
Walaupun ada kesnya, aku rasa mustahil bleh lulus..
Tp, alhamdulillah.... Lulus tekun 50k...
Tu maksimum pinjaman tekun tu.... Dah 4 org aku wat kan, semua lulus 50k... Wlupun premis perniagaan mereka sekadar warung tepi jalan...
Stakat ni, loan paling tinggi yg aku uruuskan, mara lulus 130k.
Sbulan stgh jerr...

So, kpd warga CG yg berminat nk apply pinjaman ini, mai kita bincang2 kat sini..

perkenalkan diri, n nyatakan apa bisnes anda yg sedang/akan dijalankan...
semoga kita dpt bertukar2 info bisnes masing2..
tq

So, aku sarankan kpd warga cg yg berminat nk berniaga, tp tkde modal, p la wat pinjaman kat mara / tekun.
 
Last edited:
Sponsored Post

tajul_forex

Fun Poster
Joined
May 20, 2008
Messages
198
Reaction score
0
Points
10
Kpd peniaga2 dan bakal peniaga...
Jika anda mengalami masalah d dlm permohonan pinjaman perniagaan,
aku sarankan apply la kat tekun / mara..
Sangat mudah dan tk byk karenah...
Dari pengalaman aku apply kan beberapa org pya permohonan,
alhamdulillah... Xde yg gagal....
Walaupun ada kesnya, aku rasa mustahil bleh lulus..
Tp, alhamdulillah.... Lulus tekun 50k...
Tu maksimum pinjaman tekun tu.... Dah 4 org aku wat kan, semua lulus 50k... Wlupun premis perniagaan mereka sekadar warung tepi jalan...
Stakat ni, loan paling tinggi yg aku uruuskan, mara lulus 130k.
Sbulan stgh jerr...

So, aku sarankan kpd warga cg yg berminat nk berniaga, tp tkde modal, p la wat pinjaman kat mara / tekun.
bro...nak tanya..bro ni agen ke atau just nak bagi panduan....?
:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

zasa121

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
4,380
Reaction score
7
Points
60
klo bro agen,bleh la tolong submitkan..
 

mamza

Active Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,032
Reaction score
1
Points
30
aku dah submit kat tekun pd 13/11/08 yg lepas..kalau ikut prosedur katanya dalan 14 hari je dpt result...tp sampai sekarang belum lg...

perniagaan aku ni mmg real... nak pinjam pun dlm 20k je.... sesape boleh tolong ye?
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
aku dah submit kat tekun pd 13/11/08 yg lepas..kalau ikut prosedur katanya dalan 14 hari je dpt result...tp sampai sekarang belum lg...

perniagaan aku ni mmg real... nak pinjam pun dlm 20k je.... sesape boleh tolong ye?
Kau duit banyak2 pun, nak buat loan juga ke? :D
 

pesukec

Active Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,174
Reaction score
1
Points
25
aku dah submit kat tekun pd 13/11/08 yg lepas..kalau ikut prosedur katanya dalan 14 hari je dpt result...tp sampai sekarang belum lg...

perniagaan aku ni mmg real... nak pinjam pun dlm 20k je.... sesape boleh tolong ye?
x penat ker avatar ko tu ..menari x abis2 ..sian aku tgk siang mlm x pakai baju..:D:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register