BTC USD 60,861.7 Gold USD 1,793.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pembelian rumah pertama..nak tanya!?

myrayyan

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2010
Messages
14,198
Reaction score
75
Points
130
Aku ada beli rumah teres 2 tingkat dr sorg owner melayu..urusan pembelian rumah pada hemat aku dah selesai sbb owner lama (melayu) dah dpt duit rumah sbb rumah tu pun dah abis bayar oleh owner lama..bank yg bg loan EON BANK dh bgtau 1st payment bermula bulan12 ni..sblm ni jadi sangkut sbb de kaveat kat pejabat tanah daerah hulu langat..so aku nak tanya otai2 hartanah sini,aku nak kuarkan EPF aku dr akaun2 sbb pembelian rumah pertama..semua dokumen dah ada kecuali borang pindah milik aje yg xde lagi..so berdasar situasi atas agak2 korg urusan kat pejabat lawyer dah selesai ke dgn pejabat tanah? dan pe dokumen lain lagi yg patut pejabat lawyer bg pada aku..mintak bantuan jawabkan.
 
Sponsored Post

tuanbri

Fun Poster
Joined
Aug 2, 2009
Messages
218
Reaction score
4
Points
15
bro - untuk keluarkan EPF, cuma perlukan Salinan S&P sahaja...

kenapa nak kena perfectkan transfer ?

lagi satu, kalau ada kaveat, bank tak akan bagi loan. Tapi dalam kes ni, dapat pulak. Aku confius jugak.
 

atlantis

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
pelu ada s&p dan loan approval.
loan tak kuar, takde epf.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register