Pembantu perubatan tinggal nota sebelum terjun dari tingkat 3

CG Sponsors




Sponsored Post

abah5851

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,581
Reaction score
164
Points
43
buat siasatan dulu...betul ke bunuh diri --(saya banyak tengok movie).
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
76,481
Reaction score
12,159
Points
1,906
Hana Hadzrami

33m ·

Sekali lagi saya ingatkan, mental illness is real.

Beban mental dikala pandemik ini berganda-ganda meningkat. Tak kira dikalangan frontliners atau orang awam.

Tanyalah khabar staff anda selalu. Ambil tahu. Jangan mudah hilang sabar atas perkara-perkara yang kecil. Semua orang dalam keadaan tertekan. Tak usah ditambah tekanan tersebut.

Arwah sedang berpakaian skrub dewan bedah dan on duty 24 jam disaat kematiannya. Berkemungkinan dia juga terlibat dalam pengurusan kes SARI dan Covid.

Entah sempat kah dia berehat? Sempat kah dia mengambil ubat? Apakah perkara terakhir dilakukannya? Siapakah yang terakhir bercakap dan menyentap hatinya? Apakah perkara yang terlalu berat menekan perasaannya?

Sama-sama kita berdoa agar ruhnya diampuni dan dirahmati. Allahummaghfirlahu warhmahu wa’afihi wa’fuanhu.

Bacaan lanjut:
https://www.nst.com.my/.../medical-assistant-falls-death...
.
.
Hana Hadzrami
Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle.


1611207043021.png
 

makcikcomei

Active Member
Joined
Dec 3, 2010
Messages
1,905
Reaction score
266
Points
41
Antara masalah yang boleh menyebabkan bunuh diri mutakhir ni:

1. Kewangan
2. Percintaan
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,371
Reaction score
1,555
Points
201
Depression ambik masa. Deprrsion ni kompleks. Bukan semalam depress hari ni bunuh diri. Tuan boleh interview pesakit kat wad psikiatri jika tuan tak percaya.
Depression ambik masa. Deprrsion ni kompleks. Bukan semalam depress hari ni bunuh diri. Tuan boleh interview pesakit kat wad psikiatri jika tuan tak percaya.
ni Depression mcm ni?? memang leh jumpe org normal ke.. ni lebih dari kes tekanan perasaan/kerja/masalah personal .. sebb tu dia terjun kt hospital n berpakaian kerja...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register