BTC USD 56,999.0 Gold USD 1,769.23
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Pemandu lori dikesan langgar lebih 10 kenderaan, tiada tuntutan ganti rugi

GamezStar

CG Top Poster Club
Messages
34,974
Joined
Jul 1, 2008
Messages
34,974
Reaction score
2,473
Points
201
Nak buat macam jepun, jepun tak panas. Berjalan 30 minit kat jepun pukul 12 tgh hari tak berpeluh. Cuba la guna bas shuttle tgh hari, berpeluh macam main bola. Last last drive je. Kn check cuaca jugak bang.

Hujan melampau.. panas pelampau.. memng x sesuai.. tapi aku prefer ev car yg comel tu sebagai ganti.. sesuai tuk dlm bandar mcm tu so kereta personal park kt tepi
 
Sponsored Post

puyol

CG Top Poster Club
Messages
25,316
Joined
Jun 28, 2011
Messages
25,316
Reaction score
2,816
Points
201
Park&Ride dah ada tapi lengang jer. Naik bas kena 50 sen macamtu.
 

misshana

Freshie
Messages
25
Joined
Jul 13, 2021
Messages
25
Reaction score
7
Points
8
Hujan melampau.. panas pelampau.. memng x sesuai.. tapi aku prefer ev car yg comel tu sebagai ganti.. sesuai tuk dlm bandar mcm tu so kereta personal park kt tepi
Ofis aku jika berjalan dari stesen universiti tu dalam 40 minit...tapi berpeluh, kena tukar baju kat ofis, pakai deodorant balik. Tu pagi. Petang memang basah macam kena hujan. Pada pendapat aku cuaca negara kita ni tak sesuai untuk berjalan jauh jauh ke ofis. Malam ok la. Pagi atau petang memang berpeluh.
 

SMI6

Active+ Member
Messages
3,509
Joined
Jan 3, 2016
Messages
3,509
Reaction score
838
Points
86
Kalau boleh nak parking depan pintu restaurant.
Lagi kalau boleh nak orang suapkan makan.
Mentality rakyat Malaysia
ini yg betul

tgk la kat KL ke kat kampuang, kalau blh depan main entrance opis tu dia nak parking.

sama la mcm yg datang nak buat IC passport parking ikut dan je.
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Messages
27,620
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
27,620
Reaction score
172
Points
128
klu ikut undang2, salah keto sbb menghalang jalanraya

klu paking jauh sikit kan boleh ajo jln kaki senam2 sikit, den klu nk poie pkns shah alam, den paking kek tasik depan sirim & jln kaki ke pkns bleh senam sikit bakar lomak2

klu dah tua atau sakit atau OKU nk paking dekat2 jugak memang lojik tapi masih salah sbb halang laluan kenderaan di jln utamo

nasiblah korang pandai2lah setel tak koso den nk nolong eh ekekekeekeeke
boleh kene saman atas menyebabkan kemalangan.
kalau aku pemandu lori, aku claim kerosakan lori aku kat insuirans dorang
 

[email protected]

Super Active Member
Messages
9,694
Joined
Dec 7, 2011
Messages
9,694
Reaction score
148
Points
83
#Open for discussion

perasan kes ni kat pesbuk...ramai nitizen sokong driver lori (pulakkk...betui akhir zaman, orang yang salah dikatakan betoi...)

okay meh tgk situasi mcm nie...

Ahmad ni sakit, Family datang la ziarah...adik bradik mai jauh2...dari kedah, selangor, kuantan...
mai datang umah amad kat Taman A....

mai 3-4 keta...parking depan umah...borak2 tanye kabar...
mai sekoq lori...pi langgaq keta mak abah, abang long ngan kak cik...

Amad yg masih kurang sihat pun habaq la kat abang long dia...
"Awat bang long ni bodo sgt parking kat tempat xleh parking?? lain kali mai umah kami, datang la naek grab ka...ERL ka...baru ada akai sikit"
atau...
"padan muka ampa....lain kali jangan suka hati parking"

kalau kes mcm ni...nitizen nak pi marah sdara mara amad ka atau pi marah lori pasai langgaq keta depa adik bradik parking depan umah??

#########################################################################

balik kes lori langgaq keta ni...secara lojik..mmg yg bawak lori ni xdaq common sense...atau mmg saja nait nak langgaq...
kalau 1-2 keta dah sangkut...tak yah la pi terus jalan...rosakkan keta yang lain.

and kat situ...melambak guard2 kat area situ...
mana depa pi?? maen game enset ka? layan netplix ka??


hmm polis pun habaq situ tak leh parking?? betui ka??
yang betui rasenye..kalau tak silap...
area yang kenaq langgaq tu..."kawasan yang tidak di clamp"...
boleh refer diagram nie...

1634915676176.png


apa-apa pun...mcm chek habaq tadi...
boleh bincang semua ni..ikut la cara baek2...

kalau ada lawyer yg nak amik kes ni...kalau menang jangan lupa kami...
hahaha....

1634916084449.png


p/s: parking mcm ni biasa ja kat mane2 rumah flat/apartment..kl, putrajaya, penang, pj lain2 tempat...
so jadi lah manusia yang berakal waras....
 

show27

Freshie
Messages
35
Joined
Feb 14, 2021
Messages
35
Reaction score
5
Points
11
#Open for discussion

perasan kes ni kat pesbuk...ramai nitizen sokong driver lori (pulakkk...betui akhir zaman, orang yang salah dikatakan betoi...)

okay meh tgk situasi mcm nie...

Ahmad ni sakit, Family datang la ziarah...adik bradik mai jauh2...dari kedah, selangor, kuantan...
mai datang umah amad kat Taman A....

mai 3-4 keta...parking depan umah...borak2 tanye kabar...
mai sekoq lori...pi langgaq keta mak abah, abang long ngan kak cik...

Amad yg masih kurang sihat pun habaq la kat abang long dia...
"Awat bang long ni bodo sgt parking kat tempat xleh parking?? lain kali mai umah kami, datang la naek grab ka...ERL ka...baru ada akai sikit"
atau...
"padan muka ampa....lain kali jangan suka hati parking"

kalau kes mcm ni...nitizen nak pi marah sdara mara amad ka atau pi marah lori pasai langgaq keta depa adik bradik parking depan umah??

#########################################################################

balik kes lori langgaq keta ni...secara lojik..mmg yg bawak lori ni xdaq common sense...atau mmg saja nait nak langgaq...
kalau 1-2 keta dah sangkut...tak yah la pi terus jalan...rosakkan keta yang lain.

and kat situ...melambak guard2 kat area situ...
mana depa pi?? maen game enset ka? layan netplix ka??


hmm polis pun habaq situ tak leh parking?? betui ka??
yang betui rasenye..kalau tak silap...
area yang kenaq langgaq tu..."kawasan yang tidak di clamp"...
boleh refer diagram nie...

1634915676176.png


apa-apa pun...mcm chek habaq tadi...
boleh bincang semua ni..ikut la cara baek2...

kalau ada lawyer yg nak amik kes ni...kalau menang jangan lupa kami...
hahaha....

1634916084449.png


p/s: parking mcm ni biasa ja kat mane2 rumah flat/apartment..kl, putrajaya, penang, pj lain2 tempat...
so jadi lah manusia yang berakal waras....
Area tu area ofis. Bukan flet atau apartment. Parking kat tempat bukan parking tetap salah, tak kisah la apa sebab pun.
 

[email protected]

Super Active Member
Messages
9,694
Joined
Dec 7, 2011
Messages
9,694
Reaction score
148
Points
83
Area tu area ofis. Bukan flet atau apartment. Parking kat tempat bukan parking tetap salah, tak kisah la apa sebab pun.
tempat bukan parking warna merah dalam diagram...
maybe yang parking situ sejak azali purajaya dibukak...hahaha...
kalau tempat tu xleh parking...guard dgn pantas akan datang clamp taya...
 

[email protected]

Super Active Member
Messages
9,694
Joined
Dec 7, 2011
Messages
9,694
Reaction score
148
Points
83
Area tu area ofis. Bukan flet atau apartment. Parking kat tempat bukan parking tetap salah, tak kisah la apa sebab pun.
1634917760128.png


yg mcm ni lagi perlu tindakan serius...
same je...kalau ade yg buat giler...langga kite ni beramai2...
so yang melangga pulak yang dianggap betul....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register