BTC USD 57,030.7 Gold USD 1,772.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Pemandu lori dikesan langgar lebih 10 kenderaan, tiada tuntutan ganti rugi

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,082
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,082
Reaction score
435
Points
91
Menangis tak berlaku la mangsa, sebab tidak boleh buat tuntutan

Pemandu lori dikesan, tiada tuntutan ganti rugi

PUTRAJAYA – Polis mengesahkan pemandu lori yang terbabit melanggar lebih 10 buah kereta di di Kompleks E, di sini sudah dikesan.

Ketua Polis Daerah Putrajaya Asisten Komisioner A.Asmadi Abdul Aziz ketika dihubungi hari ini berkata, pemandu lori berkenaan akan hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya bagi memberi keterangan.

“10 daripada pemilik kereta yang terbabit kejadian itu sudah hadir ke IPD Putrajaya untuk membuat laporan. Kes disiasat mengikut Sekyen 42 Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sementara itu, Pejabat Ketua Pegawai Keselamatan Kerajaan Malaysia (CGSO), Jabatan Perdana Menteri (JPM) turut mengesahkan kejadian itu.

Menurutnya, CGSO Parcel E juga memaklumkan, lokasi kejadian telah digazetkan sebagai kawasan yang tidak dibenarkan untuk parkir sebarang kenderaan.

“Tiada sebarang tuntutan ganti rugi yang boleh dibuat oleh mangsa yang terlibat memandangkan kawasan atau laluan tersebut telah digazetkan sebagai kawasan yang tidak dibenarkan parkir,” katanya.

Katanya, pihaknya juga difahamkan, polis akan mengadakan operasi di laluan itu bagi menghalang pengguna meletakkan kenderaan dan boleh mengeluarkan saman kepada mereka yang tidak patuh.

Sebelum ini, tular sebuah video di laman sosial memaparkan sebuah lori melanggar lebih 10 buah kereta. Pelanggaran itu menyebabkan pelbagai kerosakan termasuk kesan calar dan kerosakan cermin sisi. – K! ONLINE

Video: Media sosial
 
Sponsored Post

pudins70

Super Active Member
Messages
9,185
Joined
Mar 28, 2011
Messages
9,185
Reaction score
975
Points
121
Adeh...daripada salahkan driver lori tu, lebih baik salahkan diri sendiri.
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,786
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,786
Reaction score
22,055
Points
1,671
Tgk komen fb sume salute driver lori 🤣

Dah bole pasang palang 1.5m tu
Sbb perangai parking cmni mmg xbole diubah
 

QIPIDELANA

Legendary Member
Messages
10,488
Joined
Dec 13, 2012
Messages
10,488
Reaction score
417
Points
146
Naya pak karim x psl2 kena kluar duit nak repair keta lak.
 

WalKing

Fun Poster
Messages
443
Joined
Jun 17, 2014
Messages
443
Reaction score
87
Points
30
Kat KPM ni mmg dari dulu parking camni...semua org pakai kereta sekarang...penuh la..kesian
 

no trade

Super Active Member
Messages
9,343
Joined
May 16, 2008
Messages
9,343
Reaction score
401
Points
96
Kalau dia tak langgar, mcmana nak lalu betul tak. Driver keta pulak sebab dah takde parking la park dekat situ. Kalau tak park situ mungkin blh park tempat lain tapi jauh la nak menapak. Kalau muda remaja tak pe kalau warga emas mcmana? naya pak karim..
 

dloanman

CG Top Poster Club
Messages
30,596
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,596
Reaction score
2,296
Points
206
klu ikut undang2, salah keto sbb menghalang jalanraya

klu paking jauh sikit kan boleh ajo jln kaki senam2 sikit, den klu nk poie pkns shah alam, den paking kek tasik depan sirim & jln kaki ke pkns bleh senam sikit bakar lomak2

klu dah tua atau sakit atau OKU nk paking dekat2 jugak memang lojik tapi masih salah sbb halang laluan kenderaan di jln utamo

nasiblah korang pandai2lah setel tak koso den nk nolong eh ekekekeekeeke
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register