BTC USD 41,856.9 Gold USD 1,813.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pemanah Negara Haziq Kamaruddin Meninggal Dunia

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
33,224
Reaction score
1,977
Points
201
takkan la semua kene sakit jantung... dan2 je
 
Sponsored Post

mohamad71

Active Member
Joined
Apr 23, 2007
Messages
2,072
Reaction score
24
Points
35
Takkan lah lepas ambil vaksin ramai meninggal sebab penyakit jantung,salur darah tersumbat.Pasti ada punca lain tu.
 

maxpda

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
7,772
Reaction score
302
Points
91
Kenapa aku rasa macam kerajaan xcukup transparent dalam hal ni ye...

Kalau disebabkan vaksin bagitahu la betul2 walaupun rare case..

Kalau benar komplikasi dari vaksin, ada apa2 pampasan ke?

Jadi sekarang ni kena buat full medical checkup ke kalau nak ambil vaksin... Kalau jadi apa2 ada bukti..
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,407
Reaction score
4,148
Points
201
Kenapa aku rasa macam kerajaan xcukup transparent dalam hal ni ye...

Kalau disebabkan vaksin bagitahu la betul2 walaupun rare case..

Kalau benar komplikasi dari vaksin, ada apa2 pampasan ke?

Jadi sekarang ni kena buat full medical checkup ke kalau nak ambil vaksin... Kalau jadi apa2 ada bukti..

Yang terbaiknya kena buat full checkup sebelum ambil vaksin.. Check dan Ambil darah.. Check penyakit dalam darah..

Supaya klo jdi apa2, pesan dkt family ambil lawyer dan cabar di mahkamah..

Buat bedah siasat, dgn report detail punca masalah dan pastikan report bedah siasat kena match dengan full check up kita..

Klo boleh lantik 2-3 panel pemerhati luar semasa aktiviti forensik bedah siasat..

Sebab kes pembuluh darah pecah dan darah tersumbat ni bukan boleh terjadi dlm tempoh sehari dua/ Seminggu dan sebagainya..

Nak lagi detail, sebelum ambil second dose, gi buat full checkup sekali lagi.. Sebab banyak kes punca selepas dari second dose..

Finally klo ada duit tolong ambil hibah atas nama isteri/anak yg dah dewasa..

Ambil dlm tempoh 6 bulan pun dh okay sgt.. Pastikan hibah tu dh cover semasa sebelum kita ambil first dose.
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Aug 2, 2007
Messages
13,186
Reaction score
1,962
Points
201
Kenapa aku rasa macam kerajaan xcukup transparent dalam hal ni ye...

Kalau disebabkan vaksin bagitahu la betul2 walaupun rare case..

Kalau benar komplikasi dari vaksin, ada apa2 pampasan ke?

Jadi sekarang ni kena buat full medical checkup ke kalau nak ambil vaksin... Kalau jadi apa2 ada bukti..
Vietnam negara komunis pun xsembunyi apa2 hal mcm nie
 

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,968
Reaction score
489
Points
51
kalau dengar interview astro awani semalam ada ahli keluarga terdekat dia cakap dia sihat cuma ada masalah gout sahaja.
kalau sakit jantung dia ada simtom2 dia... ada kawan gym aku dulu meninggal sebab jantung ...sebelum hari kejadian dia ada mengadu kat aku rasa sakit bahagian bawah ketiak dia...

Jiran aku umur 34 meninggal sebab sakit jantung.
Masa tu dia main futsal. Lepas tu dia duduk kejap rehat, lepas tu terus collapse.
Dia xde simptom sakit jantung.
Kejadian sebelum covid lagi.
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,407
Reaction score
4,148
Points
201
Jiran aku umur 34 meninggal sebab sakit jantung.
Masa tu dia main futsal. Lepas tu dia duduk kejap rehat, lepas tu terus collapse.
Dia xde simptom sakit jantung.
Kejadian sebelum covid lagi.

Aku rse kisah ni tak berapa jelas..

Adakah jiran seorang perokok ?

Klo kaki futsal, lepas tu layan rokok mmg terbaik..

Ramai je kaki merokok & aktif bersukan.. Boleh perform.. Tapi sekali over perform mmg collapse..

----

Namun ada jgk kes dimana mereka bersukan dan collapse..

Boleh rujuk news dibawah..

Point penting dlm news buat full medical checkup berkala..


---

Tp aku pelik jgk kes pemanah negara..
Logiknya ? Kalau kita atlet, takkan tak buat full medical checkup secara berkala ?

Sebab atlet perlu dipantau tahap kesihatan agar boleh perform dgn baik demi menjulang nama negara.

Kita tak nak tetiba atlet collapse time nak menang pingat emas.. Ini pendapat aku.. Tak logik klo atlet negara tak buat full medical checkup.. Terutama perihal masalah jantung.. Core aktiviti sukan.. Jantung perlu sihat..

----

Kesimpulan aku..
Kes ni ada something wrong, gov close gitu je..
 

KLVIPER

Legendary Member
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16,741
Reaction score
563
Points
171
Aku rse kisah ni tak berapa jelas..

Adakah jiran seorang perokok ?

Klo kaki futsal, lepas tu layan rokok mmg terbaik..

Ramai je kaki merokok & aktif bersukan.. Boleh perform.. Tapi sekali over perform mmg collapse..

----

Namun ada jgk kes dimana mereka bersukan dan collapse..

Boleh rujuk news dibawah..

Point penting dlm news buat full medical checkup berkala..


---

Tp aku pelik jgk kes pemanah negara..
Logiknya ? Kalau kita atlet, takkan tak buat full medical checkup secara berkala ?

Sebab atlet perlu dipantau tahap kesihatan agar boleh perform dgn baik demi menjulang nama negara.

Kita tak nak tetiba atlet collapse time nak menang pingat emas.. Ini pendapat aku.. Tak logik klo atlet negara tak buat full medical checkup.. Terutama perihal masalah jantung.. Core aktiviti sukan.. Jantung perlu sihat..

----

Kesimpulan aku..
Kes ni ada something wrong, gov close gitu je..
Kalau vaksin ada side effects, mahathir, hasmah, muhyidin kena dulu. Diorang lagi lemah, lagi tua.
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,407
Reaction score
4,148
Points
201
Kalau vaksin ada side effects, mahathir, hasmah, muhyidin kena dulu. Diorang lagi lemah, lagi tua.

Is okay boss.. Aku xde halangan dgn pendapat ini.
Just stop quote komen aku okay..

Thanks for your cooperation..
 

KLVIPER

Legendary Member
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16,741
Reaction score
563
Points
171
Is okay boss.. Aku xde halangan dgn pendapat ini.
Just stop quote komen aku okay..

Thanks for your cooperation..
Kau kecoh burukkan vaksin. Tapi kau tak boleh explain ahli parlimen tua yang ulang alik IJN, tapi takde apa apa kesan dari vaksin. Mahathir tu bnyk kali masuk IJN dulu dulu. Hadi Awang lagi teruk.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register