Pemain piano dihukum penjara kerana hina agama Islam Artikel Penuh: http://www.kosmo

CG Sponsors




balqis07

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 27, 2010
Messages
30,953
Reaction score
294
Points
136

ISTANBUL - Pemain piano terkenal di dunia, Fazil Say, dijatuhkan hukuman penjara lima tahun oleh hakim sebuah mahkamah di Turki semalam selepas dia menghina agama Islam menerusi Facebook.

Fazil tidak hadir di mahkamah semasa hukuman tersebut dijatuhkan tetapi dia menyatakan kekecewaannya berhubung hak kebebasan bersuara di negara ini.

Dia yang berusia 43 tahun membuat komen tersebut di akaun Facebook miliknya.

Bagaimanapun, hukuman penjara tersebut tidak akan dilaksanakan oleh pihak berkuasa jika Fazil didapati tidak melakukan kesalahan yang sama dalam tempoh lima tahun.

Antara komen yang mengaibkan agama Islam itu adalah berkaitan dengan kritikannya terhadap sajak yang dihasilkan seorang penyair terkenal, Omar Khayyam.

Semasa dia mengkritik sajak itu, Fazil mempersoalkan sama ada syurga itu merupakan sebuah rumah pelacuran. - Agensi


sumber:http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0416&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_10.htm
 
Sponsored Post

AuraSuccess_88

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 3, 2010
Messages
69,868
Reaction score
185
Points
528
disana cukup sensetif..di malaysia dok biar ajer apa org buat...
 

angkasa

Active+ Member
Joined
Nov 16, 2009
Messages
2,950
Reaction score
20
Points
25
penjahat yg mempertikaikan Penciptanya...
 

selambeyaya

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
nak bersuara sgt ambik la ubat.. jgn main2..
 

Kiniki

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2011
Messages
9,234
Reaction score
10
Points
65
kat sini slamber je hina terang-terangan tp masih bleh dok lepak kt kedai mamak..
 

khairuls

Super Active Member
Joined
Sep 20, 2010
Messages
9,212
Reaction score
10
Points
65
kat sini slamber je hina terang-terangan tp masih bleh dok lepak kt kedai mamak..
kat sini, mintak maaf lebih kurang je pon dah lepas.... pastu buat lagi...mintak maaf lagi...kan.... :(scam
 

powell

Active+ Member
Joined
Sep 30, 2009
Messages
4,406
Reaction score
68
Points
30
kat mesia guna alasan: "akaun facebook sy telah dihack, bkn sy yg buat kenyataan tersebut.harap maklum" :eek: :eek: :eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register