Pemabuk langgar mati rider Foodpanda

CG Sponsors




Panji hitam putih

Active+ Member
Joined
Nov 6, 2016
Messages
4,109
Reaction score
1,179
Points
111
Credits
0
01June2020/KL

Makluman Kemalangan Maut (KJR) melibatkan Nissan Grand Livina dan penunggang motorsikal berlaku malam tadi di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala Hentian Perkeliling.

Pemandu Grand Livina dipercayai memandu dibawah pengaruh alkohol merempuh seorang penunggang motorsikal (rider Foodpanda) dan menyeret motorsikal mangsa sejauh 3km.

Pemandu berjaya ditahan oleh orang awam. Penunggang motorsikal 1(L) Melayu maut ditempat kejadian. Pemandu Grand Livina 1(L) Cina telah ditahan di Balai Polis Jalan Tun H S Lee dan saringan ujian mendapati kandungan positif alkohol dalam pernafasan lelaki berkenaan.

▶#Inforoadblock

Footage susulan kemalangan maut sebuah Grand Livina merempuh dan seret motorsikal sejauh 3km di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala Hentian Perkeliling pada malam tadi. Penunggang motorsikal(rider foodpanda) maut ditempat kejadian.. #Inforoadblock

 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,131
Reaction score
11,347
Points
2,376
Credits
0
Makin menjadi jadi lak sekarang pemabuk bawak keta langgar orang
Sampai mati lak tu
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,292
Reaction score
653
Points
111
Credits
0
mana penguatkuasaan undang2? taki taki yudin cakap bukan islam ada hak untuk minum, sebijik cam geng PH dulu masa memerintah..


last2 dua2 takleh buat apa pun sebenarnya
 

akudotcom

Active+ Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
4,399
Reaction score
948
Points
81
Credits
0
Quran da larang
Ustad da pesan


apa nak jd mesia ni
Sejak merdeka di kuasai oleh org melayu islam, arak pun tak mampu nak haramkan

air zam zam yg halal tu bole plak haram di jual
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
34,356
Reaction score
1,922
Points
206
Credits
0
Memang takde yang ambil serius ye kalau benda berkaitan arak ni.

Semua buat donno je.
 

amieshoro

Active+ Member
Joined
Mar 21, 2009
Messages
2,569
Reaction score
95
Points
40
Credits
0
pemandu mabuk harus di hukum dengan keras...
bukan setakat denda..
harus hukuman sebat dan penjara!!!!!!!!!!

kebanyakan orang mabuk nie yang aku tgk seboleh2 nak drive sendiri walaupun ada yang offer nak antar balik..
pengalaman aku sendiri..
terpaksa aku rampas kunci kereta dia dan aku tawar diri untuk drive kereta dia sampai umah dia..
kalau bukan kawan dah lama aku tendang masuk lonngkang..
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
19,221
Reaction score
3,309
Points
236
Credits
0
Memang takde yang ambil serius ye kalau benda berkaitan arak ni.
Semua buat donno je.
memang faham tidak boleh tutup kilang arak 100% sebab multi-racial country .. jikalau minum tu duduk dalam premis / rumah, usah bawa kenderaan, minum tu untuk kekadang untuk berhibur atau bagi sesetengah rehatkan badan ..

hukuman maksima seperti Thailand harus dibawa masuk dalam APJ baru akan ada perasaan takut .. sekadar saman / penjara tak mencukupi ..
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
34,356
Reaction score
1,922
Points
206
Credits
0
memang faham tidak boleh tutup kilang arak 100% sebab multi-racial country .. jikalau minum tu duduk dalam premis / rumah, usah bawa kenderaan, minum tu untuk kekadang untuk berhibur atau bagi sesetengah rehatkan badan ..

hukuman maksima seperti Thailand harus dibawa masuk dalam APJ baru akan ada perasaan takut .. sekadar saman / penjara tak mencukupi ..
Hukuman di malaysia ni terlalu ringan dan lapuk. Kalau minum responsibly takde isu cuma banyak yang lepas minum jadi takde otak.

Anda ada hak untuk minum tapi kalau mabuk langgar orang sampai mati anda tak ada hak untuk gunakan alasan hilang pertimbangan disebabkan mabuk.
 

g-man

Active+ Member
Joined
Jan 16, 2011
Messages
4,457
Reaction score
557
Points
81
Credits
0
Gantung sampai mati jela senang..

Tak payah nk bela dlm penjara,menghabiskan duit kerajaan
 

Panji hitam putih

Active+ Member
Joined
Nov 6, 2016
Messages
4,109
Reaction score
1,179
Points
111
Credits
0
Maksimumkan denda..buat macam kat thailand punya hukuman..takat denda sikit2 orang tak heran
.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register