Peluang Perniagaan Disamping Melindungi Alam Sekitar

CG Sponsors




melagold

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2009
Messages
201
Reaction score
0
Points
10
Website utama: http://content.melaleuca.com/Introduction/
Kompeni,tempat dan Lesen Perniagaan

Saya sudah melawat semua tempat CG ,lihat semua topic dan berakhir di sini.

Wordpress's Blog saya ialah mengenai satu peluang perniagaan yang berasal dari US.Blog ini lebih merupakan dalam memberi perkidmatan percuma untuk kawan-kawan merujuk kepada kawan-kawan secara mulut tanpa perlu menjual apa-apa.Tidak perlu deposit dan tidak perlu modal.

Kompeni US ini akan memulakan pendaftaran pada bulan Feb 2010.Lesen pun sudah ada.Anda boleh lawat blog untuk mengetahui apa kompeni ini.Dikeranakan oleh syarat-syarat ketat tentang penggunaan nama kompeni terus,saya hanya boleh membincangkan atau berkongsi begini dengan kawan-kawan.Tidak ada sebarang percubaan menyembunyikan sesuatu dan ini bukan cara saya.

Sistem ini adalah mengutamakan pelanggan.Semua kepentingan diberikan kepada pelanggan.Bisinis ini menggunakan sistem "Consumer Direct Marketing" yang anda tidak pernah lihat.Ini kerana ianya tidak menggunakan iklan yang mahal.Penjimatan iklan dikongsi bersama semua pelanggan.

Secara ringkas,

Busines ini memerlukan cara berpasukan. Bukan skim cepat kaya.

Update: Jan 13,2010
Disini saya ingin berkongsi dgn "Terms"-Direct Marketing.Definisi dr Wikipedia adalah paling tepat dah.

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_marketing

Ia ada menerangkan 'Direct Marketing' tidak melalui media dan berdasarkan respon positif dr para pelanggan.

Oleh itu,Melaleuca menggunakan kebaikan yg terbukti dr pelanggan dan memperkenalkan produk-produk semulajadi,bebas kimia kpd pelanggan menerusi mulut pelanggan ,iaitu "Rujukkan secara mulut".

Terima kasih.

[1]

[2] Apakah yang harus anda buat? Anda hanya perlu tukar kedai belian(spt supermarket atau hypermarket) dan tukar jenama barang penggunaan harian rumah anda. Anda bukan menambah perbelanjaan,anda masih menggunakan wang yang sama,tiada pelaburan baru atau berlakunya boros. Pada masa yang sama, anda hanya memperkenalkan kelebihan barang-barang syarikat kepada kawan-kawan baik secara mulut sahaja, membolehkan anda berpeluang menjana rezeki sampingan seumur hidup dan diwariskan kepada anak-anak dan cucu-cicir anda.

[3] 24 tahun sehingga hari ini, Pulangan Jualan adalah 95%.
Melebihi 300 jenis barang-barang keperluan rumah, dijamin 60 hari 100% wang kembalian. Bonus dihitung berdasarkan jumlah rujukkan kepunyaan anda

Usaha anda, hasil anda.Bisinis tidak spt lain,masuk dulu>kaya dulu.Masuk dulu,silap langkah,hancur cepat.Sistem kompeni kami cukup adil untuk semua.

Mula-mula agak susah kita bermula tapi usaha kita akan menurun bila mencapai titik perseimbangan (Even point).


Kita lihat bisinis cara tradisi lama.



Points Diperhatikan:
1.Guna agen-agen spt supermarket,Hypermarket,kedai,mlm,direct sales...
2.Menaja dengan beriklan secara besar-besaran.Contoh, Nike menggunakan "Tiger Wood" dan bayar Tiger sebanyak US$1 billion.Makanya,kos pengiklanan dijimatkan dan dibahagi-bahagikan kepada para pelanggan setia.

Untuk Taklimat/Seminar percuma, boleh hubungi(Nama dan tel anda akan disertai di sini kalo berminat):-

Website utama: http://content.melaleuca.com/Introduction/

1.Henry,012-3070980,K.L.Blog:http://perlindunganalamselitar.wordpress.com/|
2.Felix,012-5500847,Subang Jaya/Petaling Jaya/Shah Alam/Kepong,Website: http://malaysia2010.webs.com/
3.Gan,012-7366838,Kluang-Johor
4.Maniam,012-2111241,Kepong
5.Francis,017-8846238,Ampang/Pandan Jaya/Pandan Indah/Pandan Perdana
6.Mr.Yap,016-3383397,Taman Maluri,Cheras
7.Mohd.Zulfadle Bin.Mohamad Jamil,019-2377430,Setapak,Gombak,Wangsa Maju,Taman Melati

Sebarang pertanyaan akan dibalas.
Terima kasih.

"Merubah kehidupan sesiapa yang ditemui dengan menolong mereka mencapai matlamat".
 
Last edited:
Sponsored Post

melagold

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2009
Messages
201
Reaction score
0
Points
10
Kompeni,tempat dan Lesen Perniagaan



Rekod-pencapaian kompeni

Negara-negara yang terlibat sejak kompeni ditubuhkan pada tahun 1985.Kebanyakan adalah dari negara-negara maju.Apakah kita bernasib baik?



Rekod pendapatan "Business Builder di US.
[1] Makcik yang berumur 66 tahun join kompeni pada tahun 1985,10 tahun kemudian menjana pendapatan sebanyak US$7000+(RM 25000)setiap bulan.Sebelum makcik join,dia sudah kena "Stroke".Beliau bekerja dibawa oleh pembantunya ke taman-taman selama 1 jam untuk 5 hari.

[2] Alan join kompeni ketika berumur 23 pada tahun 1992.Pendapatan beliau adalah US$ 200 million setahun pada tahun 2008.

[3] Eddie Bestoso, seorang muflis,pinjam US5.00 daripada 6 kawan untuk join kompeni.Pada tahun 2008, pendapatan beliau adalah US$240 million setahun.Dan beliau hanya merujuk kepada seramai 159 orang sahaja.

<=====================================================>

Untuk pemahaman anda tentang CDM atau Consumer Direct Marketing.



Standard Produk:


Produk kompeni kami memberi anda peluang mencuba selama 60 hari dan di beri jaminan 100%.Kalo sewaktu anda mencuba dan berasa harga mahal,dalam <60 hari,pulangkan produk yang anda beli itu, wang 100% anda akan dipulangkan.

Komputer kami akan keluar dan mengatakan " Maaf, produk ini tidak sesuai untuk anda!" :)

Update: Jan 08,2010-Bahan Kimia Yg Didapati Dlm Barang Kegunaan Harian Rumah Tidak Ketahuan

http://www.msnbc.msn.com/id/12738644

"Separoh Polar Bear tak separoh Polar Bear".

Ini adalah kesan dari laut yang kian tercemar oleh manusia.Kandungan bahan kimia dan racun yang kita sentuh menerusi proses pencucian di rumah spt cuci pinggan,berus gigi,cuci pakaian,cuci lantai dll masuk ke laut.

Laut>Air diminum ikan>Dimakan Polar Bear( Manusia juga).

Kedua: Barangan cosmetics.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2782089/Make-up-peril-for-teenage-girls.html

Kalolah awek guna kosmetics, kita cium kat dia, kita kena juga,betul?

 
Last edited:

melagold

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2009
Messages
201
Reaction score
0
Points
10
Setiap Pelanggan Utama Punyai 7 Generasi

Pelanggan terutama boleh mendapat 7 generasi percuma.Ini adalah sistem yang adil.Iaitu setiap pelanggan terutama datang seperti 001(orang yang pertama masuk ke bisines ini).

Ini merupakan sistem yang telah dibuktikan akan berjaya di US,24 tahun hingga hari ini.



Pendaftaran:
Anda perlukan ID orang yang merujuk anda,sesiapa saja atau "Business Builder" sebelum anda boleh membuat pendaftaran.

Syarat-syarat menjadi pelanggan terutama:-

(1)Yuran kemasukan ahli kira-kira <RM100.00(SG 29.00). Kalau anda tidak mahu meneruskan di dalam setahun, wang anda akan dikembalikan sebanyak 90%.Pembatalan juga boleh dibuat(Belum pasti dlm 1 minggu atau 1 bulan).

(2)Pilih cara bayaran. Kad kredit atau Kad debit.





Update:Jan 09,2010.
Dah banyak saya baca kat Internet online.Didapati ramai orang tidak membaca Terms And Conditions,agreement dan Disclaimer sebelum sign menjadi pelanggan utama.Tolonglah baca dengan teliti untuk mengelakkan sebarang ketidak-inginan nanti.Fahamkah dulu bagaimana anda boleh mengekalkan 35P dan tidak menyimpan stok berlebihan.Kalo tidak,barang terlalu banyak pulak jual harga rendah kepada orang lain.Dan tu,salah satu dr agreement ada mengatakan produk tidak boleh dijual melalui online spt kat E-bay,Alibaba,lelong dll.Tolong beri perhatian.Terima kasih.

Cara pembelian:
(1) Tol-free
(2) Faks
(3) Online
(4) Kedai

Beli 35 mata produk setiap bulan-Lebih kurang RM 200.00.
Anda bukanlah menambah perbelanjaan tapi kekal seperti mana anda belanja tiap bulan untuk memenuhi keperluan rumah. Disini, saya ingin menekankan bahawa anda tidak dibenarkan membeli lebih sekiranya mata bulanan anda sudah tercapai melebihi had maxima.

Anda boleh pilih "backup order". Ini adalah supaya barang-barang kegunaan harian anda dijamin akan sampai ke rumah anda setiap bulan untuk mengelakkan anda daripada lupa(spt pergi melancong) membuat sebarang pesanan. Jadi, kompeni kita cuba melindungi pelanggan terutama menerima diskaun dan kepentingan-kepentingan yang lain.

Pada keseluruhannya,statistik kompeni pelanggan kita memesan 45 mata produk dihitung secara purata pada kadar setiap bulan.

Kompeni bertindak seperti supermarket.Oleh itu,tukarlah corak pembelian kegunaan rumah kepada barangan yang diperbuat daripada 100% bahan semulajadi,bebas kimia,tanpa toxin dan botol plastic boleh dikitar semula.Botol kami kalo dibakar,baunya macam jagung.
(Packaging is bio-degradabled).Selangor kan ada mengalakkan orang ramai membawa plastik sendiri ke kedai/supermarket membeli belah pada hari sabtu.Sekarang,kita bolehlah jimat waktu dengan hanya menalipon saja,faks atau online dan barang kegunaan harian terus di hantar sampai ke pintu rumah kita.

Setiap pelanggan terutama mempunyai kepentingan-kepentingan:-
1.60 hari 100% money back guaranteed.
2.30% diskaun untuk barang-barang kegunaan rumah,40% untuk barang kosmetik.
3.Bonus dari promosi(Merujuk kpd kawan-kawan)
4.Makin lama anda guna,makin murah sehingga percuma.
5.Free gift.

Perhatian kepada pelanggan: Pastikan anda mencuba sebanyak >30 jenis barang-barang yang dijamin 6o hari.Ini adalah kerana barangan yang dikeluarkan kompeni cukup pekat dan boleh digunakan selama beberapa bulan.Satu botol boleh dijadikan sebanyak 5 atau 6 botol.Jadi,kalo pelanggan pesan barang yang sama,masalah kelebihan pasti terjadi.

Perhatian kepada business builder:Anda dinasihatkan mencuba sebanyak >80 jenis barangan supaya anda boleh memberi tunjuk ajar dan jalan yang betul kepada setiap pelanggan anda.Ini demi kejayaan anda dalam proses merujuk.

97% barangan Kompeni adalah dikeluarkan sendiri( Our company is a manufacturer-97% manufacture own products).

Kos pengiklanan dijimatkan melalui-"Rujukkan Secara Mulut".
Penjimatan kos pengiklanan dan penepian agen-agen sbg orang tengah membolehkan para pelanggan setia menikmati keuntungan dan dibahagi-bahagikan mengikut jumlah rujukkan orang yang anda punyai.



Aku petik je dari Blog saya ditambah dikit info.
Perangkaan di atas berdasarkan kepada tiga jenis orang.
(1) 50% Pelanggan terutama yang hanya suka menggunakan barang dan tidak akan merujuk kepada sesiapa pun.Iaitu, mulut diam-diam punya.
(2) 30% Pelanggan terutama yang akan merujuk kepada hanya 1 atau 2 orang. Yakni,mulut golongan ini akan terbuka dikit.
(3) 20% Pelanggan terutama yang akan merujuk kepada semua orang yang ditemui dia.Inilah golongan yang buka mulut besar dan lebih berjaya.Pelanggan sedemikian akan melibatkan diri menjadi" Business Builder" sama ada Part time mahupun Full time.

Point: Graf di atas adalah berdasarkan kepada 20% pelanggan terutama yang akan menjadi "Business Builder".

Tiga Points Untuk Memudahkan Rujukkan Anda Kepada Kawan-Kawan baik anda:

Katakan pada mereka begini:-
1.Kompeni kita mempunyai sebanyak 300 lebih jenis produk-produk termasuk barang keperluan harian,produk kesihatan dan kosmestik diperbuat dari 100% bahan semulajadi,bebas bahan kimia,bahan kitar semula dan melindungi alam sekitar. Anda sebagai pelanggan utama,boleh mencuba setiap produk dalam 60 hari diikuti jaminan pulangan wang bersama kepuasan 100%. Apakah maksud percubaan 60 hari dan jaminan kepuasan 100% itu? Ianya bermaksud, anda boleh menggunakan setiap produk sehingga anda membuat keputusan sendiri, sama ada anda puas hati atau tak puas hati tentang mutu,harga,kesesuaian produk untuk anda dan lain-lain.Kalau anda berasa tidak puas hati mahupun semata-mata kerana anda tidak syiok,walaupun anda sudah menggunakan isi kandungan di dalam 40%,60%,80% atau pun 99%,anda boleh pulangkan produk yang anda gunakan sebelum 60 hari atau <60 hari, wang 100% anda akan dikembalikan atau tukarkan saja kepada produk yang lain.

2.Kompeni kita mempunyai rekod *ulangan jualan sebanyak 95%. Ini bermaksud, 95% daripada setiap pelanggan akan kembali setiap bulan membeli produk-produk untuk memenuhi 35P(bernilai lebih kurang RM200).Sebab-sebab kenapa 95% pelanggan balik untuk membeli kerana:-
-Tidak ada proses penjualan.
-Pelanggan setia akan menerima bonus tambahan pada sesuatu bulan.
-Makin lama seseorang pelanggan membeli produk kompeni,makin murah produk yang didapati dan lebih bagus untuk digunakan di samping menjaga kesihatan seisi keluarga dan membantu melindungi alam sekitar.

3.Apa anda buat untuk membolehkan anda berbisinis dengan kami? Anda hanya perlu merujuk 30 orang atau kawan-kawan baik anda.Kawan-kawan baik anda akan mengikut proses yang sama.Dengan ulangan begini,suatu hari(lebih kurang 1 atau 2 tahun bergantung kepada usaha anda),ahli-ahli di bawah anda akan berkembang sehingga 500, 1000,3000,6000 dan seterusnya menerusi waktu.
i) Kalau generasi anda mengandungi 500 ahli,pendapatan anda adalah RM 10,000 setiap bulan.
ii) Kalau generasi anda mengandungi 1000 ahli,pendapatan anda adalah RM30,000-RM40,000 setiap bulan.
Iii) Kalau generasi anda mengandungi 3000 ahli,pendapatan anda adalah RM120,000 setiap bulan.
Iv) Kalau generasi anda mengandungi 6000 ahli,pendapatan anda adalah RM300,000 setiap bulan.
Iv) Pendapatan anda adalah tidak terhad.Seberapa pendapatan yang anda inginkan,bergantunglah pada usaha anda.

Perhatian: 500 ahli,1000 ahli,3000 ahli dan seterusnya bukanlah kesemuanya yang datang daripada rujukkan anda.

Pokok: Ajak mereka terus ke seminar untuk membuat keputusan sendiri.Tiada paksaan.

Update pada Jan 08,2010
Kawan,
Saya petik beberapa internet review tentang Melaleuca.

http://homesolutionsinstitute.org/index.php/Reviews/melaleuca-review.html

Yang bawah adalah sebab-sebab kenapa kita harus mengikut jalan yang betul.Pimpinan saya adalah daripada Taiwan dan up lines saya adalah orang-orang yang telah menunggu bisinis ini selama >2 Tahun.Kami di Malaysia menggunakan bisinis model dari Taiwan.Taiwan ditubuhkan pada tahun 1997.12/13 tahun telah mereka melalui.macam-macam pengalam pahit telah mereka tempuhi.Pada 1 atau 2 tahun pertama, ada mereka buat bisinis ini spt gaya seorang salesman,jadi,group mereka ini hancur semua.

Pimpinan atasan saya joined pada tahun 1999( Selepas 2 tahun,iaitu 1997 penubuhan Melaleuca Taiwan),beliau yang mempunyai pengalaman puluhan tahun dalam melatih industri direct sales, berjaya menjalankan sistem ini dengan betul.Pada tahun 2008, pendapatan beliau dijangkakan melebihi 7 angka setiap bulan.Beliau seharusnya boleh bersara.Tapi,beliau mahu berterima kasih kepada CEO, Frank,beliau terus menolong orang ramai mengikut kejayaan beliau.

Sekarang,beliau datang ke Malaysia memimpin kami ke jalan yang betul.Maka,kami tidak usah melalui pengalaman yang sudah ditempuhi oleh orang-orang di Taiwan sana.

Inilah kenapa CEO Melaleuca,Frank VanderSloot dan rakan-rakannya memandang tinggi terhadap Malaysia di dalam memecahkan rekod dunia dalam bisinis Melaleuca.

http://www.glassdoor.com/Reviews/Melaleuca-Reviews-E3289.htm

* Nasihat: Mesti ikut jalan yang betul *

Motto:
"Merubah kehidupan sesiapa yang ditemui dengan menolong mereka mencapai matlamat".
"Enhancing the lives of those we touch by helping people reach their goals".
 
Last edited:

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Platinum Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
kompeni MLM nie
kenapa xmasuk dlm section MLM je
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
tanpa menjual dpt brg .... dr US .

Pelik gak ni
 

melagold

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2009
Messages
201
Reaction score
0
Points
10
tanpa menjual dpt brg .... dr US .

Pelik gak ni
Ya,lain dari yg lain.Sistem ini mestiklah difahamkan dulu.
Salah langkah, kembali ke pangkal jalan dan mula semula.
Jadi,tidak mesti masuk dulu,boleh saja>keluar dulu.

Oh,sorry.Pelanggan beli terus kat kedai atau melalui tollfree,faks dan online.Dijangka kedai akan bukan cawangan di semua negeri pada masa akan datang.
 
Last edited:

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
Ya,lain dari yg lain.Sistem ini mestiklah difahamkan dulu.
Salah langkah, kembali ke pangkal jalan dan mula semula.
Jadi,tidak mesti masuk dulu,boleh saja>keluar dulu.

Oh,sorry.Pelanggan beli terus kat kedai atau melalui tollfree,faks dan online.Dijangka kedai akan bukan cawangan di semua negeri pada masa akan datang.
detailz :-?:-?:-?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register