Peluang Perniagaan Bersama HPA

CG Sponsors
ejai996

Junior Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
65
Reaction score
0
Points
6
From: Perubatan Jawi <[email protected]> To: <[email protected]>
Date: 11/23/09 12:39 AM Cc:
Subject: Re: AYAM GORENG NAJIS, KAPSUL UBATAN ADA UNSUR ****, RACUN DALAM MAKANAN, LEPAS NIE APA LAGI?
Assalamualaikum,

Kami ingin berkongsi sedikit maklumat kenapa kita perlu menyokong usaha yang dibangunkan oleh HPA. Aktiviti utama HPA adalah dengan menghasilkan produk HALAL. Terdapat lebih dari 300 jenis produk yang telah dihasilkan oleh HPA.

Kita sebagai umat Islam harus menggunakan produk HALAL Mencari Yang HALAL itu Wajib Kepada Semua Orang-Orang Islam. Pada masa sekarang ini kebanyakkan makanan yang kita makan seharian dihasilkan oleh orang bukan Islam. Adakah kita tahu produk yang mereka hasilkan itu adalah bersih dan halal. Apabila kita bercakap tentang makanan bagi umat ISLAM, seharusnya kita tak boleh pandang ringan kerana apa yang kita makan akan menjadi darah daging kita. Jika kita makan makanan yang bersih dan halal, maka eloklah hati kita, jika kita makan makanan yang sebaliknya, maka gelap dan hitamlah hati kita.

Cuba lihat, masalah sosial yang berlaku sekarang ini, budaya mat rempit, seks bebas, anak-anak tidak lagi menghormati ibu bapa mereka, murid tidak lagi menghormati para guru, budaya samseng di mana-mana, anak-anak memberontak untuk hidup bebas. Semua itu terjadi bukan kerana salah sesiapa pun. Semuanya berpunca dari apa yang kita makan. Makanan yang kita makan hari ini telah merosakkan diri kita. Adakah kita mahu lihat generasi akan rosak seperti hari ini? Dan kalau kita tidak cuba untuk mengubahnya sekarang masalah ini akan menjadi lebih teruk lagi. Malah umat ISLAM akan hancur. Kami pasti anda TIDAK mahu perkara ini terjadi. Anda sebagai seorang ayah, ibu, abang, kakak harus memikul tanggungjawab ini untuk merubahnya. JIKA BUKAN ANDA SIAPA LAGI?

Dulu kami rasa memang susah nak cari makanan yang 100% halal tanpa was-was. Sekarang sudah ada. HPA menghasilkan ayam organik, daging organik, ais krim, pelbagai jenis sabun mandi, pelbagai jenis syampu, rempah kari, ayam dan daging, barangan kosmetik, sos cili, kicap, teh, kopi, koko, ubat gigi herba, berus gigi dan pelbagai lagi produk yang kita gunakan seharian. Semuanya ada termasuk Ikan Masin yang dibuat menggunakan ikan segar.

Produk-produk ini dihasilkan tanpa bahan kimia. Semuanya berasaskan herba, HALAL dan organik. Tidakkah anda teringin memberi makan makanan yang HALAL kepada ANAK-ANAK anda?

Adakah anda tahu bahawasanya

pembinaan kilang HPA tanpa riba
1000++ pekerja HPA adalah beragama Islam
Semua pekerja HPA dikehendaki berkumpul di surau mengerjakan solat dhuha sebelum memulakan tugasan mereka setiap pagi.
Pekerja kilang HPA mengamalkan zikir mathurat
Kuliah pengajian menjadi rutin bagi semua pekerja kilang HPA
Pekerja-pekerja HPA bertadarus Al Quran dan solat berjemaah
Setiap pekerja HPA akan berwudhuk sebelum menghasilkan produk.
Anda cuma perlu menjadi pengguna dan mengajak sanak saudara dan kawan-kawan anda menjadi pengguna kepada produk HPA. Kami tidak mahu anda semua makan makanan yang tidak bersih dan terjamin HALAL. Kita sesama islam adalah bersaudara, saya wajib memberitahu anda.

Nabi kita pernah berkata pada akhir zaman nanti sungguh susah nak mencari yang HALAL. Memang terbukit pun sekarang ini. Benda yang HALAL kita kena cari, sebab sudah ada alternatifnya kita wajib mencari.

Benda yang Haram nie kita tak payah nak cari pun. Bergolek je benda-benda yang Haram nie datang.

Bila susah nak cari yang HALAL, ia akan jadi MAHAL. Jadi kita perlu sokong dan menjadi pengguna kepada produk HALAL supaya HPA boleh berkembang dan menghasilkan banyak lagi produk HALAL untuk kegunaan kita.

Cuba anda fikir sedalam-dalamnya, setiap bulan anda akan habiskan beratus-ratus ringgit berbelanja di GIANTS, TESCO, Carrefour ataupun di super market milik orang bukan ISLAM. Kenapa kita perlu menambah kekayaan mereka yang sememangnya sudah kayaraya. Berbelanjalah dengan mengguna produk HALAL HPA kerana ia akan menguatkan lagi ekonomi orang ISLAM. Di samping anda berbelanja setiap bulan, pada setiap hujung bulan, HPA akan memberikan anda BONUS dari apa yang anda belanjakan, INSYA'ALLAH. Tidakkah ia satu kelebihan?

Cuba anda lihat apa yang terjadi hari ini.
http://blog.hpa-online.net/ artikel/kerana-udang-geragau- umat-islam-terus-dirundung- malang.html
http://blog.hpa-online.net/berita-hpa/a ... -kita.html
http://blog.hpa-online.net/artikel/jiha ... asiat.html
http://blog.hpa-online.net/artikel/5-se ... ntang.html
http://blog.hpa-online.net/artikel/keta ... -anda.html
http://blog.hpa-online.net/artikel/jang ... -anak.html
http://blog.hpa-online.net/produk-halal ... halal.html
http://blog.hpa-online.net/berita-hpa/i ... m-hpa.html

Banyak lagi yang kita tak tahu. Jadi anda haruslah berhati-hati.

Dan SEKIRANYA MEREKA TAHU HPA INI
http://blog.hpa-online.net/artikel/seki ... a-ini.html

Bermula dari pondok buruk di sebuah kampung nun jauh di utara tanah air, kini HPA mempunyai 25 rangkaian pelbagai jenis perniagaan dan berupaya menjana jualan sehingga RM14 juta sebulan. Dari mana kejayaan ini datang, kejayaan ini sebenarnya datang dari kita. Dengan sokongan semua umat ISLAM kita berupaya membangunkan ekonomi UMMAH.

Kelebihan Perniagaan HPA

Keahlian HPA hanya RM30 seumur hidup.
Ahli mendapat diskaun 20-25% untuk semua produk.
Belian minima hanya 50 Nilai Mata (NM) setiap bulan untuk layak mendapat bonus.
Kepelbagaian jenis produk (kesihatan, harian, makanan, minuman, kosmetik dll)
Produk berteraskan harga ihsan, murah dan mudah dipasarkan.
Program ‘Perkongsian Bijak Cemerlang’ (PBC) untuk melahirkan usahawan cemerlang dengan pendapatan 5 angka.
Program 'Perkongsian Ilmu Cemerlang' (PIC) & Sijil Herbalis untuk menjadi perawat dan herbalis.
Peluang mempelajari ilmu perawatan seperti bekam, akupunktur, refleksologi, kiropraktik, ilmu diagnos penyakit melalui tapak tangan, iridologi (anak mata), lidah dan denyutan nadi.
Ribuan stokis dan ratusan cawangan HPA di seluruh Malaysia.
Tawaran 11 jenis ganjaran bonus lumayan melalui pelan pemasaran yang begitu mudah, adil dan sukses. Tiada penurunan pangkat dan peratusan bonus serta tiada group sales maintain!
Ahli boleh melabur dalam Koperasi HPA untuk mendapatkan keuntungan.
HPA mengiklankan produknya seperti Kopi Radix, Radix Cola, Sarsi, Cereal di TV3, TV9, akhbar harian, pengangkutan awam dan di papan-papan iklan.
HPA mengeluarkan banyak produk kesihatan yang tentunya amat bermanfaat jika diamalkan oleh semua. Sebagai pengamal produk kesihatan HPA, insyaAllah anda akan mendapati tahap kesihatan anda menjadi semakin baik.
Ahli akan mendapat NM dengan berbelanja di Restoran Radix Fried Chicken (RFC), Restoran Radix Oriental Cuisine (ROC), Restoran Radix Organic Recipe (ROR), menggunakan perkhidmatan Dobi Toharah dan menginap di Hotel HPA.
Setiap bulan HPA akan menginfakkan sebahagian keuntungan kepada pertubuhan kebajikan, maahad tahfiz dan rumah anak yatim.
Penerapan amalan Islam dalam pekerjaan seperti semua pekerja diwajibkan berwudhuk, menutup aurat, membaca Al-Ma’thurat dan solat sunat dhuha sebelum memulakan kerja.
Perniagaan MLMS HPA telah mendapat pengiktirafan sebagai MLM Syariah daripada Biro Konsultansi Majlis Ulama Indonesia dan HPA juga mempunyai Panel Syariah sendiri yang bertindak memantau segala aktiviti perniagaan HPA dari segi penyediaan produk dan konsep perniagaan yang digunakan. Ahli panel ini terdiri daripada para ahli akademik, pensyarah, professor dan ahli agama.

Nak lihat yang selebihnya kliklah link di bawah :-
http://www.hpa-online.net/index.php?id=wzbakti
 
Top
Log in Register