BTC USD 18,929.4 Gold USD 1,643.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Peluang peniagaan spa fish / dr fish atau miliki home spa fish

mutiara_rini

Fun Poster
Messages
131
Joined
Sep 9, 2008
Messages
131
Reaction score
0
Points
10
KAMI MEMBEKAL DR FISH/SPA FISH/ FISH THERAPHY

SYARIKAT BUMIPUTERA PERTAMA YANG MEMBEKAL DR FISH/SPA FISH KEPADA SALUN, SPA, RESORT, HOTEL ATAU INDIVIDU YANG BERMINAT MEMILIKI SPA FISH SENDIRI DI RUMAH ATAU MEMULAKAN PERNIAGAAN SPA FISH YANG MEMBERI PULANGAN LUMAYAN DAN KESIHATAN YANG SIHAT. KAMI MENAWARKAN KIOSK FISH SPA SEKIRANYA ANDA BERMINAT INGIN MEMULAKAN PERNIAGAAN DI SHOPPING MALL (PROMOTION SPACE).

FAEDAH SPA FISH/DR FISH
Terdapat dua jenis ikan spa
1. Garra Rufa - from Turki (RM12 - RM17 seekor : mini order 1000 ekor)
2. Chin Chin Fish (Kiss Kiss Fish) - from China (RM1.50 - RM3.2 seekor : min order 500 ekor)


(Harga ikan berdasarkan kuantiti belian)

* MELANCARKAN PERJALANAN DARAH
* MERAWAT MASALAH KULIT TAPAK KAKI
* MEMBUANG SEL KULIT MATI DI PERMUKAAN KULIT
* REFLEKSIOLOGI TUBUH/KAKI SECARA SEMULAJADI
* MIND THERAPHY
* SEBAGAI PEDICURE
* RELAXING
* Penjagaan Ikan yang mudah dan sifatnya yang manja


PERKHIDMATAN
MEMBEKAL TANK, MEMBUAT KOLAM KEKAL, SISTEM KOLAM, PANGKIN UNTUK TANK MUDAH ALIH, ALAT OKSIGEN KOLAM, PERKHIDMATAN MEMBERSIH KOLAM BERJADUAL

QUOTATION AKAN DIBERI KEPADA YANG BENAR-BENAR BERMINAT DAN SERIUS INGIN MEMBUKA PERNIAGAAN YANG BARU INI DI MALAYSIA. TUNJUK AJAR AKAN DIBERI. SILA HANTAR MAKLUM BALAS PERSETUJUAN

HUBUNGI:-
INTRANS BEAUTYLINE SUPPLY
DIRECTLINE : 019 - 306 3085 (RIN)
yahoo messengger : [email protected]
http://intransbeautyline.blogspot.com
 
Sponsored Post

mutiara_rini

Fun Poster
Messages
131
Joined
Sep 9, 2008
Messages
131
Reaction score
0
Points
10
* Nama Saintifik : Garra Rufa.
* Kumpulan : Cyprinidae.
* Ukuran: Sehingga 14sm (5inci) berdasarkan rekod muzium tetapi lazimnya sekitar 10 cm (4 inci)
* Persekitaran hidup: Di dalam air segar.

* Iklim: Separuh tropika; 15 -28 darjah celsius.
* Asal: Ditemui dalam air segar di dalam sungai yang terdapat di negara termasuk, Turki, Iraq, Israel dan Syria terutama air panas berdekatan Kangal, Turki.
* Habitat : Kebanyakan Garra Rufa ditemui di sungai, tasik, kolam kecil dan lumpur. Berselindung di bawah dan antara batu dan tumbuh-tumbuhan.
* Air: Suhu dalam habitat semula jadi sekitar 15 hingga 18 darjah celcius dan kolam air panas suhunya sekitar 37 darjah celcius.
 
Last edited:

mutiara_rini

Fun Poster
Messages
131
Joined
Sep 9, 2008
Messages
131
Reaction score
0
Points
10
Kawanan ikan Garra Ruffa jinak dan manja 'merawat' pesakit.

Dapatkah anda bayangkan keadaan kaki anda ketika direndam di dalam air yang dipenuhi specis ikan kecil yang bernama Garra Rufa? Dalam tempoh hanya sepuluh saat beribu-ribu specis ikan kecil mengerumuni dan seolah-olah begitu 'lahap' ingin memakan kaki anda sebaik saja menjejakkan ia ke dalam air. Anda akan merasakan sensasi ketika ikan ini mendekati kulit kaki anda.

Bagi yang tidak biasa atau berjiwa penakut, perkara seperti itu pastinya sesuatu menggerunkan sehingga akan berfikir berpuluh kali dan teragak-agak, sebelum mengambil keputusan untuk mencecah kaki ke dalam air.

Mungkin juga ada yang berasa geli geleman kerana tidak biasa dikerumuni sekumpulan jumlah ikan yang begitu banyak. Barangkali, ada juga segelintir yang berasa bimbang akan kehilangan kaki atau cedera apabila digigit ikan kecil itu sekalipun tidak menafikan, ia begitu comel ketika berenang-renang di dalam air.

Percayalah sekali mencubanya akan membuatkan anda teruja, malah akan mula berasa kenikmatan merendamkan kaki ke dalam air itu kerana kesan 'gigitan' ikan kecil berkenaan menimbulkan rasa seperti urutan yang turut memberikan kelegaan pada kaki.

Sebenarnya, inilah kaedah rawatan unik 'Ikan Doktor' yang masih baru bertapak di malaysi sedangkan rawatan ini telah wujud sekian lama.

Perawatan unik yang menampilkan kaedah rawatan semula jadi menggunakan ikan garra rufa atau dikenali sebagai 'Ikan Doktor' itu akan mengerumuni kaki dan mengikis bahagian kulit mati atau kering. Tindakan ikan berkenaan menggigit kulit kaki turut menimbulkan rasa seperti urutan mikro dan dikatakan, membantu kulit menjadi sihat.
 
Last edited:

badrush

Super Active Member
Messages
5,521
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,521
Reaction score
19
Points
75
brape modal nak starting bisnes ni??cam best jerk..
 

mutiara_rini

Fun Poster
Messages
131
Joined
Sep 9, 2008
Messages
131
Reaction score
0
Points
10
GELI tetapi mujarab untuk dicuba.

Habitat semula jadi ikan Garra Rufa adalah di kolam air panas berdekatan dengan Kangal di Turki, di mana kaedah rawatan unik ini mula ditemui.

Ikan di dalam kolam itu akan mengikis kulit keras dan sel kulit mati, seterusnya merawat secara semula jadi penyakit kulit seperti psoriasis dan radang kulit.

Kaedah rawatan yang menggunakan spesis kumpulan ikan kap itu bukanlah sesuatu yang baru sebaliknya, turut mendapat sambutan hangat di Jepun hingga ke Ireland kerana ia bukan sekadar untuk membantu merawat mereka yang bermasalah kulit tetapi boleh dimanfaatkan bagi anda yang tiada masalah berkenaan.

Kuasa penyembuhan rawatan kulit menggunakan spesis ikan itu dikatakan, pertama kali tersebar sejak 1917 lagi. Konon menurut cerita, seorang gembala biri-biri yang tercedera kakinya memasukkan kaki ke dalam kolam air panas. Ketika memasukkan kaki ke dalam kolam itulah sekumpulan ikan mengerumuni kaki gembala berkenaan dan menggigit luka tadi.

Khasiat rawatan ikan Garra Rufa sesuai dicuba oleh sesiapa saja yang ingin melihat keberkesanan keajaiban rawatan pemulihan kulit di samping mengimpikan untuk mengekalkan kulit kaki yang bersih, sihat dan bebas penyakit.
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register