BTC USD 20,236.1 Gold USD 1,719.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Peluang Member CG jadi Ghostwriter Penulis Bebas

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Thread ni laling jadikan sebagai platform untuk berurusniaga berjual beli skill harta intelek anda sebagai penulis bebas atau sebagai ghostwriter. Ini adalah upgrade version kepada thread disini. Jadi dengan sukarela laling akan handle thread ni, memantau dan menyelaras pasaran jual beli urusniaga anda.

Info Tambahan
1.Memberi peluang kepada member CG mencari pendapatan online melalui kemahiran anda menulis artikel dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris.
2.Mengangkat blogger Malaysia supaya aktif dalam berblogging dan sentiasa mengupdate blog mereka walaupun mereka sibuk dengan perkara lain.
3.Wang upah yang dibayar kepada penulis bebas dan ghostwriter ini menyelesaikan masalah blog anda yang sepi berkurun tidak dikemaskini.
4.Menambah maklumat informasi ilmiah di online bagi mengangkat Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan warisan budaya kita.
5.Membantu ramai orang membuat duit cara yang berfaedah.

Syarat-syarat
1.Anda bloggers atau webmaster yang menawarkan upah hendaklah member CG sekturang-kurangnya sebulan sudah menjadi member.
2.Syarat anda untuk menjadi ghostwriter hendaklah menggunakan peraturan antarabangsa disini.
3.Wang hendaklah dibayar kepada ghostwriter secepat mungkin apabila anda bersetuju dan telah menerima artikel mereka.

Format mengepost di thread ini
1.Anda sebagai pemberi upah bloggers atau webmaster hendaklah memberitahu
(a)artikel apa hendak ditulis
(b)berapa patah perkataan
(c)berapa wang dan kadar upah yang hendak ditawarkan
(d)tempoh berapa lama masa artikel perlu disiapkan
(e)lain-lain perkara

2.Anda sebagai penulis bebas atau ghostwriter
(a)jika bersetuju dan mahukan tugasan tersebut hendaklah quote post mereka, kata "setuju saya mahukan tugasan kerja ini"
(b)anda selepas itu boleh PM mereka untuk tahu butiran tugasan selanjutnya

Penyenaraian Hitam
1.Pemberi upah bloggers atau webmasters yang gagal membayar akan disenaraikan di muka depan thread ini.Begitu juga kepada ghostwriter yang gagal menyiapkan tugasan setelah post anda bersetuju.
2.lain-lain perkara boleh lah ditanya dithread ini.

Sekian

P.S. Become a ghostwriter It could be an excellent career move. You've probably heard it said that everyone has a book inside them. Well, the fact of the matter is that not everyone has the time or the skill to write it. As long as there is a story to be told, ghostwriters will continue to be in demand.:)
 
Sponsored Post

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Reserve senarai hitam tidak membayar upah kepada ghostwriter

Reserve senarai hitam tidak membayar upah kepada ghostwriter:D
 

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Reserve senarai hitam ghostwriter yang gagal siapkan tugasan setelah bersetuju

Reserve senarai hitam ghostwriter yang gagal siapkan tugasan setelah bersetuju :((
 

drumah.com

Fun Poster
Messages
391
Joined
Mar 22, 2009
Messages
391
Reaction score
54
Points
20
Ghostwriter diperlukan untuk web hartanah drumah.com

Ghostwriter diperlukan untuk web hartanah drumah.com

Saya ingin menjemput rakan-rakan di CG yang berminat untuk menjadi ghostwriter untuk laman web kami. Matlamat kami adalah untuk menyediakan "one stop center" atau sumber pendidikan hartanah di Malaysia.

Setiap artikel yang anda sumbangkan akan di bayar mengikut kualiti informasi penulisan. Drumah.com menyediakan beberapa sub topik seperti dibawah;

1. Hartanah
2. Pelaburan
3. Perbankan
4. Insuran
5. Juru Nilai

Harga: Diantara RM5 sehingga RM150 sebuah artikel. Walau bagaimana pun pihak drumah berhak untuk menilai dan menawarkan harga yang dirasakan sesuai pada setiap artikel.

Patah perkataan: 350 pp keatas

Mod Bayaran: Money Transfer
Tempoh: 24 Jam Setelah artikel diterbitkan.
Bank: CIMB sahaja

PM saya untuk konformasi.

Web boleh diakses melalui: www.drumah.com

- Muka surat ini bukan kontrak dan ianya boleh diubah dari masa kesemasa. Bernotis atau tanpa notis.
 
Last edited:

king_diamond

Legendary Member
gem
Messages
10,160
Paid Membership
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
penulis hantu? ada kontrak bertulis dak....
 

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
penulis hantu? ada kontrak bertulis dak....

Dia takda kontrak cuma anda kalau dah bersetuju nak menulis dan sanggup buat kerja tu untuk apa yg ditawarkan disini, tak buat tak tunai apa yg dikata - I sendiri akan blacklist ID CG you dalam thread ni sebagai tak competent.

Begitu jugak sebaliknya sudah terima artikel dah publish pun kat web dan blog dia tapi buat donno jer kat 4-5 hari taknak bayar buat tak reti kat ghost writer. Disiasat laporan memang sah tak bayar - Bloggers tu pun di black list kan kat sini. :)
 

king_diamond

Legendary Member
gem
Messages
10,160
Paid Membership
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
Dia takda kontrak cuma anda kalau dah bersetuju nak menulis dan sanggup buat kerja tu untuk apa yg ditawarkan disini, tak buat tak tunai apa yg dikata - I sendiri akan blacklist ID CG you dalam thread ni sebagai tak competent.

Begitu jugak sebaliknya sudah terima artikel dah publish pun kat web dan blog dia tapi buat donno jer kat 4-5 hari taknak bayar buat tak reti kat ghost writer. Disiasat laporan memang sah tak bayar - Bloggers tu pun di black list kan kat sini. :)

ok no problem
 

T2T

Super Active Member
Messages
6,927
Joined
Apr 16, 2008
Messages
6,927
Reaction score
113
Points
73
Ghostwriter diperlukan untuk web hartanah drumah.com

Saya ingin menjemput rakan-rakan di CG yang berminat untuk menjadi ghostwriter untuk laman web kami. Matlamat kami adalah untuk menyediakan "one stop center" atau sumber pendidikan hartanah di Malaysia.

Setiap artikel yang anda sumbangkan akan di bayar mengikut kualiti informasi penulisan. Drumah.com menyediakan beberapa sub topik seperti dibawah;

1. Hartanah
2. Pelaburan
3. Perbankan
4. Insuran
5. Juru Nilai

Harga: Diantara RM5 sehingga RM150 sebuah artikel. Walau bagaimana pun pihak drumah berhak untuk menilai dan menawarkan harga yang dirasakan sesuai pada setiap artikel.

Patah perkataan: 350 pp keatas

Mod Bayaran: Money Transfer
Tempoh: 24 Jam Setelah artikel diterbitkan.
Bank: CIMB sahaja

PM saya untuk konformasi.

Web boleh diakses melalui: www.drumah.com

- Muka surat ini bukan kontrak dan ianya boleh diubah dari masa kesemasa. Bernotis atau tanpa notis.

aiseh drumah dah start la.. lebih kurang sama la cam aku punya blog. hehe..
 

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
OK update sudah ada 2 majikan yang sudi bayar upah tapi ghostwriter masih belum ada menawarkan diri..:)paid


Come on guy!!
 

sal

Fun Poster
Messages
191
Joined
Feb 1, 2009
Messages
191
Reaction score
0
Points
10
salam. sy nak masuk senarai ghostwriter tu...sesiapa yg nk artikel boleh hubungi sy...

jom ramai2 meriahkan topik ni...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register