Pelik!!!!

CG Sponsors




Mr sinergy

Fun Poster
Joined
Apr 21, 2008
Messages
351
Reaction score
2
Points
15
Alangkah peliknya kita......
Pelik ya, duit RM50 kelihatan begitu besar bila
di bawa ke kotak derma masjid, tapi begitu kecil
bila kita bawa ke supermarket.
Pelik ya,
30 minit terasa terlalu lama utk berzikir
tp betapa pendeknya waktu utk satu cerita komedi.
Pelik ya,
betapa lamanya 1 jam berada di masjid,
tp betapa cepatnya 2 jam berlalu saat menonton
wayang di panggung.
Pelik ya,
tak sampai 30 minit dengar khutbah Jumaat,
dah rasa jemu tp tak pernah puas dengar lagu kesukaan
kita walaupun dah ulang dua tiga kaset berkali-kali.
Pelik ya,
dengar iklan jualan murah dlm tv, rasa tak
sabar-sabar nak pergi beli-belah, tp dengar laungan azan
tak sabar-sabar nak tukar channel lain.
Pelik ya,
pasar mlm jauh sanggup naik kereta pergi,
tp masjid dekat rmh rasa berat kaki pulak.
Pelik ya,
susah sungguh merangkai kata utk dipanjatkan
saat berdoa atau solat, tp betapa mudahnya cari bhn
bersembang dgn kawan-kawan.
Pelik ya,
rasa susah sungguh utk habiskan al-Quran
walau satu halaman, tp majalah hiburan
dan novel best-seller 100 halaman pun habis dilahap.
Pelik ya,
ramai org berebut paling depan utk menonton
bola atau konsert, tetapi berebut cari saf paling belakang
bila solat Jumaat supaya boleh cepat keluar.
Pelik ya,
susahnya org mengajak menyebarkan dakwah,
tapi mudahnya org menyertai dan menyebar gossip.
Pelik ya,
kita begitu percaya pada yg dikatakan di email
yg layang di internet, tapi sering mempertikaikan apa
yang dikatakan al-Quran.
Pelik ya,
kita boleh mengirimkan ribuan jenaka
dan surat berantai di email, tapi bila mengirim
yg berkaitan dgn ibadah berfikir dua tiga kali.
Pelik tak kita…..?

"renung2kan"aku insap..............:((
 
Sponsored Post

ejoybaik

Super Active Member
Joined
May 22, 2008
Messages
5,534
Reaction score
29
Points
70
thanks for the great info....
uwaaa seme kene atas batang idung sendiri...uihuhuhuhuhu
 

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,990
Reaction score
203
Points
133
astro.... tapi ok lah...........
 
Sponsored Post
Top
Log in Register