BTC USD 33,175.2 Gold USD 1,781.74
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Pelbagai Barang Lama Untuk Dijual

tokeikang

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
2,000
Reaction score
182
Points
33
Salam Warga CG sekalian,,,
Disini saya tolong upload gambar beberapa barangan lama yang hendak dijual:
i] 3 helai kain lama (melebihi 100 tahun)
kain samping bugis dan kain batik lama
ii] 3 bilah keris,
2 Keris tokku paloh dan keris tokku pulau manis
iii] Pelbagi duit syiling dan kertas lama.

Ini saya upload gambar duit syiling seringgit tahun 1984 / 1971
duit dan duit kertas 5 sen, 10 sen, 20 sen, 25 sen dan 50 sen..

banyak lagi duit akan saya upload kemudian..
Sekiranya ada warga CG berminat untuk membeli
bolehlah berhubung terus dengan tuan punya duit koleksi iaitu waris saya (awang raja rani) 0199711163

Duit syiling tahun 1984 dan 1971
dsc00093oj.jpg


Duit kertas 5 sen, 10 sen, 20 sen, 25 sen dan 50 sen..
dsc00064oe.jpg


dsc00065sg.jpg

dsc00066ex.jpg
 
Sponsored Post

tokeikang

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
2,000
Reaction score
182
Points
33
Ini gambar duit syiling RM25 dan duit lama bertongkat

duit25rial.jpg
 
Last edited:

tokeikang

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
2,000
Reaction score
182
Points
33
keris Tok Ku Paloh dan Keris Tokku Pulau Manis
kerisf.jpg
 
Last edited:

qai

Active+ Member
Joined
Nov 11, 2008
Messages
2,928
Reaction score
1
Points
25
letak hrga trus la tt..
 

tokeikang

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
2,000
Reaction score
182
Points
33
letak hrga trus la tt..

Sebab ni.. saya tolong upload sedara punya barang jer,
kalu berminat direct deal dgn nama owner dia, saya just tolong jer..
dan tak per nanti saya ushakan semula, utk letak harga dia...

Thanks..
 

tokeikang

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
2,000
Reaction score
182
Points
33
Ini kain samping dan kain batik yang berusia lebih dari 100 tahun

sampingq.jpg
 

anuarul

CG Top Poster Club
Joined
Jan 9, 2009
Messages
26,151
Reaction score
104
Points
133
wow. banyak barang raree...
 

tokeikang

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
2,000
Reaction score
182
Points
33
Ini sebahagian dari duit lama entah tahun berapa pun tak tahun..
yang ditengah-tengah tu syiling RM1.00 tahun 1976
Duit lama ni banyak lagi..
Nanti saya upload semula..
tapi tu lah harga nya kena call owner dia, saya just upload jer,,
bagi pihak owner duit tu..

duitlama.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register