• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

Pelanggan Unifi Sedia Ada Akan Menerima Naik-Taraf Sehingga 800Mbps

Recommended Brokers


Latest Threads

EDMaster

Freshie
Joined
Dec 27, 2017
Messages
29
Reaction score
0
Points
0
Setakat pakai unifi best laju

Mula mula ja problem

Pegawai unifi mai setel kes
Aku pun juga sudah hampir satu tahun lebih tukar dr telco lain ke Unifi sbb berpindah rumah, dlm tempoh setahun lebih ini mmg puas hati dgn kelajuan internet yg dibekalkan, x tahu knp masih ada byk org yg complain ya?
 
Sponsored Post

EDMaster

Freshie
Joined
Dec 27, 2017
Messages
29
Reaction score
0
Points
0
Apa nak buat, TM tu terlalu ramai customer, jadi mcm mana pun akan ada org yg berasa x adil, x mungkin mrk dpt habiskan upgrade kpd semua customer pd masa yg sama kan?
Mungkin mrk boleh siapkan upgrade dahulu tapi jgn biarkan ia online dahulu, tunggu semua upgrade sudah siap barulah online sekaligus hahaha, nanti org pulak akan jerit knp x ada progress punya, jadi mmg susahlah jadi pekerja TM ni...
 

jagajaga

Active Member
Joined
Jul 7, 2009
Messages
1,300
Reaction score
48
Points
48
Pelanggan luar bandar ramai nak Unifi
Bila TM nak upgrade kemudahan?
 

pinky_lover

Freshie
Joined
Nov 8, 2018
Messages
5
Reaction score
0
Points
0
Sudah dpt Unifi turbo upgrade aku pd hari ini hahaha, walaupun aku dahulu pun hanya melanggan 10 mbps kerana sudah cukup utk aku buat assignment tapi skrg masih dpt upgrade ke 100 mbps tanpa sebarang bayaran tambahan, syukurlah haha.
aq pun baru dpt free upgrade ke unifi minggu lepas...sekarang ni x perlu bimbang pasal slow internet speed, sbb adanye unifi...
 

pinky_lover

Freshie
Joined
Nov 8, 2018
Messages
5
Reaction score
0
Points
0
Pelanggan luar bandar ramai nak Unifi
Bila TM nak upgrade kemudahan?
setahu aq, mereka tengah jalankan kerja naik taraf scr berperingkat. Oleh sebab kawasan coverage terlalu luas, masa yg ambik akan lama sikit. Anda perlu bersabar sikit.
 

pinky_lover

Freshie
Joined
Nov 8, 2018
Messages
5
Reaction score
0
Points
0
Aku pun juga sudah hampir satu tahun lebih tukar dr telco lain ke Unifi sbb berpindah rumah, dlm tempoh setahun lebih ini mmg puas hati dgn kelajuan internet yg dibekalkan, x tahu knp masih ada byk org yg complain ya?
Mungkin mereka fikir upgrade process tu senang jer, blh siap dgn cepat, tm yg sengaja lambatkan process. Tapi kebenaran bukanlah spt yg mereka fikirkan.
 

tiffany_blue

Freshie
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14
Reaction score
0
Points
0
Pelanggan luar bandar ramai nak Unifi
Bila TM nak upgrade kemudahan?
kampung aq baru dpt unifi coverage bbrp hari lalu...
skrg kita org dpt surf internet dgn speed yg lebih cepat dan stabil...TQ, TM!
 

Hakim123

Freshie
Joined
Dec 26, 2017
Messages
37
Reaction score
0
Points
0
tm tel bgtau dah lame nak upgrade...
Tp same je lg 10mbps...
Sabar je saudara... mrk ada byk customer yg perlu upgrade, jadi mcm mana pun akan ada sebahagian customer yg akan ketinggalan, tapi asalkan boleh dpt pd akhirnya sudah cukup bagus lah...
 

Hakim123

Freshie
Joined
Dec 26, 2017
Messages
37
Reaction score
0
Points
0
Mungkin mereka fikir upgrade process tu senang jer, blh siap dgn cepat, tm yg sengaja lambatkan process. Tapi kebenaran bukanlah spt yg mereka fikirkan.
Netizen skrg mmg lah berperangai mcm ni, sikit2 benda x berpuas hati pun mau marah2 kat FB atau mana2, x tau mau tarik perhatian org ke atau mcm mana, org dulu yg x ada FB mana ada buat mcm ni...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register