BTC USD 41,179.3 Gold USD 1,839.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Pelanggan terkedu kailan ikan masin RM18

lau_kau

Legendary Member
gem
Messages
18,022
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
18,022
Reaction score
3,125
Points
261
Awards
1
teknik naik harga pekedai... gula sekilo naik 20sen.... 1 cawan air naik 20sen.... air kita minum pakai 1 kilo kot
Selalu dengaq gk tu, kami klau boleh cuba elak kenaikan tp gula naik jd terpaksa jgk naik kn harga minuman tu hehehe
 
Sponsored Post

Hou-Ou

Active Member
Messages
1,177
Joined
Jun 13, 2021
Messages
1,177
Reaction score
438
Points
51
Munkin dah tiba masanya orang ramai mula masak sendiri sja.

Memang sejak MCO kedai makan sentiasa penuh sesak
keluarga saya sendiri pun akhir2 ni asyik Grab, Grab , grab.. :)
tanya anak2 nak maka apa...oder grab

dapur dah cuti lama sungguh

hahaha

tiba2 teringat nak start guna semula dapur rumah ni :)
 

Niyang

CG Top Poster Club
gem
Messages
42,830
Joined
May 13, 2009
Messages
42,830
Reaction score
1,603
Points
201
Munkin dah tiba masanya orang ramai mula masak sendiri sja.

Memang sejak MCO kedai makan sentiasa penuh sesak
keluarga saya sendiri pun akhir2 ni asyik Grab, Grab , grab.. :)
tanya anak2 nak maka apa...oder grab

dapur dah cuti lama sungguh

hahaha

tiba2 teringat nak start guna semula dapur rumah ni :)
kayangan jerk order grab fp ni... heheheh... aku jrg order grab.. lapar camne pun ttp amik kunci cr makan...
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,424
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,424
Reaction score
22,255
Points
1,831
Awards
1
Baik rm122 tu makan sotong mamak. Lagi puas hati
 

dell

Super Active Member
Messages
8,314
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,314
Reaction score
148
Points
83
tak tengok harga ke sebelum order

adoyai
 

azham

Super Active Member
gem
Messages
7,583
Joined
Dec 20, 2012
Messages
7,583
Reaction score
2,187
Points
216
Awards
1
tak tengok harga ke sebelum order

adoyai
Harga memang tertera tapi tak sangka portion terlalu sikit.
RM18 mungkin mangsa sangka boleh makan untuk 2,3 orang tapi rupanya portion untuk 2,3 suap je.
 

lau_kau

Legendary Member
gem
Messages
18,022
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
18,022
Reaction score
3,125
Points
261
Awards
1
Harga memang tertera tapi tak sangka portion terlalu sikit.
RM18 mungkin mangsa sangka boleh makan untuk 2,3 orang tapi rupanya portion untuk 2,3 suap je.
Setuju ada satu kedai aku mkn pun mcm tu jgk....portion dia main....xpi dh lepas tu
 

maxpda

Super Active Member
gem
Messages
8,844
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,844
Reaction score
546
Points
121
Harga munasabah dah tu.. Sebabnya..
Sayur tu ditanam dengan cara organic, tidak menggunakan racun.
Sayur didedahkan kepada hanya cahaya pagi pukul 7am-11am untuk nutrisi maksima.. Lepas 11am pokok sayur akan diteduhkan..

Ikan masin sangkar dibela selama 10tahun..makan ikan kecik yang dipancing setiap hari.. Bukan dedak.
Ikan masin menggunakan garam gunung himalaya..

Jadi sesuailah harganya rm18.. Bila makan sayur cair dimulut, 7hari xhilang rasanya.. Hehehe
 

iced_coolz

Active Member
Messages
1,271
Joined
May 18, 2013
Messages
1,271
Reaction score
331
Points
41
Harga munasabah dah tu.. Sebabnya..
Sayur tu ditanam dengan cara organic, tidak menggunakan racun.
Sayur didedahkan kepada hanya cahaya pagi pukul 7am-11am untuk nutrisi maksima.. Lepas 11am pokok sayur akan diteduhkan..

Ikan masin sangkar dibela selama 10tahun..makan ikan kecik yang dipancing setiap hari.. Bukan dedak.
Ikan masin menggunakan garam gunung himalaya..

Jadi sesuailah harganya rm18.. Bila makan sayur cair dimulut, 7hari xhilang rasanya.. Hehehe
Hahaha.. ok, boleh diterima.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,902
Joined
Jul 1, 2008
Messages
35,902
Reaction score
2,730
Points
261
Awards
1
Harga munasabah dah tu.. Sebabnya..
Sayur tu ditanam dengan cara organic, tidak menggunakan racun.
Sayur didedahkan kepada hanya cahaya pagi pukul 7am-11am untuk nutrisi maksima.. Lepas 11am pokok sayur akan diteduhkan..

Ikan masin sangkar dibela selama 10tahun..makan ikan kecik yang dipancing setiap hari.. Bukan dedak.
Ikan masin menggunakan garam gunung himalaya..

Jadi sesuailah harganya rm18.. Bila makan sayur cair dimulut, 7hari xhilang rasanya.. Hehehe

Waaa ini sayur spesis wagyu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register