Pelajar mengaku tidak bersalah ancam dalam Facebook

CG Sponsors




alisha_qistina

Super Active Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,407
Reaction score
256
Points
81
PETALING JAYA: Pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan (Aswara) yang dihadapkan di Mahkamah Sesyen Jumaat lalu tanpa pengakuannya direkodkan berhubung dakwaan menggunakan aplikasi dalam Internet untuk mengeluarkan kenyataan yang boleh mengancam keselamatan orang lain, membuat pengakuan tidak bersalah terhadap pertuduhan itu hari ini.

Pengakuan Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, dilakukan di hadapan Hakim Aslam Zainuddin selepas pertuduhan dibacakan.

Mahkamah menetapkan 4 Mac ini untuk sebutan semula kes itu. Mohamad Tasyrif didakwa secara sedar memberi komen di laman Facebook dengan niat untuk mengganggu orang lain dengan menggunakan akaun pengguna, Shahrul Maizam, dengan menulis "ke nak aku baling bom petrol di sana plak?...harga boleh runding..."

Kesalahan itu didakwa dilakukan di rumah bernombor B10-17-20, Blok 10, Jalan PJS 2B/1, Desa Mentari 2, Petaling Jaya pada 10 pagi 10 Januari lalu.

Pertuduhan adalah mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 yang membawa hukuman denda sehingga RM50,000 atau penjara sehingga satu tahun atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Peguam bela Mohd Radzlan Jalaludin ketika memohon wang jaminan RM10,000 yang ditawarkan pihak pendakwaan diwakili Timbalan Pendakwa Raya, Amirah Mohamed Yusuff, dikurangkan, berkata Mohamad Tasyrif seorang pelajar tahun pertama semester kedua.

Aslam membenarkan Mohamad Tasyrif diikat jamin RM6,000 dengan seorang penjamin.

Ayahnya, Tajuddin Awang, 51, pembantu awam di sebuah sekolah, selaku penjamin menjelaskan jaminan itu. - Bernama
 
Sponsored Post

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
benda gurau2..biasakla tu...kalu buat betul ***** namanyer buat dlm fb @ online.****th..pembunuh upahan atau geng nk rompak bank..ade ker diaorg advertise kt internet..buduh betul..kes kecik senang plak nk tgkp..geng yg baling bom tu x tgkp2 plak skrg..sbb org umno yg bat..sbb tu bt x tahu jer..
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,140
Reaction score
76
Points
1,020
fuh kena berhati2 ni dalam memberi komen :D
 

tmwwtw

Active+ Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
3,816
Reaction score
97
Points
30
kalau org kafir hina Islam, wat dono plak. aku nih dok kt m'sia ker israel nih? adoyai...
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
so kesimpulannyer..kes kecik dibesar2kan..kes besar spt rasuah...kes kenaikan harga barang..petrol..penghapusan subsidi minyak ..kehilangan enjin jet..semua disembunyikan..lepasan ijazah yg byk tanam aggr...porahh cit..dasar kerajaan mengamalkan rasuah..rakyat didahulukan kunun..pirahhh...yg best tu x sampai bp hari dah dakwa..kes enjin jet..kes rasuah..sampai la nie x dakwa..bila tanya..dalam siasatan..kepala ***** diaorg...
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
kalau org kafir hina Islam, wat dono plak. aku nih dok kt m'sia ker israel nih? adoyai...
habis tu mahkamah syariah pun pakai undang2 ciptaan sendiri...tak pakai hudud apa cita..****th namawee..jelas2 hina islam..negara dan raja.....apa tindakan kdn...mula2 jer menjeritnak trk warganegara.....pastu sonyap..apa kes bebbbbb...KERAJAAN BN X RELEVEN LA NIE>>>:mad:
 

MrLey

Active+ Member
Joined
Jan 1, 2010
Messages
3,292
Reaction score
68
Points
30
Facebook..memang diciptakan untuk memudahkan Yahudi trace setiap pergerakan manusia (khususnya Islam). Sebab tu mudah je cekup..Bayangkan kalau diorang kata kita ni pengikut Al Qaeda..tak sempai beberapa minit dah ada depan rumah..

ps: pengalaman masa muda-muda hack web dulu..kecut perut sampai sekarang dah tak pernah hack lagi...
 

taikunx

Active Member
Joined
Dec 21, 2007
Messages
1,395
Reaction score
9
Points
25
Kenapa Namawee yg menghina @ mempermainkan kalau kebangsaan kita Negaraku, tiada didakwa di Mahkamah, Kenapa kalau Org bangsa Melayu cepat ajer jatuh kesalahanya, Kenapa kalau bangsa yg Kiasu buat salah, cuma ambil statemant ajer, Tolong Jawabkan persoalan tersebut
 

mr reyes

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
double standard ni... hehehehhe
sabar je eh tashh... semoga bro dilindungi :)
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,154
Reaction score
1,093
Points
201
Kenapa Namawee yg menghina @ mempermainkan kalau kebangsaan kita Negaraku, tiada didakwa di Mahkamah, Kenapa kalau Org bangsa Melayu cepat ajer jatuh kesalahanya, Kenapa kalau bangsa yg Kiasu buat salah, cuma ambil statemant ajer, Tolong Jawabkan persoalan tersebut
dia org x perlu jadi perdana menteri ... dah ada kuasa .. bayangkan klu jadi pm :)):))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register