BTC USD 62,604.7 Gold USD 1,802.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pelaburan Emas 17k

aedynor

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2010
Messages
335
Reaction score
1
Points
15
Salam. I ada modal sebanyak 17k. My plan nak ambik PG 100g dengan harga sekarang ni lebey kurang RM15k.

Soalannya...lebihan sebanyak RM2k tu nak pilih yg mana? masuk akaun GIA / beli dinar? atau ada idea lain?

Thanks
 
Sponsored Post

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
Salam. I ada modal sebanyak 17k. My plan nak ambik PG 100g dengan harga sekarang ni lebey kurang RM15k.

Soalannya...lebihan sebanyak RM2k tu nak pilih yg mana? masuk akaun GIA / beli dinar? atau ada idea lain?

Thanks

tmbh sikit lagi dh blh jd pelabur sambil jd peniaga emas PG:)
 

berlian156

Fun Poster
Joined
May 3, 2008
Messages
239
Reaction score
0
Points
10
duit yang ada beli dinar semua... pasal 100g tu kalau nak jual balik, orang mmg tak beli.. kalau nak jual ke PG balik.. tunggu harga naik.. nak pajak, maximum dapat 10K je kalau agrobank.. agrobank limit 50K, tapi dalam sehari maximum 10k..
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
siapa kata susah nak jual 100g,klu susah blh jual dgn sy

dinar emas 916..keuntungan lebih dengan emas gold bar emas 999.9
 

ronnishi4369

Fun Poster
Joined
Feb 9, 2008
Messages
264
Reaction score
12
Points
15
TT..better TT pelbagaikan emas TT tu..

kalau duit 17K tu adelah duit saving TT..means xde duit saving emergency yg lain..better pelbagaikan emas tu..20g,50g dan dinar..

tp kalau 17k tu adelah extra saving TT..x kisah sgt nak beli terus 100g sekelepuk sekalipon..(means TT ade saving cash kat pat lain)

sy bg 2 keadaan yg berbeza ini kerana ada sbbnye sendiri..

apa2 pon..tepuk dada tanye diri sendiri..
at least TT dah celik pasal emas drpd org lain yg masih suke simpan wang kertas..congratz TT..
 

aedynor

Fun Poster
Joined
Dec 9, 2010
Messages
335
Reaction score
1
Points
15
thanks byk2......i belom ready nak jadi dealer agent sbab masih baru dlm bidang ni. Nak mrasa dulu pengalaman step by step / bermula dari bawah.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register