Pelabur Emas Berputih mata!!

Recommended Brokers


putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,180
Points
191
siannn diaorang. tapi oklah. kalau tgk kat gambar, kurang sikit orang melayu.:))

ni dari websitenya. http://www.bestino.com/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=161&Itemid=275

PREFERENCE SHARES

Due to various rules & regulations governing gold trade Bestino Golden House Sdn Bhd now known as BESTINO GROUP BHD will be transformed into a holding company. The shares of BESTINO GROUP BERHAD will be backed by the prospects of both the mining and natural oils companies which are explained below.

Effective 3 Nov 2008 Bestino Group Berhad will be issuing preference share certificates carrying an initial rate of dividend of 3% per month.
The shares are redeemable by the company at par value or such other values as may be determined by the company after an initial holding period of 12 months.

kat thread sebelah yang company berhad buat skim hibah ni den pernah cakap, untuk buat cara ni. sebabnya, cara ni legal, by law.:D cara camni, kasi hantar receiver manager/liquidator je.

yang thread sebelah, jual emas, beli balik dgn hibah, kalau ada sebut dalam snp, company boleh kena dakwa untuk illegal investment scheme. kalau tak sebut, company selamat sebab xde binding agmt. jadi, mungkin xkena la kot.

tapi, bestino ni memang bijak.:)):))
 
Sponsored Post

ck3er

Super Active Member
Joined
Apr 7, 2010
Messages
5,505
Reaction score
49
Points
70
tak susah nak kenal bro, modus operandi simple jer;
kita bagi duit then dia bagi kita emas kemudian tetiap bulan dividen masuk dlm akaun.... company bestino ni pun, Berhad jugak tapi still sangkut ngan BNM.
eh kalau dia dah bg emas scamm penama lagi. g jual la emas dptla duit.
 

putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,180
Points
191
lagi 1 bijaknya, ayat ni.

The shares are redeemable by the company at par value or such other values as may be determined by the company after an initial holding period of 12 months

kalau time redeem tu dia boleh cakap, company decided to redeem at 99% discount from nominal value, memang terkena kencing tahap dewa dahh.

ni bukan junk bond lagi dah. ni dah kira tahap, bond sampah masyarakat. hahahaha.:)):))
 

putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,180
Points
191
eh kalau dia dah bg emas scamm penama lagi. g jual la emas dptla duit.
hehehe. yang beli dapat harga ikut FGJAM, nak jual kat market, yang 27%-30% murah dari FGJAM.

tapi memang betullah. ni bukan scam, tapi dipermainkan.:)cgrock
 

kasmarol

Super Active Member
Joined
Dec 12, 2008
Messages
9,927
Reaction score
57
Points
70
Teringat aku kisah seramik dulu #:-S
 

SHiNiGaM!

Active+ Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
2,929
Reaction score
12
Points
25
hehehe. yang beli dapat harga ikut FGJAM, nak jual kat market, yang 27%-30% murah dari FGJAM.

tapi memang betullah. ni bukan scam, tapi dipermainkan.:)cgrock
A'a harga ikt fgjam mmg lg mahal dr company laen..aku dh plan2 nk join dh yg sblh..nsb duit xdpt lg..xtau lak cam scam..thanx ye sahabat2..
 

marlen

Legendary Member
Joined
May 27, 2008
Messages
16,925
Reaction score
31
Points
125
tak susah nak kenal bro, modus operandi simple jer;
kita bagi duit then dia bagi kita emas kemudian tetiap bulan dividen masuk dlm akaun.... company bestino ni pun, Berhad jugak tapi still sangkut ngan BNM.
company apa tu? :-?#:-S
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,083
Reaction score
159
Points
123
Berani kluar banyak, kena la berani rugi banyak.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register