Pelabur di perlukan untuk projek homestay budget dan kereta sewa budget di kota kinab

CG Sponsors




alyco35

Fun Poster
Joined
Apr 8, 2014
Messages
318
Reaction score
0
Points
10
7 homestay fully book, KK ni port international.
minimum RM15k-20k permonth tak lari..
kalau nak expa,nd unit, sabar setahun dua, boleh kembang lagi..

tak pening2 nak jual lot rm10k/unit.
tawaran untuk sesiapa yang berminat tuan..
nak cari funder untuk.kembangkan bisnes..
 
Sponsored Post

alyco35

Fun Poster
Joined
Apr 8, 2014
Messages
318
Reaction score
0
Points
10
Berdaftar ke tak syarikat ni? Die ni kata tak daftar, kalau ye bagi SSM sini
kalau kat sabah tuan....cuba tanya kpdnkk dorang akan letak syarat..premis yg kita guna untuk sewa harian tu perlu atas nama sendiri atau kalau pun sewa ada kebenaran buat homestay dalam perjanjian then proceed ok...then as long homestay tu dibdaftarkan di jabatan hasil then officially declare cukai kira dah ok...sama juga mcmnya korang buat rumah sewa ok....company saya ni pula di manage under delta energies enterprise ok...yg berdaftar ngan DBKK...OK....so kalau kamu tanya ada daftar so yg saya jumps pegawai dbkk tu semua masa atur urus lesen under bidang buisness management tu siapa..tunggul ker..ya D legacy tu syrikat sdb bhd yg baru dalam proses nak ditubuhkan untuk manage company company under enterprise yg dah saua tubuhkan tu...so memang patut lah takde dalam sistem sebab belum daftar ok
 

alyco35

Fun Poster
Joined
Apr 8, 2014
Messages
318
Reaction score
0
Points
10
takkan lesen enterprise nak daftar kat ssm...sdb bhd je boleh daftar kat ssm ok..
 

m3tafora

Active Member
Joined
Oct 25, 2007
Messages
1,331
Reaction score
7
Points
25
syarikat tunggal enterprise kena berdaftar dgn SSM juga tuan.....
di sabah daftar dengan pihak berkuasa tempatan ja..cuma konfius la kenapa perlu jual unit..dan macamna pelabur mau tau keuntungan setiap bulan? terlalu banyak persoalan tuan..mohon jasa baik TT untuk pencerahan.
 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
Di sini saya ingin membuka peluang pelaburan dari mana mana pihak yang berminat untuk melabur di syarikat kami iaitu syarikat D legacy sdn bhd.



(
Disini tuan kata melabur di syarikat tersebut, tetapi dibawah tuan kata belum didaftarkan.Kalau belum didaftarkan kiranya syarikat tu memang tak wujud lagi dan macamana nak melabur pada syarikat yang tidak wujud??

ya D legacy tu syrikat sdb bhd yg baru dalam proses nak ditubuhkan untuk manage company company under enterprise yg dah saua tubuhkan tu...so memang patut lah takde dalam sistem sebab belum daftar ok
 

alyco35

Fun Poster
Joined
Apr 8, 2014
Messages
318
Reaction score
0
Points
10
Disini tuan kata melabur di syarikat tersebut, tetapi dibawah tuan kata belum didaftarkan.Kalau belum didaftarkan kiranya syarikat tu memang tak wujud lagi dan macamana nak melabur pada syarikat yang tidak wujud??
kamu tengok sendiri facebook Hajili Jukerin di situ kamu boleh tengok sendiri fn tentang homestay tu...kalau homestya tu tak wujud macamna saya selama ni tempatkan customer xustomer yg telah beribu tu menginap kat homestay tu....kan saya dah cakap sekarang ni management di uruskan under delta energies enterprise..tu pun satu syarikat juga cuma under enterprise...awak ni babal ke apa...camna kita nak daftar kan enterprise under ssm...so memanglah company belum. erdaftar kat ssm tapi kewujudan company enterprise sebagai pengurus dah wujud ok...cuma sekarang ni dalam proses untuk mewujudkan company under sdn bhd so ble lah di daftar kan under ssm selepas ni..so sekarang ni company berjalan under pengurusan delta energies enterprise dalam bidang pengurusan hartanah dan penyewaan
 

alyco35

Fun Poster
Joined
Apr 8, 2014
Messages
318
Reaction score
0
Points
10
syarikat tunggal enterprise kena berdaftar dgn SSM juga tuan.....
sya sendiri dah ke ssm office di sabah..dan bertanyakan pasal ini untuk pencerahan...sya tanya mereka boleh kah saya daftar kan syarikat enterprise saya ke ssm...dorang cuma senyum dan terangkan..syarikat yg boleh didaftarkan under ssm cuma syarikat sendirian bhd sbb pemantauan untuk lesen sdn bhd di lakukan oleh ssm bukan dbkk..manakala untuk lesen enterprise pemantau atan pembaharuan hanya boleh dilakukan oleh dbkk..so nampak tak dua entiti yg berbeza
 

alyco35

Fun Poster
Joined
Apr 8, 2014
Messages
318
Reaction score
0
Points
10
bagi sesiapa yang berminat untuk melabur bolehlah menghubungi saya di wasap 01131550723 untuk berbincang mengenai perkara ini...sya cuma memerlukan pelabur untuk membangunkan company saya ni dan sama sama berkongsi untung.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register