Pelabur di perlukan dalam Pembangunan Rumput Napier Bagi Sumber Makanan Lembu

CG Sponsors




lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
Ada 3 ekor anak lembu jantan nak di lepaskan.. umur 7 bulan ke 9 bulan....

Lumsum rm4500.... berminat boleh call sy tros ya...

01161557670 @ wassap pon boleh...
 
Sponsored Post

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
Seekor anak lembu baka Angus berumur 10 bulan, boleh cecah rm7000.00....


Harini kami dah berjaya lakukan A.I baki pembenihan Baka Angus kedalam 2 ekor lembu betina kami...

InsyaAllah, bulan hadapan akan ada lagi seekor untuk di A.I...


Sasaran 12 ekor betina akan di A.i dengan baka Angus..
 

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,726
Reaction score
204
Points
43
Seekor anak lembu baka Angus berumur 10 bulan, boleh cecah rm7000.00....


Harini kami dah berjaya lakukan A.I baki pembenihan Baka Angus kedalam 2 ekor lembu betina kami...

InsyaAllah, bulan hadapan akan ada lagi seekor untuk di A.I...


Sasaran 12 ekor betina akan di A.i dengan baka Angus..

lama tak dengar update dari TT..
sihat ke, apa perkembangan terkini lembu terkini?

seperti saya cakap sebelum ini.
ternak lembu tak untung, sape yg cita2/ berangan nak ternak lembu baik lupakan cita2 ini...
tak ada untung pun menternak yg bagi makanan beli..
menternak spt menabung/ simpan duit dalam tabung je... cukup masa, apabila perlu pecah tabung.
itu bukan untung, itu duit kita juga
 

Yuha

Fun Poster
Joined
May 30, 2012
Messages
200
Reaction score
5
Points
15
lama tak dengar update dari TT..
sihat ke, apa perkembangan terkini lembu terkini?

seperti saya cakap sebelum ini.
ternak lembu tak untung, sape yg cita2/ berangan nak ternak lembu baik lupakan cita2 ini...
tak ada untung pun menternak yg bagi makanan beli..
menternak spt menabung/ simpan duit dalam tabung je... cukup masa, apabila perlu pecah tabung.
itu bukan untung, itu duit kita juga
Yang ada untung ternak lembu ni, jenis lepas lembu dalam kebun sawit. Rumput percuma air percuma...memang untung gila2.
 

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,726
Reaction score
204
Points
43
Yang ada untung ternak lembu ni, jenis lepas lembu dalam kebun sawit. Rumput percuma air percuma...memang untung gila2.
Ye betul..
Nak lagi untung masa n tenaga
Ternak n jenguk sekali sekala sahaja.

time nak jual baru datang mengaku, time kena langar [email protected] org meningal langar lembu kita... duk diam2 menyorok tak mengaku
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
22,784
Reaction score
2,711
Points
191
Ye betul..
Nak lagi untung masa n tenaga
Ternak n jenguk sekali sekala sahaja.

time nak jual baru datang mengaku, time kena langar [email protected] org meningal langar lembu kita... duk diam2 menyorok tak mengaku
haha..

macam nak sokong je..
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
6,535
Reaction score
649
Points
121
lama tak dengar update dari TT..
sihat ke, apa perkembangan terkini lembu terkini?

seperti saya cakap sebelum ini.
ternak lembu tak untung, sape yg cita2/ berangan nak ternak lembu baik lupakan cita2 ini...
tak ada untung pun menternak yg bagi makanan beli..
menternak spt menabung/ simpan duit dalam tabung je... cukup masa, apabila perlu pecah tabung.
itu bukan untung, itu duit kita juga
tak pe bro. mana tau rezeki tt kat penternakan lembu. kita sama sama doakan yang terbaik untuk TT.
 

satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,726
Reaction score
204
Points
43
tak pe bro. mana tau rezeki tt kat penternakan lembu. kita sama sama doakan yang terbaik untuk TT.
Ye2...
Mana tau kan ?
Tuah syawal ternak kambing dalam filem ahmad albab.. jumpa jin yg boleh bg harta sekelip mata
 
Sponsored Post
Top
Log in Register