Pekerja Stesen Minyak Di Ikat Lima (5) Penyamun

Recommended Brokers


Latest Threads

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
7,763
Reaction score
1,813
Points
146
20.08.2019 - Jempol, Seorang kakitangan sebuah stesen minyak di sini mengalami detik mencemaskan apabila diikat sekumpulan penjenayah dalam kejadian samun kira-kira pukul 3 pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Jempol, Superintendan Muhd. Nurhishamuddin Hashim berkata, mangsa yang juga pengawal keselamatan di premis itu sedang tidur dalam keretanya sebelum kejadian itu berlaku.

"Mangsa tersedar daripada tidur apabila tingkap keretanya di bahagian pemandu dipecahkan oleh suspek yang berpakaian gelap, bertopeng dan bersarung tangan.

"Lelaki itu ditarik keluar dari kenderaanya sebelum dimasukkan ke dalam sebuah bilik dan diikat dengan menggunakan “cable tie” pada bahagian tangan," katanya ketika dihubungi pemberita di sini hari ini.

Muhd. Nurhishamuddin, mangsa kemudian terdengar bunyi mesin 'grinder' yang dipercayai digunakan oleh penjenayah terbabit untuk menebuk peti besi di stesen minyak itu.

Menurut beliau, kesemua suspek beredar dari premis itu kira-kira setengah jam kemudian dan melarikan wang tunai RM17,000.

"Suspek tidak menggunakan senjata dan mangsa juga tidak dipukul oleh suspek. Kes disiasat dibawah Seksyen 395 Kanun Keseksaan," katanya.



Berita asal http://www.kosmo.com.my/terkini/pekerja-stesen-minyak-diikat-lima-penyamun-bertopeng-1.956990
 
Last edited:
Sponsored Post

Xploit Machine

Super Active Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
7,763
Reaction score
1,813
Points
146
hairan, ATM xkena kacau pula :cool:
 

kedaibiasa

Active Member
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,235
Reaction score
2
Points
25
makan besau perompak minggu ni. 17k tu
 

QIPIDELANA

Super Active Member
Joined
Dec 13, 2012
Messages
7,623
Reaction score
103
Points
78
Makin gila dan berani dorgni
 

halfwit

Fun Poster
Joined
Sep 14, 2009
Messages
878
Reaction score
96
Points
20
hairan, ATM xkena kacau pula :cool:
Ni mesti perompak tarbus taik kucing. Takde expertise dan contact nak bawak lari dan letupkan mesin ATM.

Yg aku heran, pengawal keselamatan duk tidur dalam keta. Kerja pejadah security guard cam tu?
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,082
Reaction score
844
Points
161
Ni mesti perompak tarbus taik kucing. Takde expertise dan contact nak bawak lari dan letupkan mesin ATM.

Yg aku heran, pengawal keselamatan duk tidur dalam keta. Kerja pejadah security guard cam tu?
makan masa nk rembat atm.. dah la kene letopkan dl.. baik dier rembat peti tunai tuh... dpt gak 17k... hehhee..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register