Pekerja restoran reka cerita disamun, cuba larikan hasil jualan RM122,555

CG Sponsors




Jering

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2019
Messages
766
Reaction score
130
Points
23
Tu dia 3 hari 100k lbh
Untung masyuk tp mungkin bonus x da
Geram agaknya keje penat2 tp untung majikan je yg rasa
 
Sponsored Post

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,387
Reaction score
260
Points
91
Pasai depa ni la jem teruk ritu atas bridge..kayu nasi kandar
 

bettertomorrow

Fun Poster
Joined
Nov 21, 2017
Messages
134
Reaction score
44
Points
20
tuan pendakwaraya harap mohon hukuman berat. menyusahkan polis , orang awam dan seangkatan dgnnya.

agak agak nak menipu pon .ini buat cerita ala2 drama tamil.
 

x35

Active Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
1,622
Reaction score
165
Points
33
Tu dia 3 hari 100k lbh
Untung masyuk tp mungkin bonus x da
Geram agaknya keje penat2 tp untung majikan je yg rasa
ada lojiknya teori ni
pekerja yg dijaga baik oleh majikan akan berkali2 nak berbuat baik kpd majikan
cuma akhirnya bergantung pada individu itu sendiri, berani buat berani tanggunglah akibatnya
 

akuehebat

Super Active Member
Joined
Jan 12, 2012
Messages
7,561
Reaction score
444
Points
81
ada lojiknya teori ni
pekerja yg dijaga baik oleh majikan akan berkali2 nak berbuat baik kpd majikan
cuma akhirnya bergantung pada individu itu sendiri, berani buat berani tanggunglah akibatnya
mana tau da sangap sgt nk balik india kot...
duit y ada x cukup, so, rembat la duit cash dpn mata...
xpun, nk beli ysuku..
hahaha
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,491
Reaction score
897
Points
161
aku pun kekadang pelik... beratus restoran nasi kandar kt penang... penang tuh besar mane jerk la... rakyat negeri penang ni berapa juta? mmg sepanjang hari dorg makan nasi kandar ke? sume restoran nasi kandar sana laku keras.. sume kene beratur...
 

valentinik

Active Member
Joined
Mar 10, 2011
Messages
2,459
Reaction score
216
Points
33
aku pun kekadang pelik... beratus restoran nasi kandar kt penang... penang tuh besar mane jerk la... rakyat negeri penang ni berapa juta? mmg sepanjang hari dorg makan nasi kandar ke? sume restoran nasi kandar sana laku keras.. sume kene beratur...
Ketagih kot..:rolleyes::unsure:
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,061
Reaction score
531
Points
111
aku pun kekadang pelik... beratus restoran nasi kandar kt penang... penang tuh besar mane jerk la... rakyat negeri penang ni berapa juta? mmg sepanjang hari dorg makan nasi kandar ke? sume restoran nasi kandar sana laku keras.. sume kene beratur...
banyak makan kari kot pagi petang malam..haha, sekarang ni musim cuti sekolah..biasa la, orang ramai datang melancong, konfirm2 tibai makan nasi kandar..orang luar makan kt kedai popular viral, orang penang makan kat tempat biasa makan,kadang2 gerai kecik jer..

tu blum campur geng2 kerja outstation, orang gomen ada kursus ke apa sekali datang sekumpulan.
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,491
Reaction score
897
Points
161
banyak makan kari kot pagi petang malam..haha, sekarang ni musim cuti sekolah..biasa la, orang ramai datang melancong, konfirm2 tibai makan nasi kandar..orang luar makan kt kedai popular viral, orang penang makan kat tempat biasa makan,kadang2 gerai kecik jer..

tu blum campur geng2 kerja outstation, orang gomen ada kursus ke apa sekali datang sekumpulan.

so faktor utama adalah kemasukan org luar datang bercuti kt penang... kire leh dianggap penang negeri plg ramai terima pelancong luar kt mesia ni... industri makanan kt sana kire dah next level la kan berbanding negeri2 lain... aku kekadang turun penang umah akak aku pun kalo seminggu cuti.. 2-3 hari jerk layan nasi kandar ni.. tp x nafikan penang ni byk port makanan yg sedap.. ade yg x viral lg .. cam port makanan laut celah2 kampung.. nak makan pun kene book table sehari awal.. kalo tak.. mmg x dpt la makan.. ketam sweet sour dier plg meletop....
 

asamboy

Active Member
Joined
Jan 25, 2013
Messages
1,574
Reaction score
147
Points
43
trademark penang xsah x pekena nasi kandaq..aku kalo g sana roger kwn2 sana la bwk mane yg diyakini
kang x pasal makan nasi hindu :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register