BTC USD 59,365.9 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pekerja Kedai Makan Mengaku Rogol Kenalan Berusia 15 Tahun

Xploit Machine

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
58,593
Joined
Nov 23, 2012
Messages
58,593
Reaction score
6,519
Points
916
Awards
1
03.04.2024 - Seorang lelaki mengaku bersalah atas pertuduhan merogol kenalan selepas memberikannya rokok elektrik yang disyaki mengandungi bahan mengkhayalkan di sebuah hotel bajet, Jalan Sultanah, Batu Pahat, bulan lalu. Tertuduh yang juga pekerja kedai makan, Muhamad Raffie Md Elias ,19, membuat pengakuan bersalah selepas pertuduhan dibaca di hadapan Hakim Abu Bakar Manat di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini. Sebelum itu, mahkamah terpaksa menangguhkan seketika selepas tertuduh hanya berdiam diri walaupun beberapa kali ditanya sama ada mahu mengaku bersalah atau tidak terhadap pertuduhan mengikut Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan. Mengikut pertuduhan, dia didakwa merogol kenalan berusia 15 tahun lima bulan di hotel bajet, pada jam 1.30 pagi, 23 Mac lalu.

Hukuman bagi kesalahan ini ialah tertuduh boleh dipenjara sehingga 20 tahun dan juga dikenakan sebatan. Berdasarkan laporan polis, mangsa dibawa tertuduh menaiki motosikal sebelum singgah di hotel terbabit. Ketika berada dalam bilik hotel, mangsa diberikan rokok elektronik yang disyaki mengandungi bahan mengkhayalkan menyebabkan dia separuh sedar. Kesempatan itu diambil tertuduh melakukan perbuatan terbabit, dan satu laporan polis dibuat sebaik mangsa menceritakan kejadian itu kepada rakannya. Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya, Danial Munir manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Terdahulu, pihak pendakwaan memberitahu mahkamah tiada jaminan ditawarkan terhadap tertuduh memandangkan kes ini amat serius. Selepas mendengar hujahan kedua-dua pihak, mahkamah menetapkan 5 Mei ini untuk sebutan semula kes, laporan sosial daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), fakta dan juga hukuman terhadap tertuduh. Mahkamah juga memutuskan tiada tawaran jaminan diberikan dan ini bermakna tertuduh ada dimasukkan ke Pusat Koreksional Muar sementara menunggu hukuman.
1712143488941.png
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register