Pekerja IT Diperlukan

CG Sponsors




visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
Assalamualaikum...

RightShoppe (Putrajaya) Berhad - anak syarikat kepada The Rights Privilege Berhad (The Rights Group) sedang mencari pekerja-pekerja IT untuk membantu RightShoppe dalam kerja-kerja berikut:

  • Maintain portal hypermarket maya sedia ada di RightShoppe
  • Reka dan maintain website baru
  • Kerja-kerja memasukkan data (text dan gambar) dalam portal hypermarket maya RightShoppe - 'data entry'
  • Sistem jaringan data antara pelbagai department (dari mula pesanan dilakukan sehingga pesanan dihantar dan rekod dikemaskini dalam database)
  • Membina sistem database
  • Multimedia design untuk website
  • Lain-lain kerja berkaitan IT dalam projek-projek lain syarikat

Senarai di atas hanyalah keperluan syarikat. Sekiranya anda boleh buat semua yang di atas maka itu adalah bonus, anda yang mempunyai kemahiran dalam sebahagian senarai di atas juga masih boleh dipertimbangkan.

Sila hantar resume dan cover letter ke alamat [email protected]

Pengalaman adalah sebagai bonus tetapi bukan lah suatu kemestian. Yang paling penting tahu melaksanakan tugas dan siap tepat pada waktu yang ditetapkan - 'Result Oriented'

Sedikit maklumat berkaitan RightShoppe:
RightShoppe adalah penjenamaan premis perniagaan di bawah Projek Gegar Ekonomi Melayu (GENOME X) yang telah dilancarkan secara rasminya oleh YBhg Dato' Musa Muhamad, Ketua Setiausaha, Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi pada 17 Januari 2008 di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MeCD).

Tujuan
  • Mewujudkan premis pemasaran bagi usahawan-usahawan pembuatan Bumiputera / Islam terutama bagi usahawan yang menghasilkan produk Halal. Dengan premis pemasaran ini, akan diharap memberikan harapan kepada usahawan-usahawan pembuatan untuk menghasilkan produk Halal dengan lebih banyak lagi dan diharap akan dapat memberikan ruang / peluang perniagaan serta peluang pekerjaan.
  • Memberikan akses terus kepada produk-produk Halal hasilan daripada usahawan Bumiputera dan tidak lagi terhad kepada pasar tani, ekspo dan sebagainya sahaja.
  • Membuka ruang dan peluang perniagaan baru yang boleh dicebur oleh usahawan-usahawan baru.

Sebelum ini syarikat telah menjalankan apa yang dipanggil sebagai 'Kedai Rakyat' secara offline dan kini setelah beberapa cawangan dibuka di seluruh Malaysia, mereka ingin maju selangkah lagi dalam mengembangkan bisnes orang melayu dan Islam ke peringkat global dengan melancarkan sebuah hypermarket maya.

Hypermarket maya RightShoppe boleh dicapai di http://www.rightshoppe.com.my

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

En. Sufian - 017.3367678 / 019.3355399
Pn. Shahlawati - 016.615.7745
 
Sponsored Post

CrusheD_LameR

Moderator
Joined
Dec 25, 2007
Messages
1,308
Reaction score
72
Points
30
salam...

taraf kerja camana?kontrak?permanent?
gaji range?minimum requirement?
skop keje merangkumi jawatan webmaster / designer / programer

dahsyat...~!
 

visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
yela gaji camne? keje lam ofis ke?
gaji berpandukan pada pengalaman dan skill... come to office to discuss further...

keje dalam ofis...

minimum requirement (diploma atau degree tak berapa penting sebab kita lebih pentingkan pengalaman dan skill daripada paper qualification...

permanent basis...

yes... kita perlukan beberapa orang webmaster, designer dan programmer... maksudnya tak semestinya orang yg sama akan buat keje webmaster, designer dan programmer dalam satu masa sekali gus...

as company grows kita akan perlukan orang lagi so ini adalah peluang untuk sesiapa yang nak develop bersama-sama dengan company dan nak ini adalah tempat untuk menimba pengalaman sebanyak mungkin...

kalau ada sesiapa berminat boleh call saya dan kita jumpa di ofis saya di Sri Kembangan

Sufian - 017.3367678 / 019.3355399

boleh terus hantar resume ke [email protected]
 

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
tak salah saya rightshoppe ni dah ada dari tahun 2000 lagi, saya masih ingat kursus perniagaan yang saya pergi anjuran rightshoppe ni.

Tak sangka masih ada sampai sekrang, cuma kad right privilege tu tak tau dah buat ke belum.

Tak salah saya, pemiliknya ni dulu ada sebuah kedai tayar kat KL sebelum dia bukak rightshopee ni.....
 

visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
tak salah saya rightshoppe ni dah ada dari tahun 2000 lagi, saya masih ingat kursus perniagaan yang saya pergi anjuran rightshoppe ni.

Tak sangka masih ada sampai sekrang, cuma kad right privilege tu tak tau dah buat ke belum.

Tak salah saya, pemiliknya ni dulu ada sebuah kedai tayar kat KL sebelum dia bukak rightshopee ni.....
RightShoppe memang dah ada lama dan dilancarkan secara rasmi oleh YBhg Dato' Musa Muhamad, Ketua Setiausaha, Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi pada 17 Januari 2008 di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MeCD)

kedai tayar tu adalah sejarah lama pemilik dia...

kad privilege dah buat dan sedang digunakan di beberapa cawangan RightShoppe (offline)
 
Last edited:

visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
Ni peluang ni.
ye... memang ini adalah peluang untuk mereka yang sedang mencari pekerjaan... atau yang rasa2 dah tipis harapan untuk teruskan pekerjaan sekarang... atau mungkin ada yang dengar ura-ura syarikat dia nak kurangkan tenaga pekerja dalam bidang IT... cepat2 lah mohon keje dgn RightShoppe ni...
 

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Platinum Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
nnt wak suruh adik ipar wak apply klu dia minat, dia masih dlm pantang tu,er..pompuan boleh mohon kan? dia ada pengalaman dlm web designer
 

visi-sufi

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,946
Reaction score
6
Points
25
nnt wak suruh adik ipar wak apply klu dia minat, dia masih dlm pantang tu,er..pompuan boleh mohon kan? dia ada pengalaman dlm web designer
takde masalah wak... asalkan dia boleh buat keje...

hantar je resume...

emailkan resume kat [email protected]

atau minta dia call saya 017.3367678 atau 019.3355399

terima kasih wak...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register