Pejabat Azmin, Hilman disita

CG Sponsors
hiduprakyat

Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
1,870
Reaction score
139
Points
33
828187.jpg


GOMBAK - Pejabat Ahli Parlimen Gombak, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia, Muhammad Hilman Idham di Taman Berjaya di sini disita oleh Majlis Perbandaran Selayang (MPS) hari ini.

Difahamkan, notis pengosongan dikeluarkan ke atas bangunan tersebut yang dahulunya merupakan dewan awam sebelum dijadikan Pusat Khidmat oleh ADUN terdahulu, Hasbullah Ridzwan sebelum diambil alih oleh Mohamed Azmin dan Muhammad Hilman.

Tindakan pengosongan itu dipercayai ada kaitan dengan status kedua-dua wakil rakyat tersebut yang bukan lagi ADUN mewakili kerajaan negeri selepas menyertai Parti Bersatu Pribumi Malaysia (Bersatu).

Muhammad Hilman ketika dihubungi Sinar Harian mengesahkan perkara itu, namun tiada di pejabatnya ketika tindakan diambil kerana berada di Sabah.

828188.jpeg


Menurutnya, beliau melihat tindakan oleh kerajaan negeri dengan merampas kembali pusat khidmat itu sebagai tindakan yang merugikan rakyat.

"Tindakan Menteri Besar Selangor (Datuk Seri Amirudin Shari) dan kerajaan negeri menyita pusat khidmat dan menghalau saya keluar hanya akan merugikan rakyat DUN Gombak Setia.

"Pusat Khidmat tersebut adalah pejabat untuk saya bertemu dengan rakyat, pimpinan tempatan dan warga yang memerlukan," katanya menerusi kenyataan di aplikasi WhatsApp hari ini.

Katanya, langkah tersebut juga seperti tindakan balas dendam susulan pihaknya tidak lagi bersama Pakatan Harapan (PH).

"Walaupun saya bukan lagi ADUN PH, namun saya dan Mohamed Azmin masih melaksanakan khidmat dan menyalurkan bantuan kepada warga Gombak.

"Jika MB dan kerajaan negeri mahu menghukum saya kerana tidak lagi menyokong PH, mereka sepatutnya berdepan dengan saya dan bukan menghukum rakyat dan para pengundi Gombak Setia," katanya.

Sementara itu, wakil MPS ketika dihubungi memaklumkan akan memberikan kenyataan berhubung perkara itu dalam masa terdekat.


== sinar harian
 
Sponsored Post

hiduprakyat

Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
1,870
Reaction score
139
Points
33
Tempoh pengosongan PKM DUN Gombak Setia dilanjut

832831.jpg


GOMBAK - Tempoh pengosongan Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia di Taman Berjaya yang sepatutnya berakhir Ahad lalu dilanjutkan sehingga 30 September ini.

Bahagian Perhubungan Awam, Jabatan Korporat Majlis Perbandaran Selayang (MPS) menerusi satu kenyataan hari ini berkata, lanjutan itu bagi memberikan masa mencukupi kepada pihak Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia, Muhammad Hilman Idham melakukan kerja pengosongan dan pembersihan.

"Tindakan sitaan akan diteruskan selepas tempoh lanjutan itu tamat tanpa sebarang notis atau pemakluman kepada pihak PKM DUN Gombak Setia," memetik kenyataan itu.

Terdahulu, Sinar Harian melaporkan MPS mengeluarkan notis pengosongan tiga hari bermula 18 September dan sitaan ke atas pejabat Muhammad Hilman yang sebelum ini merupakan dewan masyarakat.

Arahan itu selepas wakil rakyat itu tidak lagi mewakili ADUN Pakatan Harapan di Selangor selepas keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) bersama Ahli Parlimen Gombak, Datuk Seri Mohammed Azmin Ali.

Menurut kenyataan itu, tindakan yang dilakukan selaras dengan peruntukan sedia ada dan mematuhi arahan dikeluarkan oleh kerajaan negeri.

“Adalah menjadi tanggungjawab MPS untuk memastikan semua aset di bawahnya diuruskan dengan baik.

“MPS berharap dengan penjelasan ini tidak menimbulkan sebarang kekeliruan berkaitan Dewan Masyarakat Taman Berjaya Gombak,” katanya.


== sinar harian
 

apoeki

Super Active Member
Joined
Aug 7, 2012
Messages
5,919
Reaction score
420
Points
91
kesian jemin & the gang
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,453
Reaction score
306
Points
131
adat laa klu dah x 'bersama'..
 

SMI6

Active+ Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
2,610
Reaction score
524
Points
76
bang min lompat join PN

pusat DUN pun kene lompat lah.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register