BTC USD 40,020.0 Gold USD 1,864.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

pegang tangan bukn muhrim,kecoh 1 negare. Malaysia bile lagi??

niko

Active+ Member
Joined
Jun 5, 2009
Messages
3,052
Reaction score
24
Points
30
Menteri Komunikasi Indonesia dikecam

PETIKAN video jelas menunjukkan Tufatul Sembiring bersalaman dengan Michelle Obama di Jakarta, kelmarin. - AP

JAKARTA 11 Nov. - Media dan blog-blog Indonesia hari ini dipenuhi dengan kecaman terhadap seorang menteri konservatif yang meluahkan rasa malunya selepas berjabat tangan dengan Wanita Pertama Amerika Syarikat (AS), Michelle Obama.

Pengkritik-pengkritik menuduh menteri itu menipu tentang insiden 'berjabat tangan' itu dan memalukan negara yang dihuni oleh majoriti penganut Islam ini, yang disifatkan oleh Presiden AS, Barack Obama sebagai contoh negara toleransi dan kepelbagaian ketika lawatannya ke negara ini yang berakhir semalam.

Wanita Pertama AS itu menjadi fokus perbahasan hangat di Internet berhubung toleransi agama dan hak wanita apabila Menteri Komunikasi, Tifatul Sembiring mengirim mesej kepada beribu-ribu pengikutnya di laman Twitter dengan mendakwa beliau keberatan untuk bersalaman dengan Michelle semasa majlis sambutan rasmi, semalam.

Tifatul merupakan pemimpin Islam konservatif yang menolak untuk menyentuh wanita yang bukan muhrim dan baru-baru ini mengejutkan masyarakat liberal dengan menyatakan dana AIDS sebagai pembaziran wang rakyat serta mengaitkan bencana alam dengan keruntuhan akhlak.

"Saya cuba mengelak kedua-dua belah tangan saya bersentuhan dengan Michelle tetapi dia menghulurkan tangannya terlalu rapat dengan saya, kemudiannya kami bersentuhan," katanya dalam mesej yang mencetuskan ribut kutukan di laman blog Indonesia yang hiperaktif.

Namun, rakaman video pertemuan itu menggambarkan situasi sebaliknya kerana Tifatul kelihatan menghulurkan tangannya untuk bersalaman dengan Michelle seperti orang kenamaan lain.

Tifatul hari ini mempertahankan dirinya melalui komen di dalam Twitter dan Facebook, berbanding daripada mengadakan sidang media untuk menjawab tuduhan itu

"Saya masih memegang kepada kata-kata saya yang saya tidak akan bersalaman dengan wanita bukan muhrim," tulisnya di dalam Twitter kepada 110,000 pengikutnya .

Tambah beliau, beberapa keadaan berlaku secara tiba-tiba atau beliau menemui seseorang yang tidak tahu mengenai pendiriannya.

Kebanyakan pengguna Twitter membuat kecaman pedas kepada menteri itu.

"Sudah tentu Menteri Komunikasi *****, naif dan tiada pendirian tetap." kata seorang pengguna.

Seorang pengguna lagi menyifatkan perdebatan ini bukanlah kerana isu berjabat tangan tetapi penipuan. - AFP



*bile media malaysia yng juge mejoriti beragama islam nak kecohkn bnde ni???

lu_08.1.jpg


tp di malaysia


rosmah.jpg


Rosmah+peluk+Chong+Wei.jpg


rapi3.jpg







yng ni takde kaitan tp klakar hhahahahaaa :eek::eek::eek:

Najib-Hindu-2.jpg
 
Sponsored Post

Photofast

Active+ Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
4,646
Reaction score
31
Points
30
erra fazira takde lagi ke buat status hina kelantan?

dah abis dah boikot?lol
 

damreza

Active+ Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
2,870
Reaction score
13
Points
25
Boss gambar akhir tuh bahaya tuh sentimen agama tuh! ~X( :(scam
 

e.k.

Super Active Member
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
baik-baik bro MAMPU tgk je gambar yg last tu...
 

sirNewbies

Active+ Member
Joined
Aug 8, 2010
Messages
2,594
Reaction score
17
Points
25
Najib-Hindu-2.jpg


comelnya aku tgk gmbr ini... aku nak copy laa... hahahaha...
 

aap

Fun Poster
Joined
Jul 20, 2010
Messages
686
Reaction score
0
Points
10
mne dpt gmbo last 2?
 

bmw_7series

Active Member
Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,557
Reaction score
16
Points
25
gmbor yg last tu..mmg pro tul ler sape yg fotoshoppkn tu...kihkih
 

sekam padi

Super Active Member
Joined
Dec 17, 2006
Messages
8,899
Reaction score
252
Points
91
Najib-Hindu-2.jpg



wowwwwwww...terbaik...baru lepas keluar spital le tu...buat nazar
 

none

Super Active Member
Joined
Nov 14, 2007
Messages
8,137
Reaction score
276
Points
91
Najib-Hindu-2.jpg



wowwwwwww...terbaik...baru lepas keluar spital le tu...buat nazar
Walau pun mungkin kita tak suka kat Najib...
tapi wajar ke tindakan mempersendakan dia ?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register