BTC USD 63,857.8 Gold USD 1,769.51
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Peengalaman Melihat Kebesaran Al-Quran ketika Ujian Banjir Di Utara

gambate

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Nov 9, 2007
Messages
6,761
Reaction score
101
Points
73
Mungkin cerita ini aku kongsi dapat dijadikan satu pengalaman yang pada orang lain satu cerita biasa tetapi pada kami sekeluarga satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. baru baru ini, satu Malaya dikejutkan dengan musibah banjir yang melanda utara tanah air perlis dan kedah terutamanya terjejas teruk tidak terkecuali rumah parents aku. Dipendekkan cerita air mulai surut smlm, kami pun mula menjenjak kami ke rumah kami yang mcm tongkang pecah. tv, peti ais, astro decoder, freezer, water filtrer, perabot, almari semua lemau keput habis di rosakkan air. tetapi salah satu keajaiban yang kami sekeluarga lihat, di rumah ni ada beberapa buah Al-Quran baru dan lama. tak ada satu pun Al-Quran yang rosak. Ketika air sedang mendadak naik, ( hanya mengambil masa beberapa jam) sebuah Al-Quran yang selalu dibaca oleh orang tua aku dengan tidak sengaja lupa untuk diselamatkan dan dia letak diatas rak bersebelahan dengan TV. anehnya, peti TV menyembah bumi, rak TV bersulam air, tetapi Al-Quran tersebut tetap berkeadaan baik walaupun rak tersebut sudah senget sebelah. Begitu juga beberapa Al-Quran lama. tidak satu pun yang basah. not even a single one.

Semoga cerita ppengalaman benar ini mendekatkan diri kita dengan Al-Quran. insyaallah.
 
Sponsored Post

sfauzie

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2007
Messages
3,792
Reaction score
10
Points
25
Subahanallah...maha suci Allah yang menciptakan segalanya...semoga anda sekeluarga akan sentiasa dilindungi dan dirahmati olehNYA....
 

ehsano

Fun Poster
Joined
Mar 11, 2009
Messages
519
Reaction score
0
Points
10
subhanaLLah~~~~~
msti quran tu sLaLu diguna an..
:)
 
Joined
Nov 2, 2010
Messages
39
Reaction score
8
Points
16
Benar!

Yang menjadi perbezaan antara kita dengan orang kafir adalah,
kita menjadi kan AL Quran sebagai panduan hidup kita di dunia dan akhirat..
sedangkan orang kafir tidak sedemikian..
padahal Al Quran itu adalah peringatan yang nyata untuk semua manusia..

firman Allah
17. Apakah (orang-orang kafir itu sama dengan) orang-orang yang ada mempunyai bukti yang nyata (Al Quran) dari Tuhannya, dan diikuti pula oleh seorang saksi (Muhammad)[715] dari Allah dan sebelum Al Quran itu telah ada Kitab Musa yang menjadi pedoman dan rahmat? Mereka itu beriman kepada Al Quran. Dan barangsiapa di antara mereka (orang-orang Quraisy) dan sekutu-sekutunya yang kafir kepada Al Quran, maka nerakalah tempat yang diancamkan baginya, karena itu janganlah kamu ragu-ragu terhadap Al Quran itu. Sesungguhnya (Al Quran) itu benar-benar dari Tuhanmu, tetapi kebanyakan manusia tidak beriman.

Huud

[715]. Ada yang menafsirkan saksi di sini dengan Jibril a.s. adapula yang menafsirkan bahwa yang dimaksud dengan saksi di sini ialah Al Quran itu sendiri karena Al Quran itu adalah suatu mukjizat yang tidak dapat dibantah atau dibatalkan.

Post: Golongan Yang Mendustakan Agama
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register