BTC USD 42,672.3 Gold USD 1,778.64
Time now: Jun 1, 12:00 AM

PDRM Akan Guna 16 Dron Bernilai RM48J Untuk Pantau Sempadan

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
6,819
Reaction score
1,828
Points
156
4jam, mantap MAH besar ni. Tapi kalau dekat sejam guna drone, kalau kena lastik dari jiran sebelah tak berbaloi.
Jenama dron yang akan digunakan tidak diumumkan tetapi boleh terbang sehingga empat jam. Ini memberikan petunjuk bahawa dron yang digunakan bukan berkuasa bateri dan menggunakan enjin konvensional yang ditawarkan khusus untuk kegunaan tentera dan penguatkuasa undang-undang.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,345
Reaction score
15,006
Points
2,376
KAWALAN SEMPADAN | PDRM Bakal Terima 16 Dron Berkuasa Tinggi, Kenderaan Baharu

Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan menerima 16 dron berkuasa tinggi, bagi meningkatkan tahap keselamatan di kawasan sempadan di seluruh negara.

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
9,184
Reaction score
373
Points
96
Jenama dron yang akan digunakan tidak diumumkan tetapi boleh terbang sehingga empat jam. Ini memberikan petunjuk bahawa dron yang digunakan bukan berkuasa bateri dan menggunakan enjin konvensional yang ditawarkan khusus untuk kegunaan tentera dan penguatkuasa undang-undang.
Enjin guna minyak la ni.
 

Flat

Active Member
Joined
Mar 18, 2013
Messages
1,293
Reaction score
17
Points
35
OK lah tu 30k sebijik + semua alat2 monitoring. Aktiviti penyeludupan mmg susah nak dipantau dengan mata kasar.
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
31,421
Reaction score
4,153
Points
236
kalo setakat harap dron buat pantau, yang duduk control station lewa goyang kaki apa gunanya?
 

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
8,801
Reaction score
861
Points
121
Rasa macam dah boleh dijangka nasib dron ni nanti.
 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,481
Reaction score
796
Points
171
pasang jammer.. jatuh lah drone tu
 

cotek21

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2020
Messages
338
Reaction score
149
Points
33
Pasang kamera sepanjang jarak lebih jimat.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register