BTC USD 63,027.8 Gold USD 1,756.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Debate PDPR online : Berkesan atau tidak? Jom undi

PDPR : Berkesan atau tidak

  • Berkesan 100%

  • Berkesan kurang 50%

  • Berkesan 1% sahaja

  • Tak Berkesan langsung

  • Neutral. Muhasabah diri dulu

  • Hanya 50% berkesan


Results are only viewable after voting.

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
kena tgk kenapa at the first place kita buat PDPR...tujuan utama adalah nak break the chain...esp di kalangan kanak2...tu tujuan utama la yg kawan nampak...sbb negara2 lain pun buat benda yang sama...so...tu satu isu settle...

pasal keberkesanan PDPR pula...kita nak ukur berdasarkan apa? apa benchmark yg nak ukur keberkesanan dia...apple to apple...kita takleh ukur keberkesanan PDPR vs bersemuka...sbb situasi dan approach berbeza...

kawan setuju yang masalah gajet dan capaian internet tu kita boleh banding ngan negara lain...so kita mmg tak ok bab tu...tapi kalau hasil voting ni kita bagi kat KPM pun...sekolah takkan buka sebab PDPR tak berkesan...sbb tujuan utama sekolah tu ditutup adalah untuk break the chain

Negara lain macam UK, singapura, sekolah dah buka februari
 
Sponsored Post

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,184
Reaction score
321
Points
51
Negara lain macam UK, singapura, sekolah dah buka februari

mana ada buka lagi bos...22 February baru nak buka...tu pun with cautious...target nak bukak semua 8 March...sama la macam Malaysia...kita pun target nak buka 8 March tapi bergantung pada situasi semasa

 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,184
Reaction score
321
Points
51
Dah vote ke belum?

kawan tak tahu nak vote berdasarkan apa...apa benchmark yg perlu kawan tgk sblm vote...mcm kawan ckp la...keberkesanan PDPR ni kalau bro nak ukur compare dengan bersemuka...bukan apple to apple la...sbb tujuan utama sekolah tutup seluruh dunia...adalah untuk memutuskan rantaian...bukan saja2 nak tutup dan saja2 nak buat PDPR online
 

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
mana ada buka lagi bos...22 February baru nak buka...tu pun with cautious...target nak bukak semua 8 March...sama la macam Malaysia...kita pun target nak buka 8 March tapi bergantung pada situasi semasa


Lagi awal dari malaysia. 22 feb.
Singapore dah buka.
Takde pun news kata mac kpm nak buka sekolah. Ada link?
 

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
kawan tak tahu nak vote berdasarkan apa...apa benchmark yg perlu kawan tgk sblm vote...mcm kawan ckp la...keberkesanan PDPR ni kalau bro nak ukur compare dengan bersemuka...bukan apple to apple la...sbb tujuan utama sekolah tutup seluruh dunia...adalah untuk memutuskan rantaian...bukan saja2 nak tutup dan saja2 nak buat PDPR online

Tak seluruh dunia. Sweden tak tutup sekolah
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,184
Reaction score
321
Points
51
Lagi awal dari malaysia. 22 feb.
Singapore dah buka.
Takde pun news kata mac kpm nak buka sekolah. Ada link?

ya lagi awal...tapi kalau baca betul2 semua news UK...open with cautious...maksud nya tgk situasi juga...SIngapore sbb kes dia dah boleh manage...awal2 dulu dia tutup juga...pdpr juga...sbb nak putuskan rantaian juga...

tarikh 8 Mac tu...TARGET semua murid akan masuk semula...tapi bergantung pada situasi semasa...kawan pun tak sure bos paham ke tak isu semasa skang ni...tapi bagi kawan la...sekolah buka atau tutup ni bergantung pada keadaan situasi kes Covid semasa...kalau kes terkawal lepas2 ni...kawan pun nak sekolah dibuka supaya anak2 dapat belajar dengan lebih sempurna dan emosi pun lebih stabil...buat masa ni...bagus atau tak PDPR ni...kita kena usahakan yg terbaik dan berfikiran positif la...kawan paham perasaan bos...tgk anak2 takde progress dalam pembelajaran...tapi nak buat macam mana sgt dgn keadaan sekarang...at least ada juga PDPR walaupun % keberkesanan pembelajaran tu rendah. Adios

125259729_3686335628071739_3307421152266626311_n-1.jpg

(gambar ni planning asal KPM, pun bergantung pada situasi semasa - sblm ni)
 

Mr. Redz

Fun Poster
Joined
Sep 10, 2012
Messages
772
Reaction score
17
Points
15
jom, apa kata kita share, jika sahabat2 semua ada link or platform yg sesuai utk backup anak2 belajar bagi ibubapa yg berkerja.
contoh : mcm save video cikgu mengajar ke atau lain2.

nk harapkan whatsapp or telegram, just buat kerja sekolah (format pdf snap paper pakai hp) lps tu srh print & tonton youtube... adehh

yg tak tahan tu, SEKALI BAHASA ARAB DAA... ini nun tendang waw...hahaha
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register