BTC USD 62,816.2 Gold USD 1,761.25
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Debate PDPR online : Berkesan atau tidak? Jom undi

PDPR : Berkesan atau tidak

  • Berkesan 100%

  • Berkesan kurang 50%

  • Berkesan 1% sahaja

  • Tak Berkesan langsung

  • Neutral. Muhasabah diri dulu

  • Hanya 50% berkesan


Results are only viewable after voting.
Sponsored Post

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,863
Reaction score
530
Points
161
-bagi aku kalau secara keseluruhan bagi pelajar sekolah mmg xberkesan,masalah gadjet dan capaian internet...
kalau dibandar besar,dengan cukup capaian internet dan gadjet spt laptop mmg xde masalah..

-bilangan pelajar yang mengikuti pdpr dalam 1-1 masa,kalaulah ada 40 lebih pelajar,hubungan 2 hala agak sukar kerana terlalu ramai... malah gangguan dengan ahli keluarga lain turut boleh tercetus...

bagi aku kenapa x buat penggiliran pelajar ke sekolah atau wujudkan 2 sesi,
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,184
Reaction score
321
Points
51
-bagi aku kalau secara keseluruhan bagi pelajar sekolah mmg xberkesan,masalah gadjet dan capaian internet...
kalau dibandar besar,dengan cukup capaian internet dan gadjet spt laptop mmg xde masalah..

-bilangan pelajar yang mengikuti pdpr dalam 1-1 masa,kalaulah ada 40 lebih pelajar,hubungan 2 hala agak sukar kerana terlalu ramai... malah gangguan dengan ahli keluarga lain turut boleh tercetus...

bagi aku kenapa x buat penggiliran pelajar ke sekolah atau wujudkan 2 sesi,

kena tgk kenapa at the first place kita buat PDPR...tujuan utama adalah nak break the chain...esp di kalangan kanak2...tu tujuan utama la yg kawan nampak...sbb negara2 lain pun buat benda yang sama...so...tu satu isu settle...

pasal keberkesanan PDPR pula...kita nak ukur berdasarkan apa? apa benchmark yg nak ukur keberkesanan dia...apple to apple...kita takleh ukur keberkesanan PDPR vs bersemuka...sbb situasi dan approach berbeza...

kawan setuju yang masalah gajet dan capaian internet tu kita boleh banding ngan negara lain...so kita mmg tak ok bab tu...tapi kalau hasil voting ni kita bagi kat KPM pun...sekolah takkan buka sebab PDPR tak berkesan...sbb tujuan utama sekolah tu ditutup adalah untuk break the chain
 

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
kena tgk kenapa at the first place kita buat PDPR...tujuan utama adalah nak break the chain...esp di kalangan kanak2...tu tujuan utama la yg kawan nampak...sbb negara2 lain pun buat benda yang sama...so...tu satu isu settle...

pasal keberkesanan PDPR pula...kita nak ukur berdasarkan apa? apa benchmark yg nak ukur keberkesanan dia...apple to apple...kita takleh ukur keberkesanan PDPR vs bersemuka...sbb situasi dan approach berbeza...

kawan setuju yang masalah gajet dan capaian internet tu kita boleh banding ngan negara lain...so kita mmg tak ok bab tu...tapi kalau hasil voting ni kita bagi kat KPM pun...sekolah takkan buka sebab PDPR tak berkesan...sbb tujuan utama sekolah tu ditutup adalah untuk break the chain

Dah vote ke belum?
 

slvrchair

Active+ Member
Joined
Aug 7, 2008
Messages
4,554
Reaction score
312
Points
56
Cikgu copy paste jer kerja skolah dlm whatsapp group

Usually benda 'digoogle' or utube link org lain

Cukup time minta nama yg dh siap kerja skolah

Yg teruk, mak bapak yg kne ajar, kne laki bini kerja lagi penat. Mlm je bleh nak ajar, slalu sampai lewat malam br selesai kerja skolah anak2. Anak2 pn tdo lewat utk siapkn kerja skolah

Pkp mmg penat jadi cikgu tak bertauliah, lebih2 lg skolah2 ceruk kg,cikgu xde usaha langsung nk buat kelas online alasan xsemua mak bapak ada kemudahan internet/laptop

Ni pengalaman aku, spjg pkp 1.0/2.0 sekolah anak aku mmg failed!!!!!!
 

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
Cikgu copy paste jer kerja skolah dlm whatsapp group

Usually benda 'digoogle' or utube link org lain

Cukup time minta nama yg dh siap kerja skolah

Yg teruk, mak bapak yg kne ajar, kne laki bini kerja lagi penat. Mlm je bleh nak ajar, slalu sampai lewat malam br selesai kerja skolah anak2. Anak2 pn tdo lewat utk siapkn kerja skolah

Pkp mmg penat jadi cikgu tak bertauliah, lebih2 lg skolah2 ceruk kg,cikgu xde usaha langsung nk buat kelas online alasan xsemua mak bapak ada kemudahan internet/laptop

Ni pengalaman aku, spjg pkp 1.0/2.0 sekolah anak aku mmg failed!!!!!!

Jangan lupa vote. Saya akan emailkan vote result kpd kp kpm.
 

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
Cikgu copy paste jer kerja skolah dlm whatsapp group

Usually benda 'digoogle' or utube link org lain

Cukup time minta nama yg dh siap kerja skolah

Yg teruk, mak bapak yg kne ajar, kne laki bini kerja lagi penat. Mlm je bleh nak ajar, slalu sampai lewat malam br selesai kerja skolah anak2. Anak2 pn tdo lewat utk siapkn kerja skolah

Pkp mmg penat jadi cikgu tak bertauliah, lebih2 lg skolah2 ceruk kg,cikgu xde usaha langsung nk buat kelas online alasan xsemua mak bapak ada kemudahan internet/laptop

Ni pengalaman aku, spjg pkp 1.0/2.0 sekolah anak aku mmg failed!!!!!!

Saya akan share pengalaman saya. Nak drive balik kerja dulu.
 

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
Cikgu copy paste jer kerja skolah dlm whatsapp group

Usually benda 'digoogle' or utube link org lain

Cukup time minta nama yg dh siap kerja skolah

Yg teruk, mak bapak yg kne ajar, kne laki bini kerja lagi penat. Mlm je bleh nak ajar, slalu sampai lewat malam br selesai kerja skolah anak2. Anak2 pn tdo lewat utk siapkn kerja skolah

Pkp mmg penat jadi cikgu tak bertauliah, lebih2 lg skolah2 ceruk kg,cikgu xde usaha langsung nk buat kelas online alasan xsemua mak bapak ada kemudahan internet/laptop

Ni pengalaman aku, spjg pkp 1.0/2.0 sekolah anak aku mmg failed!!!!!!

Memang susah tuan. Saya stres dari last year. Pilihan yang saya ada dan buat.

1. Beli buku topikal, ajar mereka malam malam. Yang kerja cikgu dlm wassap memang saya abaikan. Taknak beli buku, print dari website blog gurubesar.my

2. Upah private tutor datang rumah. Seeloknya datang hari kerja.

3. Hari minggu - pulun buat buku kerja

4. Google meet dari cikgu pun berkesan tapi anak anak cepat bosan.
 

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
744
Reaction score
230
Points
23
aku dah vote.
bg aku xberkesan.
aku plan nak cr cikgu tuisyen dtg rumah utk subjek2 kritikal cm math,sains etc.

Private tutor area saya rate sekarang rm25/jam. Kalau matematik 30/ jam. Sekolah menengah lagi mahal.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register