PC kena serang

CG Sponsors




abbas

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
617
Reaction score
28
Points
20
nak tanya pd otai2, pasal pc aku nie, skrg pakai antivirus avast,setakat nie no problem tapi selalu keluar mesej mcm nie

Network sheild: blocked "DCOM Exploit" - attack from 10.58.138.163:135/tcp

boleh kata sehari berpuluh kali juga avast keluar mesej mcm nie,yg aku nak tahu "DCOM Exploit" apa bendanya:">:"> cuma bimbangkan ada hacker cuba hack my pc sebab ada mesej attack from .....siap bagi IP address tu
 
Sponsored Post

private_eye217

Active+ Member
Joined
Aug 12, 2008
Messages
2,724
Reaction score
47
Points
30
ingatkan serang apa..
salah satunya mungkin apa yg ko cakap..
ada pkai wireless ker?
klu link cabel mane mungkin..
 

tapirbawaklori

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
8,149
Reaction score
207
Points
73
Pc ko kena backdoor tu..ada attack...ko firewall jer... Abih citer
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
nak tanya pd otai2, pasal pc aku nie, skrg pakai antivirus avast,setakat nie no problem tapi selalu keluar mesej mcm nie

Network sheild: blocked "DCOM Exploit" - attack from 10.58.138.163:135/tcp

boleh kata sehari berpuluh kali juga avast keluar mesej mcm nie,yg aku nak tahu "DCOM Exploit" apa bendanya:">:"> cuma bimbangkan ada hacker cuba hack my pc sebab ada mesej attack from .....siap bagi IP address tu
tu sebenarnya website mana2 cube masuk ke pc u untuk install iklan dorang. U kne check backdoor virus dlm pc u, takot2 ade..

Jika ade msg mcm tu maksudnya avast tu dah block hack tu..

ps: perbetulkan jika sy slp.. :">:">
 

akuler

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2006
Messages
638
Reaction score
13
Points
15
enable firewall ataupon ko tutup services tuk server. kalo bole jadikan service server manual sajer.

GUI
1- klik start button.
2- klik run
3- taip services.msc
4- carik service name server
5- klik 2 kali kat service server td.
6- startup type ubah jd manual atau disable
7- kalo service status =started, klik stop
8- klik ok

kalo xp sp2
command prompt
1- klik start button
2- klik run
3- taip cmd -> nanti kuar tetingkap kaler itam
4- taip sc config lanmanserver start= demand -> tukar startup type kepada manual. pastikan ader ruang kosong antara start= demand
5- taip sc stop lanmanserver atau net stop server


DCOM exploit tu terjadi mungkin ko punyer security update bukan security update yg terkini.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register