patut ke x patut gaji dipotong kalau NO SHOW x berkerja.....

CG Sponsors




Firma

Super Active Member
Joined
Mar 9, 2007
Messages
5,310
Reaction score
242
Points
73
salam.......


firma ada sorang kawan ni kerja kat restoran....gaji ari je....tapi klu no show gaji kena potong plak....2 hari gaji kena potong...x patut kn:-?sebab kira 3 hari rugi.....:-?:-?

apa pandangan korang......:-?
dia ingat nak report ke jabatan buruh tentang hal macam ni.....firma rasa pon tak patut potong gaji klu no show tu....
 
Sponsored Post

rakyat_jelata

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2008
Messages
3,387
Reaction score
131
Points
38
report kat pejabat buruh...
nie undang2 berat sebelah...
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
lempang je majikan tu..ingat orang datang takde bayar pepe ke..
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,563
Reaction score
1,773
Points
206
no show tu mcm mane?
aku xtau la
 

Nars

Active Member
Joined
Dec 28, 2005
Messages
1,827
Reaction score
5
Points
25
ermm.... cuba korang pk lak tetiba pekerja korang no show... without reason.. tak ke kelam kabut.. at least mention laaa tak datang tak pun cari laa kekawan tuko ke...
 

Firma

Super Active Member
Joined
Mar 9, 2007
Messages
5,310
Reaction score
242
Points
73
ermm.... cuba korang pk lak tetiba pekerja korang no show... without reason.. tak ke kelam kabut.. at least mention laaa tak datang tak pun cari laa kekawan tuko ke...
betul gak ni.......tapi masi berat sebelah gak bagi pekerja:-?:-?
 

rakyat_jelata

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2008
Messages
3,387
Reaction score
131
Points
38
ermm.... cuba korang pk lak tetiba pekerja korang no show... without reason.. tak ke kelam kabut.. at least mention laaa tak datang tak pun cari laa kekawan tuko ke...

tur bkn reason,
klu dia wt perangai,
cr lah yg lain,
mane tau org turr ada emergency ke...
bos knlah berfikir seperti seorang boss...
klu pekerja dh berfikir mcm boss..
baik depa jd boss...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register