BTC USD 52,262.2 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Patung Gergasi Squid Game Tiba Di Sunway Pyramid Dengan Skuad Manager

akudotcom

CG Top Poster Club
Messages
20,399
Joined
Jun 17, 2007
Messages
20,399
Reaction score
2,966
Points
201
Patung Gergasi Squid Game Tiba Di Sunway Pyramid Dengan Skuad Manager

October 14, 2021

Foto : Ihsan Netflix Malaysia
Demam K-drama original terbitan platform penstriman popular, Squid Game nampaknya masih belum reda.

Dengan jumlah penonton yang sudahpun mencecah 111 juta orang di seluruh dunia [hanya dalam masa 17 hari tayangan], beberapa negara telahpun mula membina set permainan persis dalam drama tersebut untuk dijadikan lokasi tarikan pelancong domestik.

Antara yang terawal adalah seperti di Korea Selatan dan di Filipina.


Di stesen subway Itaewon, Seoul.

Di pintu masuk Robinsons Galleria mall dekat Manila, Filipina.
Kini, peminat Malaysia juga sudah boleh merancang untuk melihat sendiri kelibat manager bawahan Frontman yang berbaju merah dan sudah tentu, patung gergasi yang memainkan peranan penting dalam permainan pertama Squid Game iaitu patung ‘Red Light Green Light’.


Kini di Malaysia!
Netflix Malaysia membawakan mereka khas untuk korang temui dan sama-sama berinteraksi di Sunway Pyramid, Petaling Jaya. Terletak di kawasan lapang LG1 Atrium (berdekatan kafe Costa Coffee dan butik ZARA), acara Squid Game ini mula dilangsungkan dari hari ini hingga 31 Oktober nanti.


Cubalah bercakap dengan manager berbaju merah yang ada. Mana tau ada yang akan membalas soalan korang.
REMAJA berpeluang untuk menjadi salah seorang pengunjung terawal yang telah menemui patung gergasi setinggi 12 kaki itu serta sempat bergambar dengan beberapa replika permainan yang ada di sekitarnya.



Jangan risau, kami masih belum terbunuh selepas ‘bermain’ guli di sini. Hehe..



Korang nak berada di pihak offense atau defense?
Satu lagi sentuhan unik yang disediakan Netflix Malaysia adalah di kawasan pintu masuk utama Sunway Pyramid; di mana mesin pengimbas suhunya berupa patung gergasi Squid Game.

Pastikan korang tidak bergerak semasa mengimbas suhu tau, harap-harap lampu hijau yang menyala. Kalau tak, rugi je kena tembak sebelum sempat masuk.



Pengunjung juga tidak harus ketinggalan untuk bergambar dengan manager berbaju merah di sana. Cuma pastikan korang menjaga jarak 1 meter dan mereka akan memberikan korang kad bisnes Squid Game untuk dijadikan item kenangan.



Amacam, jom! Untuk mendapatkan ‘feel’ sebelum ke Sunway Pyramid, apa kata korang tonton dulu (atau tonton semula) kesemua episod Squid Game di Netflix. Barulah hati lagi berkobar-kobar!
 
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Memang dasyat la fenomena squid game
 

g-man

Super Active Member
Messages
6,084
Joined
Jan 16, 2011
Messages
6,084
Reaction score
977
Points
121
Penangan squid game
 

juhan

Active+ Member
Messages
4,608
Joined
Mar 30, 2010
Messages
4,608
Reaction score
842
Points
81
Dah 2 hari kat situ. Berebut org amik gambar. Aku stiap kali nak keluar bg high 5 kat bj merah yg jg pintu.tp muzik dia tu mcm x best plak dgr.. mcm dlm kuil plak
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,809
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,809
Reaction score
22,056
Points
1,671
Squid Game comes to Sunway Pyramid! 🟥🔺🔴

From now till 31 October, catch the doll from Squid Game at LG1 Pyramid Atrium, and reach out to one of the bemasked managers to receive a Squid Game invitation card.

For more info, Lion suggests to check it out here: https://bit.ly/squidgamefb

See you soon! 🦁

#SunwayPyramid #NetflixMY #SquidGame #PyramidEvents

 

lau_kau

Legendary Member
Messages
16,649
Joined
Aug 2, 2007
Messages
16,649
Reaction score
2,747
Points
201
Alamak apa nie xtau langsung huhuhu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register