Pasir Johor hendak diangkut ke mana?

CG Sponsors




eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
KOTA TINGGI 3 Dis. – Kewujudan tiga kawah besar yang setiap satu berkeluasan kira-kira 12 hektar di Teluk Ramunia, 80 kilometer dari sini menimbulkan kebimbangan dan keresahan di kalangan penduduk setempat.

Kawah yang mencapai kedalaman 15 tingkat bangunan itu adalah kesan daripada kegiatan mengorek tiga buah bukit yang terletak kira-kira 650 meter dari pantai Teluk Ramunia, antaranya bagi mendapatkan batu granit.

Apa yang menjadi kegusaran kira-kira 10,000 penduduk di sekitar Teluk Ramunia, Punggai, Kampung Datuk Abdul Ghani Othman, Sungai Rengit dan beberapa kawasan berhampiran ialah tiada usaha pemulihan dilakukan oleh syarikat perlombongan berkenaan.

Tinjauan Utusan Malaysia ke kawasan itu mendapati para penduduk bimbang kegiatan tersebut boleh mengundang pelbagai bencana seperti ditenggalami air akibat ketiadaan penahan sama ada apabila berlaku hujan lebat dan ombak besar.

Berita lanjut sila dapatkan akhbar Utusan Malaysia atau langgani e-paper di http://ebrowse.bluehyppo.com/

Hantaq pi singapork kot?
 
Sponsored Post

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
129
Points
73
yaaa... memang betul...

kat sini pun ada org cari pasir yang boleh diangkut guna pontun.... area setiawan terutamanya... dan pernah kawan cina aku offer aku untuk cari mana2 kawasan pasir di tepi sungai, dia support semua, kewangan ect hanya utk pastikan aku boleh cari tempat tu...

huhuhuh... nasib baik iman dan prinsip kuat lagi...
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
129
Points
73
dengar cerita (khabar angin la) yg ni mmg diaorg dpt kebenaran untuk hantar ke singapore...:p
 

clorox_bersih

Legendary Member
Joined
Jul 2, 2008
Messages
18,906
Reaction score
43
Points
120
makin lama singapork makin besaq ka??:-?
peta dunia berubah lagi pasni
 

Kurma

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
sekali lagi pusaka djual ...tapi masih leka till di bom baru sedar yg negara Malaysia bukan milikku.....
***** betol:mad::mad::mad:
 

pokyaz

Active Member
Joined
Jul 6, 2007
Messages
2,216
Reaction score
2
Points
25
itu azalina sama jojo punya tuu...
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,646
Reaction score
283
Points
91
lojing gondol bising satu malaysia...baru tebang pokok bising giler..rupanya kat johor..siap korek bumi lagi...10 meter dlm..perhh..
 

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
nama kampong tu bukan main lagi nama menteri besar tp hampas:mad:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register