BTC USD 66,939.9 Gold USD 2,329.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pasaran saham Malaysia catat prestasi terbaik Asean.

den ni tak adola trade share sgt satu dua je listing ado..

tapi la kan sejak 2018 -2024 share cam tu mmg tunggu saham tu jatuh


6 tahun terciduk...akibat politik janji bulan bintang formula ajaib. Bukan org lain pun yg jatuhkan ekonomi Malaysia ni sebenarnya.

So mereka yg jatuhkan ekonomi Malaysia ni sila la betulkan balik ye.
So 1,900 mata adalah benchmark PMX, sebelum tamat penggal.
 
Sponsored Post

So 1,900 mata adalah benchmark PMX, sebelum tamat penggal.
Besenya sblm nak PRU saham akan jatuh, bila kerajaan baru dilantik saham akan slow-slow naik. Tapi bila PH amek alih kerajaan PM nya Atok, menteri kewangan nya Nobita 30 ringgek tiap minggu umum projek cancel batal. lepas tu tebuk atap pulak perghhh... Wak din pagoh pulak jadi PM. kerajaan minoriti jadi ketua lagi sekali.

jadi terbalik, sudah jatuh saham ditimpa pulak umum projeck cancel lagi terciduk KLCI den yg tak minat saham pun tetiba nak membeli kikikikiki
 
Last edited:
Itu org panggil insentif utk galakkan penggunaan kereta teknologi hijau. Benda ni mcm kerajaan kecuali kan cukai kpd company yg dtg melabur lah, kita nmpk kerajaan bantu org kaya, sebenarnya itu bentuk bantuan kpd ekonomi negara kita sendiri.
nampak teknologi hijau pada luaran saja.
konsep sebenarnya kene tipu dengan kuasa barat yg xde sumber minyak n gas asli.
lepas tu push org lain dengan perangkap polisi green teknologi

harga tesla RM190k
harga axia/myvi/bezza RM50k

kalau diberi pengurangan harga mcm formula rafizi
myvi RM30k

1. Rakyat dapat bantu
2. Ekonomi pun dapat bantu

sabsidi kete org kaya buat apa?
bape kerat je org mampu beli?
kau ada ke pakai? jiran sebelah kiri kanan ada pakai?
adik beradik ke? axia myvi bezza bersepah sales. baru nama penggerak ekonomi.

benda jangka pendek je pun.
org pakai kete 7 tahun 9 tahun
bila kete da start uzur tuka kete lain.
andai kata pada masa tu elektrik lebih mampu milik
tuka lah.

Repair kete rosak RM56k. org kaya takde masalah.
kalau rakyat marhein?
1715667475594.png


Nota: Tesla takde kilang pelaburan di malaysia.

jgn terperangkap dgn green teknologi.
skuter kalau harga 3-4 ribu takpe kalau nak pakai rosak buang.
 
Last edited:
yg wangi nya ada.
pengecualian cukai kepada pengeluar kereta mahal utk org kaya mcm Tesla.

yg busuknya
industri kereta sendiri tanak tolong.
rakyat b40 pakai axia myvi saga beza patut dapat pengecualian cukai.
Boleh dapat pengecualian cukai tapi kena limit berapa banyak boleh beli kereta. Lagi satu ketatkan pinjaman takdalah senang2 orang beli kereta tanpa sebab.
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register