Pasaran Niaga Hadapan

CG Sponsors




daya9746

Active Member
Joined
Apr 9, 2006
Messages
2,289
Reaction score
0
Points
20
Aslmkum...saya harap thread yg sy buka ni kena dgn tptnya...kalau tak sesuai sila move dtpt sesuai...

saya buka thread ni nk dapatkan info2 n nk kongsi apa jua yg berkaitan pasaran hadapan.maybe ramai geng CG yg dah lama aktif dlm bidang ni.Skrg ni ramai yg duk sebut pasal Future Market ni terutama CPO (crude palm oil). Stakat yg sy tahu pasaran hadapan ni blh trade 2 hala seperti forex jgk s/ada [email protected]ang dpt profit mcm forex jgk.beza dgn saham yg sehala shj.Kalau sesape yg ada info/ilmu lebih nk kongsi harap dpt kita discuss kat sini.TQ
 
Sponsored Post

daya9746

Active Member
Joined
Apr 9, 2006
Messages
2,289
Reaction score
0
Points
20
thanks for your info...sesape kwn2 yg ada ilmu ttg future market yg blh dikongsi atau ada persoalan silalah post kat sini...setahu sy income dlm biz ni antara 10-30% sebulan.kalau trade sendiri sure lg lumayan.
 

pug6903

Freshie
Joined
Aug 17, 2007
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
Assalamualaikum,
Bermain CPO futures sekarang memang menarik. Hari ni je December contract dah cecah lebih 2900 per metric tonne. Opening price je dah lonjak lebih 50 mata dari minggu lepas. 50xrm25=rm1250.

Tetapi perlu ingat futures market ni amat volatile sekali, trend market boleh pergi bullish and bearish dalam sekelip mata. Antara speculative factors yg biasa mempengaruhi market CPO (setakat pengalaman aku):
a) Harga crude oil
b) Soybean price
c) Governmental policies
d) Hari perayaan (normally market akan jadi bearish selepas tahun baru cina).

Sesapa yang ada modal dan ingin mencuba, boleh la cuba. Target jgn lah banyak dulu. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Jangan tamak.
 

shah_azli

Active+ Member
Joined
Aug 29, 2007
Messages
3,045
Reaction score
35
Points
30
Assalamualaikum,
Bermain CPO futures sekarang memang menarik. Hari ni je December contract dah cecah lebih 2900 per metric tonne. Opening price je dah lonjak lebih 50 mata dari minggu lepas. 50xrm25=rm1250.

Tetapi perlu ingat futures market ni amat volatile sekali, trend market boleh pergi bullish and bearish dalam sekelip mata. Antara speculative factors yg biasa mempengaruhi market CPO (setakat pengalaman aku):
a) Harga crude oil
b) Soybean price
c) Governmental policies
d) Hari perayaan (normally market akan jadi bearish selepas tahun baru cina).

Sesapa yang ada modal dan ingin mencuba, boleh la cuba. Target jgn lah banyak dulu. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Jangan tamak.
cara jual beli mcm mn bro??online bole ke??mcm share trading jg ke??sori..soklan bodo skit..:)
 

pug6903

Freshie
Joined
Aug 17, 2007
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
setahu aku gunakan fbr (futures broker representitive). Online x tahu pulak sama ada atau tidak..
 

dodyann

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2005
Messages
838
Reaction score
1
Points
15
FCPO ni bole buat duit betul2 mcm Forex .. tp dia by phone bukan online forex .. dan dia lagi selamat sbb main dlm mesia bukan luar negara so x payah pening2 psl TT duit dan lain2 .. buat CPO kalau betul2 .. bole buat 10% - 100% per month dpn on ur margin , teknikal dll

I love CPO very much. in fact ade org buat pool utk invest melalui experieced trader .. bole dlm 10-20% per month .. sapa high risk taker bole cuba la ..
 

Saniboy

Fun Poster
Joined
Sep 9, 2007
Messages
183
Reaction score
0
Points
10
FCPO ni bole buat duit betul2 mcm Forex .. tp dia by phone bukan online forex .. dan dia lagi selamat sbb main dlm mesia bukan luar negara so x payah pening2 psl TT duit dan lain2 .. buat CPO kalau betul2 .. bole buat 10% - 100% per month dpn on ur margin , teknikal dll

I love CPO very much. in fact ade org buat pool utk invest melalui experieced trader .. bole dlm 10-20% per month .. sapa high risk taker bole cuba la ..
Dody. . .mcmana yg kat Rawang tu.
Dah join ker?. . .
So far. . .Alhamdulillah, payment pun cantik. . .
 

dodyann

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2005
Messages
838
Reaction score
1
Points
15
Dody. . .mcmana yg kat Rawang tu.
Dah join ker?. . .
So far. . .Alhamdulillah, payment pun cantik. . .
yeah there are doing great ..minta depa kekal dgn strong .. payment cantik dan x bising2 ..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register