Pasangan pelajar agama dicekup khalwat

CG Sponsors




eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
SEREMBAN - Sepasang kekasih dari sebuah kolej agama swasta di Selangor yang menginap di sebuah hotel tiga bintang di sini terbongkar apabila mereka dicekup oleh Jabatan Agama Islam Negeri Sembilan (JAINS) Isnin lalu.

Pasangan masing-masing berusia 20 tahun merupakan pelajar jurusan al-Quran, Sunnah dan Syariah di kolej tersebut.

Mereka ditahan pada pukul 1.30 pagi ketika berada berdua-duaan di dalam bilik hotel itu.

Difahamkan pasangan itu mendaftar masuk ke hotel tersebut pada pukul 8 malam sebaik sampai ke bandar ini dari kolej mereka.

Jurucakap JAINS berkata, pasangan itu ditahan dalam satu pemeriksaan rutin selepas membuat semakan di buku pendaftaran dan mendapati ada satu pasangan beragama Islam yang bermalam di situ.
 
Sponsored Post

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,699
Reaction score
310
Points
91
belajar shj..tp tak praktikkan...itu jadi mcm neh.. ilmu ada tp tak diguna...
 

TamingSari

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 28, 2006
Messages
25,463
Reaction score
158
Points
138
cuma blajar agama.. tp takde dididkan agama... blajr tuk scope kerje bukan anggap satu ibadah.. kekdang culture shock ni byk berlaku kat budk sek agama.. aku sek agama dulu.. perkare2 camni memang ada.. tp % kecil sbnrnye.. tp sebb imej yg dibawe tu jadi subjective tuk ditonjolkan
 

min9797

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
3,093
Reaction score
90
Points
30
sedang berlatih hafal quran kot dalam bilik tu,
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
655
Points
161
mereka ni tak memahami apa yang mereka belajar....tuntut ilmu mungkin dgn tujuan nak dapat kerja dan bergaji besar.
 

mokhaini

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
3,094
Reaction score
13
Points
25
depa tu cuma belajar agama je ..... sebab mak bapak yg suruh ... bukan sebagai tuntutan
 

hapizi84

Active Member
Joined
Aug 31, 2009
Messages
1,675
Reaction score
20
Points
25
Just b'lajar agama tapi xamalkan apa yg dipelajari..Apa laa nak jadi..
 

qai

Active+ Member
Joined
Nov 11, 2008
Messages
2,928
Reaction score
1
Points
25
wat malu je!sula je diorng ni!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register