BTC USD 17,255.0 Gold USD 1,801.53
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pasangan Kekasih Di Sambar Petir Ketika Berdua-Duaan Di Dalam Khemah

Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,278
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jan 26, 2007
Messages
28,278
Reaction score
4,803
Points
266
Awards
1
aku yg suka berkhemah explain sikit

1st kene tau knape petir menyambar bumi, ni segi sains ye
so mcm letrik la dari negative (awan) ke positive (bumi)

dalam kes ni, petir bukan tembak mangsa, tapi maybe tembak pokok atau pole khemah
mmg ade khemah yg gunakan steel pole dan pacak ke bumi
kemungkinan pole ni yg kene sambar dan mangsa hanya kena serpihan tapi serpihan pun sakit

sama gak yg kene sambar masa main bola ke, biasenye bukan sambar pemain tapi sambar bumi yg basah, so pemain bola kene short dari air
selalunya pemain akan pakai boot dan tapak mesti la getah
so kilat susah nak sambar sbb tiada punca negative, getah adalah penebat elektrik
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,770
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,770
Reaction score
25,696
Points
2,836
Awards
1
aku yg suka berkhemah explain sikit

1st kene tau knape petir menyambar bumi, ni segi sains ye
so mcm letrik la dari negative (awan) ke positive (bumi)

dalam kes ni, petir bukan tembak mangsa, tapi maybe tembak pokok atau pole khemah
mmg ade khemah yg gunakan steel pole dan pacak ke bumi
kemungkinan pole ni yg kene sambar dan mangsa hanya kena serpihan tapi serpihan pun sakit

sama gak yg kene sambar masa main bola ke, biasenye bukan sambar pemain tapi sambar bumi yg basah, so pemain bola kene short dari air
selalunya pemain akan pakai boot dan tapak mesti la getah
so kilat susah nak sambar sbb tiada punca negative, getah adalah penebat elektrik

Penerangan mudah faham dah ni bang
Berdasarkan pengalaman sendiri
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,278
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jan 26, 2007
Messages
28,278
Reaction score
4,803
Points
266
Awards
1
kalau naik motor bergerak boleh kena sambar kilat tak?

biasenye xberlaku sbbnya tayar motor getah
penebat elektrik, kilat xkan layan
sama jugak kereta, sbb tu bile kilat elok dok dalam kereta
kecuali kereta yg ade mcm wayar ke bumi tu, tu hati2 boleh kene sambar

pun begitu tidak mustahil boleh berlaku, cuma hampir mustahil la
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,728
Top Poster #5
Joined
Jun 17, 2007
Messages
33,728
Reaction score
4,441
Points
261
Awards
1
Itu baru lah penerangan alim ulama sebenar
Mereka memerhatikan alam dan berfikir tentang kejadian tuhan

Jgn jd spt ahli kitab
Sikit2 kene panah setan
Terbakar, dia pegi call azan 😂

Antara sbb china mundur di zaman dahulu kerana dogma2 agamawan mereka
 

aim02Aug

Legendary Member
gem
Messages
10,606
Joined
Sep 5, 2011
Messages
10,606
Reaction score
1,954
Points
201
aku yg suka berkhemah explain sikit

1st kene tau knape petir menyambar bumi, ni segi sains ye
so mcm letrik la dari negative (awan) ke positive (bumi)

dalam kes ni, petir bukan tembak mangsa, tapi maybe tembak pokok atau pole khemah
mmg ade khemah yg gunakan steel pole dan pacak ke bumi
kemungkinan pole ni yg kene sambar dan mangsa hanya kena serpihan tapi serpihan pun sakit

sama gak yg kene sambar masa main bola ke, biasenye bukan sambar pemain tapi sambar bumi yg basah, so pemain bola kene short dari air
selalunya pemain akan pakai boot dan tapak mesti la getah
so kilat susah nak sambar sbb tiada punca negative, getah adalah penebat elektrik
xyah steel pole pon bam

kalo dh setan pon berlindung sama, mmg kilat ikut je
 
Last edited:
Sponsored Post

Top
Log in Register