Ask/Help pasal pengambilan habatussawda

Recommended Brokers


Sponsored Post

faizhamizaz

Active Member
Joined
Feb 5, 2012
Messages
2,005
Reaction score
30
Points
30
yang minyak lagi power TT tapi cari yang cold press . sebab la nie masih banyak yang hot press . hot press dikatakan banyak khasiat2 dia mati . Wallahu 'Alam .
 

d_conan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 24, 2011
Messages
24,146
Reaction score
865
Points
161
aku x boleh amik ketika perut kosong, mmg perut rasa lain mcm.. kena amik selepas makan.. aku perasan kolesterol turun sket amik habbatus sauda..
 

mysuperfx

Active Member
Joined
Jul 10, 2009
Messages
2,149
Reaction score
28
Points
30
habbatussauda mana boleh telan ikut suka hati..bahaya
Apa yang bahaya Habbatussauda nih. Cuba citer sikit. Sesungguhnya dalam Habbatus Sauda’ini terdapat penawar kepada segala penyakit kecuali al-Sam, dan al-Sam ialah mati, dan Habbatus Sauda’ ialah Syuniz.
 

mentadaklaut

Active Member
Joined
Jul 11, 2010
Messages
2,353
Reaction score
19
Points
25
kenapa bahaya bro? ada pengalaman ke?
Nak tahu jugak bahayanya .... Aku duk gasak Habbatussauda nih sejak 2003 lagi ... Kalau rasa tak sedap badan, aku amik byk2 ikut suka ...
 

mentadaklaut

Active Member
Joined
Jul 11, 2010
Messages
2,353
Reaction score
19
Points
25
Aku ada seorang member nih, umur dekat 40 dah ... Ada masalah tekanan darah tinggi ... Aku syor makan habbatussauda ... Lepas beberapa hari dia makan, dia kata dia rasa lebih drp sebelum2 nih ... Boleh bersukan dgn lebih aktif ...
 

awiena

Active+ Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
4,864
Reaction score
155
Points
33
Apa yang bahaya Habbatussauda nih. Cuba citer sikit. Sesungguhnya dalam Habbatus Sauda’ini terdapat penawar kepada segala penyakit kecuali al-Sam, dan al-Sam ialah mati, dan Habbatus Sauda’ ialah Syuniz.
Ubat srgala prnyakit tp kena tahu cara makan
 

imlo151

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2011
Messages
708
Reaction score
1
Points
10
Sekadar pengalaman aku. Mula-mula ambil, memang panas badan. Lepas tu ok la. Ambil awal pagi, sebelum gosok gigi dengan air kosong. Susah nak kena demam dengan izinnya. Lepas tu prestasi di ranjang pun lain macam..
yg ni aku terpaksa setuju..mmg jauh beza sblm n slps amik,tiada lagi mslh tewas awal.

aku amik yg seed pagi je.
 

hulk80

Active Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
1,320
Reaction score
30
Points
30
salam all,
nak mintak pendapat dan panduan sket pasal habatussawda. currently aku consume yg seed nyer (bukan oil/capsule). pagi sekali, mlm sekali. biasa dalam sekali tu, kuantiti dia dalam 20biji kot (secubit). biasa aku gigit sampai hancur dan minum segelas air suam. tapi usually after that tekak aku akan perit for a few hour.

that considure normal or not?

by the way, yg mana lebih bagus bagi dari segi serapan khasiat:

1)seed (raw/grained in capsule)
2)oil (capsule/bottle - considure first stage compression - gold color).

harap ada sesapa dapat membantu.

by the way, aku sebenarnya ada sindrom alahan pada antibiotik dan eczema sejak 3 taun dulu (lepas kena chikenpox). tu yg tgh nak cari solution. dah g klinik pakar bagai, ok sekejap je. ubat steroid buat kulit aku jadik tompok2 itam dan mudah gatal lak.

tqvm


bro biji habatus sauda tu xbole telan camtu...
kena panaskan jap atas frying pan sblm telan..kalo x perut mmg sakit..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register