BTC USD 17,118.5 Gold USD 1,798.34
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Parlimen masih tergantung - Siapa bakal Perdana Menteri Malaysia?

Gabungan mana anda pilih? (Pilihan lebih dari satu dibenarkan)

  • PH + PN = 155 (PM Anwar, TPM Muhyiddin, Kabinet ikut nisbah parti menang)

    Votes: 27 23.5%
  • PH + BN = 112 (PM Anwar, TPM Zahid, Kabinet ikut nisbah parti menang)

    Votes: 19 16.5%
  • PH + BN = 112 (PM Anwar, TPM Muhyiddin, Zahid 0, Kabinet ikut nisbah parti menang)

    Votes: 5 4.3%
  • PH + BN + GPS = 115 (PM Anwar, TPM Muhyiddin, Zahid 0, Kabinet ikut nisbah parti menang)

    Votes: 6 5.2%
  • PN + BN + GPS + GRS = 131 (PM Muhyiddin, TPM Zahid, Kabinet ikut nisbah parti menang)

    Votes: 9 7.8%
  • PN + BN + GPS + GRS = 131 (PM Muhyiddin, Zahid 0, Kabinet ikut nisbah parti menang)

    Votes: 66 57.4%

  • Total voters
    115
  • Poll closed .

lanntane

Fun Poster
Messages
787
Joined
Sep 8, 2017
Messages
787
Reaction score
128
Points
23
Secret agreement pun x ke mana. DAP nak ugut keluar PH pun dia nk ke mana?

Nak x nak kena berharap Anwar dpr pulih kan balik imej PH. Tu saja peluang yg DAP ada kalau masih bercita2 nak jadi kerajaan selepas ini. Sama lah juga dgn PH, peluang kali ini saja yg PH ada andai Anwar diberikan kesempatan. After this, no more lah.

Tuan noob dlm politik ni. Secret agreement dah tentu ada. I scratch your back, you scratch mine.
 
Sponsored Post

tet

Active+ Member
Messages
2,669
Joined
Aug 30, 2012
Messages
2,669
Reaction score
655
Points
81
Kesian jugak... Dok pos....pos...xde org sambut....

Tlg la sorang dua quote posting tu... Xde yg menyahut apa2.... Bg komen skik...😅😅😅
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,536
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
33,536
Reaction score
4,416
Points
261
Awards
1
Dr bilik gerakan

[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Majlis2 Raja2 yg pilih.. Dan di putuskan oleh Yang Dipertuan Agong..

Jika didapati Anuar tak perform... Agong boleh pecat Anwar
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Dan pilih PM lain
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Semua menteri2 yg di pilih.. Perlu rujuk pada majlis Raja2 dan YDP

dulu Perdana Menteri yg lantik menteri
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Bermakna Anwar tak boleh melantik ramai menteri dari PH ikut suka2 dia
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Sebab kerajaan ini bukan kerajaan PH... Tapi kerajaan Yang Dipertuan Agong
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Jika Anwar engkar.. Anwar akan di pecat
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Sbb dia bukan di pilih oleh ahli2 parlimen
 

SMI6

Super Active Member
gem
Messages
5,293
Joined
Jan 3, 2016
Messages
5,293
Reaction score
1,389
Points
156
Pas sapa founder dia? Byk duit bg kt perantau tu
Tiap2 ahli politik ad funder diorg. Mostly bznesman. Jgn percaya la kutip tabung Milo tu nak buat program politik blh cukup. Mmg tak kan cukup.

Sy pernah borak tanya funder politician ni apa diorg buat, Mcm mana ahli politik back up diorg kalau bzness dia kene kacau dgn isu-isu politik. Mcm mana diorg bg Dana politik pada ahli politik. Apa keje CSR diorg dll.

Duit parti tu mmg la masuk dlm akaun parti sbb ROS mmg benarkan parti utk cari fund cuma dlm AGM kene tunjuk lah.

funder ni pun memilih org yg dia akan fund. Mostly start dari pemilihan jawatan pemuda parti Kalau dia tgk ahli politik ad karisma dan apa yg calon tu blh bagi balik pada dia baru la dia akan fund. Siap interview lagi. Kalau dia ok cakap je nak duit baper juta pun dia blh bg. Kalau dia rasa mcm tak boleh blah dia tak kan fund.

Duit ni bukan duit rasuah tapi utk keje politik indvidu politik tu sendiri. Mcm bantuan banjir kene hulur kat mangsa banjir, rumah terbakar, sakit, dll. Kalau harap gaji dan geran Utk pejabat MP tu dapat mmg tak cukup. Mcm2 org dtg mintak bantuan bil astro tak byr pun ad panjat pejabat MP. Nak byr duit pinjam ceti pun ad.

Sebab tu la Bang non tak heran kalau dia ckp gaji dia kene potong. Ramai funder keliling dia skg. 😘

Bkn sng nak pujuk diorg cerita. Benda-benda yg melibatkan periuk Nasik diorg silap Tanya kene halau dari opis diorg 😆😆
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
387,886
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
387,886
Reaction score
25,527
Points
2,836
Awards
1
Tiap2 ahli politik ad funder diorg. Mostly bznesman. Jgn percaya la kutip tabung Milo tu nak buat program politik blh cukup. Mmg tak kan cukup.

Sy pernah borak tanya funder politician ni apa diorg buat, Mcm mana ahli politik back up diorg kalau bzness dia kene kacau dgn isu-isu politik. Mcm mana diorg bg Dana politik pada ahli politik. Apa keje CSR diorg dll.

Duit parti tu mmg la masuk dlm akaun parti sbb ROS mmg benarkan parti utk cari fund cuma dlm AGM kene tunjuk lah.

funder ni pun memilih org yg dia akan fund. Mostly start dari pemilihan jawatan pemuda parti Kalau dia tgk ahli politik ad karisma dan apa yg calon tu blh bagi balik pada dia baru la dia akan fund. Siap interview lagi. Kalau dia ok cakap je nak duit baper juta pun dia blh bg. Kalau dia rasa mcm tak boleh blah dia tak kan fund.

Duit ni bukan duit rasuah tapi utk keje politik indvidu politik tu sendiri. Mcm bantuan banjir kene hulur kat mangsa banjir, rumah terbakar, sakit, dll. Kalau harap gaji dan geran Utk pejabat MP tu dapat mmg tak cukup. Mcm2 org dtg mintak bantuan bil astro tak byr pun ad panjat pejabat MP. Nak byr duit pinjam ceti pun ad.

Sebab tu la Bang non tak heran kalau dia ckp gaji dia kene potong. Ramai funder keliling dia skg. 😘

Bkn sng nak pujuk diorg cerita. Benda-benda yg melibatkan periuk Nasik diorg silap Tanya kene halau dari opis diorg 😆😆

Info tuan mantap-mantap
Orang selalu borak dengan funder-funder politik ni bukan biasa-biasa 😀👍

Siapa ada karisma memang mudah la dapat penaja peribadi politik ye
 

SMI6

Super Active Member
gem
Messages
5,293
Joined
Jan 3, 2016
Messages
5,293
Reaction score
1,389
Points
156
Ohh.. kire tsmy ni mmg payung nuor la ye..
Funder kan bkn sorg je dia fund ramaikn kalau berani tanya diorg akan cerita silap Tanya ayak dpt maki.🥳
 

cek mek molek

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
121,237
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
121,237
Reaction score
20,235
Points
2,866
Awards
1
Dr bilik gerakan

[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Majlis2 Raja2 yg pilih.. Dan di putuskan oleh Yang Dipertuan Agong..

Jika didapati Anuar tak perform... Agong boleh pecat Anwar
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Dan pilih PM lain
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Semua menteri2 yg di pilih.. Perlu rujuk pada majlis Raja2 dan YDP

dulu Perdana Menteri yg lantik menteri
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Bermakna Anwar tak boleh melantik ramai menteri dari PH ikut suka2 dia
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Sebab kerajaan ini bukan kerajaan PH... Tapi kerajaan Yang Dipertuan Agong
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Jika Anwar engkar.. Anwar akan di pecat
[24/11, 3:13 pm] Rosmawati: Sbb dia bukan di pilih oleh ahli2 parlimen
Rosmawati ni bersandarkan apa ye?

hanya Agong boleh bubar parlimen
tu pun jika PM memohon

ni bukan mcm style majikan-pekrja, Agong tak puas hati pastu pecat hahaha

kalau melibatkan PM, mmg akan ikut perlembagaan
dlm setiap jenis kerajaan, Agong lah yg lantik PM

dan PM yg handle semua menterinya
Agong tak masuk campur dlm hal executive
sebab ni tak termasuk dlm jobscope Agong seperti mana yg diperuntukkan dlm perlembagaan
 

SMI6

Super Active Member
gem
Messages
5,293
Joined
Jan 3, 2016
Messages
5,293
Reaction score
1,389
Points
156
Info tuan mantap-mantap
Orang selalu borak dengan funder-funder politik ni bukan biasa-biasa 😀👍

Siapa ada karisma memang mudah la dapat penaja peribadi politik ye
Sy biasa je tuan bkn ad jawatan apa2 pun

Sy blh kenal diorg ni sbb sy mmg buat property lg satu kalau tuan ad skill sukan mcm main golf, bowling ke, memancing, ride motor besor, terror main guitar dll tapi kene ad skill yg mantul.

Bila dato-dato ni tgk kita punya skill wahh mmg terror petik je kita blh buat diorg rasa terhibur masa tu la tanya.

Kadang-kadang kita tak Tanya diorg dah cerita. 🙏🙏
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
387,886
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
387,886
Reaction score
25,527
Points
2,836
Awards
1
Sy biasa je tuan bkn ad jawatan apa2 pun

Sy blh kenal diorg ni sbb sy mmg buat property lg satu kalau tuan ad skill sukan mcm main golf, bowling ke, memancing, ride motor besor, terror main guitar dll tapi kene ad skill yg mantul.

Bila dato-dato ni tgk kita punya skill wahh mmg terror petik je kita blh buat diorg rasa terhibur masa tu la tanya.

Kadang-kadang kita tak Tanya diorg dah cerita. 🙏🙏

Maksudnya mereka akan tengok potensi yang ada dekat kita lah
Visi orang jenis gini memang mantap

Jadi semak dulu potensi diri
Baru mudah di dekati para funder politik 😀👍
 
Sponsored Post

Top
Log in Register