Para pemilik Hyundai Starex sila cek in

CG Sponsors




Sponsored Post

-Paku-

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2012
Messages
4,548
Reaction score
4
Points
25
apa bezanya 2nd hand yg lebih 3 thn dgn yg kita beli dh baru dg lbh 3 thn, kd kereta ni bila dh lbh 3 thn mmg banyak masalah
kebiasaannya starex ni orang akan bawak tuk pejalanan jauh,so bila dah pakai 3tahun ketahanan enjinnya dah tak sama ,itu je..tapi kalau rasa nak pakai,pakai je

ini sekadar nasehat peribadi,nak ikut boleh tak ikut pun tak pe
 

emir

Active+ Member
Joined
Dec 30, 2008
Messages
4,648
Reaction score
42
Points
30
so far pkai mmg mantap... hari pertama je bwk goyang psl x dpt sesuaikn diri lg...

yg aku x suke dgn starex nih

1) enjin bising psl diesel - plan nk pasang soundproofing kat hud dpn
2) bunyi sensor yg bingit, terpakse cabut wayar - plan nk buat custom button

lain2 xde masalah
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,133
Reaction score
211
Points
123
so far pkai mmg mantap... hari pertama je bwk goyang psl x dpt sesuaikn diri lg...

yg aku x suke dgn starex nih

1) enjin bising psl diesel - plan nk pasang soundproofing kat hud dpn
2) bunyi sensor yg bingit, terpakse cabut wayar - plan nk buat custom button

lain2 xde masalah
pakai diesel ke bro? guna hari2 or weekend car? penjimatan camne?
 

pokyo

Super Active Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,281
Reaction score
144
Points
83
Torque banyak kuat ooo keta ni kena dgn body dia yg besar. Kalau ada anak ramai memang selesa utk long distance. Tapi spare parts rasanya agak mahal, tukar bumper seribu lebih, cermin pun seribu lebih kalau ori.
 

SOUL86F

Legendary Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
10,969
Reaction score
115
Points
123
Mana lagi nak cr info pasal kereta ni yer..berminat plak tgk....
 

edrais

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2005
Messages
734
Reaction score
37
Points
20
starex

Manaaa dapat 1000 pokyo, dalam 4000kot, negok kat mudah.
Sedap kalu jalan jauh, sedar2 dah 160, minyak jimat, service xpernah lebih 500, selesa, kelemahan dia satu xde side step(xjumpa lagi), xde power door satu,
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,455
Reaction score
2,924
Points
191
Kalo dok jb ok kot..

Pasal sana nak pakai diesel Euro 5..

Tempat lain masih guna euro 2 yang kandungan sulfur dier tinggi..

Ntah hape2 kerajaan BN ni..

Bagi minyak bersih utk org Singapore je..

Rakyat sendiri pakai minyak kotor sampai kene tukar oil filter berkali2..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register