Panggilan daripada Pusat Kredit Kad Visa Under MBF ?

CG Sponsors




fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
Tadi aku dapat panggilan dpd Pusat Servis Center Kad Kredit Visa under MBF ..

dia kata nak kasi aku Kad utk perlindungan famili , bla2 ...

pastu dia minta alamat nak hantar kad , so aku kasi lah..

then , pastu dia mintak kad kedit aku bila luputnye...

so , aku terus pelik lah...aku tanya kenapa dia nak bende tuh ,
so , dia kata nak verify betul ke tak ..aku kata x boleh ..so , dia mmg kene kasi..

so , apa pendapat korang ?... scammer ke tuh ?

aku letak gagang , off phone sampai skang !!!
 
Sponsored Post

mattop

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
12,396
Reaction score
10
Points
115
memang cam siot.....
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
so , mmg x betul lah kan...
dari mana dia dpt info pasal aku , siap tahu nama sebenar aku , nombor tipon , dia tau aku pasal kad visa , dia tau rekod baik ... why of why ?

sib baik aku cepat alert!!
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
tu agent cari komisen ajer , jgn di layan ..
sy cuba agak.. yg call awk bukan no 03-xxxxxxxx kn ? tp 016 -xxxxxxx ? tul x? ntah mamat agent kredit card mana /bank mana ntah bg detail awk kt agent tuh.. lain kali awk cakap ajer.. xpe la akak/abg.. bg je la kt nenek abg / akak.. sure dia "suka"..
klu awk kata setuju.. nnt bil terus masuk dlm statement CC awk( caj sekali seumur hidup card diskaun tuh)
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
tu agent cari komisen ajer , jgn di layan ..
sy cuba agak.. yg call awk bukan no 03-xxxxxxxx kn ? tp 016 -xxxxxxx ? tul x? ntah mamat agent kredit card mana /bank mana ntah bg detail awk kt agent tuh.. lain kali awk cakap ajer.. xpe la akak/abg.. bg je la kt nenek abg / akak.. sure dia "suka"..
klu awk kata setuju.. nnt bil terus masuk dlm statement CC awk( caj sekali seumur hidup card diskaun tuh)
yupp..nombor telefon mamat tu 016 6628065 :mad:
 

building

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2007
Messages
9,831
Reaction score
57
Points
70
tu tele-marketing jek... aku mmg xlayan nyer dorang nih... cakap de diskaun ni diskaun tu, insuran ni insuran tu .. saje je nak jual produk je tu
 

Azrienaldinho

Fun Poster
Joined
Jun 10, 2008
Messages
284
Reaction score
1
Points
15
wow.. aku dah kena dah dulu mula2 pakai kad .. rm500 melayang woo.. jahanam betul.. jgn bagik ... walau ape cara sekalipun..
 

nasuha_2007

Active Member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
1,996
Reaction score
2
Points
25
Tadi aku dapat panggilan dpd Pusat Servis Center Kad Kredit Visa under MBF ..

dia kata nak kasi aku Kad utk perlindungan famili , bla2 ...

pastu dia minta alamat nak hantar kad , so aku kasi lah..

then , pastu dia mintak kad kedit aku bila luputnye...

so , aku terus pelik lah...aku tanya kenapa dia nak bende tuh ,
so , dia kata nak verify betul ke tak ..aku kata x boleh ..so , dia mmg kene kasi..

so , apa pendapat korang ?... scammer ke tuh ?

aku letak gagang , off phone sampai skang !!!
tindakan yg tepat...
jgn dilayan...
aku hampir setiap minggu ada org camni call..
siap ckp "encik tak bole tolak sebab kita tetap akan bagi"
hampeh tul...:(scam
 
Sponsored Post
Top
Log in Register