panggilan dari company peguambela & peguamcara

CG Sponsors




Kak Temah

Fun Poster
Joined
Aug 14, 2017
Messages
116
Reaction score
21
Points
15
bagus lawyerment forum ni. dari sini kita tau apa yg bank dan debt collector boleh buat dan apa yg melanggar undang2. x kira bangsa pun drg tlg bagi nasihat
macam saya..sy install apps 'true caller' mn yg dia detect telemarketer atau debt collector trus set block atau phone x bunyi.
lagi satu sy install apps auto record perbualan cth mcm ACR.mmg phone skrg dh siap ada applikasi record perbualan tp kadang kita terlupa nk rekod.
bila dh ada rekod auto..tgh dia membebel maki hamun dan ugut tu..saya potong dan cakap "perbualan ni dirakam..sat lagi saya pg buat report polis..debt collector bank mana dan submit komplen kat BNM"
biasanya dia terus letak atau trus maki hamun ckp x takut.tp pastu dia x call lagi dh atau tukar nomor lain.

Auto record tu mcmana dia berfungsi yerr? Akak tak berapa paham.. kita kena install app trucaller dulu ke, ke mcmana? Akak ni selalu dpt call dari no pelik2.. mcm 0191xxxxxx... hmmm.. :confused::confused:
 
Sponsored Post

maxpda

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
6,721
Reaction score
50
Points
80
Auto record tu mcmana dia berfungsi yerr? Akak tak berapa paham.. kita kena install app trucaller dulu ke, ke mcmana? Akak ni selalu dpt call dari no pelik2.. mcm 0191xxxxxx... hmmm.. :confused::confused:
kalau android dah tersedia auto record..pergi kat setting, call settings..auto call recording..


kalau xda, install je apps call recorder..
 

Kak Temah

Fun Poster
Joined
Aug 14, 2017
Messages
116
Reaction score
21
Points
15
kalau android dah tersedia auto record..pergi kat setting, call settings..auto call recording..


kalau xda, install je apps call recorder..
Maknanya bila kita sambut jer call, automatik dia record ye? Ok ok terima kasih. :)cgrock
 

azamzaki

Freshie
Joined
Dec 25, 2010
Messages
44
Reaction score
1
Points
11
kalau debt collector yang sah dia akan suruh bayar terus kepada bank
 
Sponsored Post
Top
Log in Register