BTC USD 42,664.7 Gold USD 1,764.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Panduan Senaman Semasa Menghadapi Lockdown COVID-19 PKP1.0 & PKP2.0 & PKP3.0

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,560
Reaction score
353
Points
41
Ni macam depan Dataran Shah Alam
Sebelah Masjid Negeri
Ke bukan bang
Ya betoi tu, ni area blakang masjid shah alam dataran padang, sblm PKP area ni lah yg dibuat mcm2 aktiviti ujung2 minggu sabtu ahad, jogaton, fun run, maraton, fun ride, hari tanpa kenderaan dsb

aku ingat nk kayuh lg ptg ni, tapi dh stat ujan lebat kena kensel lah & mungkin aku buat senaman variasi ptg ni samada bodyweight workout atau fullbody workout dgn dumbell.... tengoklah hat mana rajin hahahha...

sori guys aku tgh kerja ni nk logout laptop nak tidoq sat smemntara nk tunggu asaq 445pm...
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Ya betoi tu, ni area blakang masjid shah alam dataran padang, sblm PKP area ni lah yg dibuat mcm2 aktiviti ujung2 minggu sabtu ahad, jogaton, fun run, maraton, fun ride, hari tanpa kenderaan dsb

aku ingat nk kayuh lg ptg ni, tapi dh stat ujan lebat kena kensel lah & mungkin aku buat senaman variasi ptg ni samada bodyweight workout atau fullbody workout dgn dumbell.... tengoklah hat mana rajin hahahha...

sori guys aku tgh kerja ni nk logout laptop nak tidoq sat smemntara nk tunggu asaq 445pm...

Nice bang
Ceq pagi esok nak layan joging santai²
Pasca 2nd dose cucuk vaksin
Penangan lain macam
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Screenshot_2021_0802_072944.png
Screenshot_2021_0802_073019.png


Janji ON orang kata
Santai²
 

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,560
Reaction score
353
Points
41
kayuhan petang kemarin 2 Ogos 2021... pusing pusat bandar shah alam dlm 18km aja

kayuhan mengejar masa sbb aku kluaq rumah pun dh lewat dkt 6pm... mengantuk tapi lawan jugak sbb bila dh kayuh bepeluh baru cerah bijik mata...

ingat nk cukupkan 20km tapi tengok jam takut x sempat, jadi pulun kayuh nk balik rumah cpt sbb nk ligan maghrib

Screenshot_2021-08-02-19-12-46.jpg


klu ikut jadual ptg ni aku akan weight training dgn dumbell, tapi mgkn aku akan ganti dgn bodyweight workout sbb bahu kanan aku sakit bila buat shoulder workout dgn dumbell

PERINGATAN!
BILA RASA SAKIT DI MANA2 BAHAGIAN SENDI/OTOT, HENTIKAN SENAMAN YG MELIBATKAN SENDI+OTOT TERSEBUT!

rest seminggu atau lebih sampai hilang sakit baru aku akan senam balik bhgn otot/sendi yg berkaitan

so amigoss, selamat makan tghari & selamat menjaga kesihatan di musim PKP3.0, adiossss amigoosssssssss!
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
kayuhan petang kemarin 2 Ogos 2021... pusing pusat bandar shah alam dlm 18km aja

kayuhan mengejar masa sbb aku kluaq rumah pun dh lewat dkt 6pm... mengantuk tapi lawan jugak sbb bila dh kayuh bepeluh baru cerah bijik mata...

pulun nk balik rumah cpt sbb nk ligan maghrib

Screenshot_2021-08-02-19-12-46.jpg


klu ikut jadual ptg ni aku akan weight training dgn dumbell, tapi mgkn aku akan ganti dgn bodyweight workout sbb bahu kanan aku sakit bila buat shoulder workout dgn dumbell

PERINGATAN!
BILA RASA SAKIT DI MANA2 BAHAGIAN SENDI/OTOT, HENTIKAN SENAMAN YG MELIBATKAN SENDI+OTOT TERSEBUT!

rest seminggu atau lebih sampai hilang sakit baru aku akan senam balik bhgn otot/sendi yg berkaitan

so amigoss, selamat makan tghari & selamat menjaga kesihatan di musim PKP3.0, adiossss amigoosssssssss!

Sebab hari ni tak dapat joging
Proceed bodyweight workout je la nampak gaya
Senaman kegemaran
Squat
Lounge
Pull Up
Push Up
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Screenshot_2021_0805_073501.png
Screenshot_2021_0805_073543.png


Alhamdulillah
Janji ON
Bako Lemak
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Screenshot_2021_0806_073031.png
Screenshot_2021_0806_073059.png


Janji ON Orang Kata​
 

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,560
Reaction score
353
Points
41
Alhamdulillah syukur masih dipanjangkan umur... walaupun cuaca elok ptg ni tapi kemarin aku dh kayuh, so ptg ni aku baru buat hiit shj di rumah...2 gerakan sahaja atas workout mat

a. 5 minit warmup joging setempat
b. 5 minit regangan
c. hiit workout with 2 moves;
- high knee @ lari laju setempat 30 saat
- rest 30 saat
- jumping jack @ lompat bintang 30 saat
- rest 30 saat

ulang & cukupkan hiit hingga 30 minit.... peluh bercerau merambu2

hiit workout 882021.png


sambil workout aku sempat layan 2 video ni, pengumuman dpd PM & update ttg kobid di rtm



Nampaknya mggu depan sapa2 yg dh cukup 2 dos vaksin dah boleh mkn2 di kedai, jalan rentas negeri/daerah & buat aktiviti riadah... alhamdulillah

aku dh cukup 2 dos tapi tunggu bini pulak tgh bulan ogos baru cucuk dos kedua, baru ingat nk balik kampung Jitra
anak2 aku pun 4 org tgh tunggu dos kedua, tapi hat sklh menengah & rendah 3 org masih blm blh cucuk lagi...

aku harap dgn asbab usaha kita amik vaksin ni dpt lah kita hidup mcm biasa balik, skolah bukak, kedai2 bisnes buleh bukak smula, buleh jalan2 sana sini mcm PKPP dulu insyaAllah

so aku doakan hampa smua sahabat2 CG moga dlm kesihatan & rahmat kasih syg Allah SWT, aminnnnn

adios amigosssssss!
 

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,560
Reaction score
353
Points
41
ASSALAMUALAIKUM AMIGOOSSSSSS! Selamat menyambut tahun baru awal Muharram!

hijrah-01-1024x1024.png


Petang ni aku senam kat rumah aja, full body workout with dumbells mcm biasa lah 4 set senam cara orang2 tua 40an ahahaha

IMG_20210809_184648.jpg



sambil workout depan laptop & layan nasihat utk jejaka 40an dpd lee hayward.. sampai cukup 55 min workout sengal2 sendi lenguh2 otot..... dah tua lah katakan



Aku doakan, semoga tahun baru Islam ni membawak rahmat kpd kita semua & diangkat segala musibah oleh Allah SWT, aminnnnn

stay safe, selamat menjaga kesihatan, adiosssss amigossss!
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Alhamdulillah syukur masih dipanjangkan umur... walaupun cuaca elok ptg ni tapi kemarin aku dh kayuh, so ptg ni aku baru buat hiit shj di rumah...2 gerakan sahaja atas workout mat

a. 5 minit warmup joging setempat
b. 5 minit regangan
c. hiit workout with 2 moves;
- high knee @ lari laju setempat 30 saat
- rest 30 saat
- jumping jack @ lompat bintang 30 saat
- rest 30 saat

ulang & cukupkan hiit hingga 30 minit.... peluh bercerau merambu2

hiit workout 882021.png


sambil workout aku sempat layan 2 video ni, pengumuman dpd PM & update ttg kobid di rtm



Nampaknya mggu depan sapa2 yg dh cukup 2 dos vaksin dah boleh mkn2 di kedai, jalan rentas negeri/daerah & buat aktiviti riadah... alhamdulillah

aku dh cukup 2 dos tapi tunggu bini pulak tgh bulan ogos baru cucuk dos kedua, baru ingat nk balik kampung Jitra
anak2 aku pun 4 org tgh tunggu dos kedua, tapi hat sklh menengah & rendah 3 org masih blm blh cucuk lagi...

aku harap dgn asbab usaha kita amik vaksin ni dpt lah kita hidup mcm biasa balik, skolah bukak, kedai2 bisnes buleh bukak smula, buleh jalan2 sana sini mcm PKPP dulu insyaAllah

so aku doakan hampa smua sahabat2 CG moga dlm kesihatan & rahmat kasih syg Allah SWT, aminnnnn

adios amigosssssss!

Steady bang
HIIT jadi peberet hang kan 😁
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register