BTC USD 43,743.0 Gold USD 1,764.28
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Panduan Senaman Semasa Menghadapi Lockdown COVID-19 PKP1.0 & PKP2.0 & PKP3.0

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,560
Reaction score
353
Points
41
Alhamdulillah selepas lama menyepi seminggu lebih sebab aku balik kampung mertua di Tg Sepat (selasa 15julai - Isnin 19julai) kerana hal kecemasan jaga mertua sakit (aku dpt kebenaran polis sbb ada surat hospital), aku dh balik shah alam & start weight training & kayuh bskl

di kampung aku hanya buat 2 senaman, pushups 20x & squats 20x 5 sets pagi lps subuh & ptg lps asar

balik sini aku trus buat weight training & kayuh bskl sbb 19hb julai dh bleh kayuh di shah alam, jadi ptg tadi aku share kayuhan malas 16km aja pusing bandar shah alam via laluan basikal & mainroad yg ada laluan biru utk basikal

Screenshot_2021-07-22-19-19-45.jpg


ringkas crita sepanjang kayuhan aku tengok, ramai dh joging & kayuh basikal jadi nampak meriah skt lah hahahah

cuma taman2 awam masih tutup & x bleh jog/kayuh dlm kwsn tasik....

so amigos, jaga kesihatan & jaga sop semasa bersenam! adiossss amigossss!

NOTE - aku bwk laptop bwlk kampung tapi line internet semua mcm haram....ingat nk update workout kat kampung tapi internet lembap so aku balik sini baru update heheheh
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
antara sebab aku suka hiit training ni antara tujuan ialah utk dapatkan kesan pembakaran lemak yang berpanjangan walaupun semasa kita tidoq

hiit training mgkin hanya 10min, 15min, 20min atau 30min aja sehari tapi ada target tertentu khusus utk bakar lemak

bleh baca banyak info ttg tujuan & kesan hiit training spt artikel dibawah sbg contoh;


dan video dibawah


Patut lah ang steady ja bang
Sebab selalu buat HIIT
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Alhamdulillah selepas lama menyepi seminggu lebih sebab aku balik kampung mertua di Tg Sepat (selasa 15julai - Isnin 19julai) kerana hal kecemasan jaga mertua sakit (aku dpt kebenaran polis sbb ada surat hospital), aku dh balik shah alam & start weight training & kayuh bskl

di kampung aku hanya buat 2 senaman, pushups 20x & squats 20x 5 sets pagi lps subuh & ptg lps asar

balik sini aku trus buat weight training & kayuh bskl sbb 19hb julai dh bleh kayuh di shah alam, jadi ptg tadi aku share kayuhan malas 16km aja pusing bandar shah alam via laluan basikal & mainroad yg ada laluan biru utk basikal

Screenshot_2021-07-22-19-19-45.jpg


ringkas crita sepanjang kayuhan aku tengok, ramai dh joging & kayuh basikal jadi nampak meriah skt lah hahahah

cuma taman2 awam masih tutup & x bleh jog/kayuh dlm kwsn tasik....

so amigos, jaga kesihatan & jaga sop semasa bersenam! adiossss amigossss!

NOTE - aku bwk laptop bwlk kampung tapi line internet semua mcm haram....ingat nk update workout kat kampung tapi internet lembap so aku balik sini baru update heheheh

Hat penting workout tak tinggal bang 😋
 

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,560
Reaction score
353
Points
41
Alhamdulillah hari ni selesai weight training fullbody workout with dumbells,
sambil layan video nasihat utk jejaka 40an dpd lee hayward


IMG_20210724_190003.jpg


fyi aku baru bli penimbang berat digital, jadi nindia aku test tengok berat badan, berat dumbell & berat bateri kereta


berat aku la ni 70.2kg spt dibawah, hanya pakai treksut tanpa baju & spender hahahaha

IMG_20210724_190328.jpg




dan berat dumbell dibawah ialah 7.2kg

IMG_20210724_190424.jpg




last skali berat bateri kereta dibawah ialah 10.kg

IMG_20210724_190623.jpg


so amigoss, jgn malas, senamlah & jaga kesihatan & jaga SOP dimusim kovid ni

adiosssssssssssss amigossssssssssss!
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Alhamdulillah hari ni selesai weight training fullbody workout with dumbells,
sambil layan video nasihat utk jejaka 40an dpd lee hayward


IMG_20210724_190003.jpg


fyi aku baru bli penimbang berat digital, jadi nindia aku test tengok berat badan, berat dumbell & berat bateri kereta


berat aku la ni 70.2kg spt dibawah, hanya pakai treksut tanpa baju & spender hahahaha

IMG_20210724_190328.jpg




dan berat dumbell dibawah ialah 7.2kg

IMG_20210724_190424.jpg




last skali berat bateri kereta dibawah ialah 10.kg

IMG_20210724_190623.jpg


so amigoss, jgn malas, senamlah & jaga kesihatan & jaga SOP dimusim kovid ni

adiosssssssssssss amigossssssssssss!

70kg
Body fat brp bang
Tgk kat penimbang tu
Mesti byk muscle je ni
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
29,954
Reaction score
2,199
Points
206
Alhamdulillah hari ni selesai weight training fullbody workout with dumbells,
sambil layan video nasihat utk jejaka 40an dpd lee hayward


IMG_20210724_190003.jpg


fyi aku baru bli penimbang berat digital, jadi nindia aku test tengok berat badan, berat dumbell & berat bateri kereta


berat aku la ni 70.2kg spt dibawah, hanya pakai treksut tanpa baju & spender hahahaha

IMG_20210724_190328.jpg




dan berat dumbell dibawah ialah 7.2kg

IMG_20210724_190424.jpg




last skali berat bateri kereta dibawah ialah 10.kg

IMG_20210724_190623.jpg


so amigoss, jgn malas, senamlah & jaga kesihatan & jaga SOP dimusim kovid ni

adiosssssssssssss amigossssssssssss!

Bapo hengget penimbang tu? Bli kek Mano? Ado limit berat yg mampu ditanggung? Den dh 2-3 penimbang rosak...x bleh tampung lebih 100kg😤
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,206
Reaction score
14,987
Points
2,376
Bapo hengget penimbang tu? Bli kek Mano? Ado limit berat yg mampu ditanggung? Den dh 2-3 penimbang rosak...x bleh tampung lebih 100kg😤

kono kurangkan makan karbo tu jang
dan snacks
kurang manis dan masin
copek nanti berat turun
garam banyak dalam badan
banyak simpan air
 

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,560
Reaction score
353
Points
41

abangpower

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,560
Reaction score
353
Points
41
kono kurangkan makan karbo tu jang
dan snacks
kurang manis dan masin
copek nanti berat turun
garam banyak dalam badan
banyak simpan air

bro dloanman elok tengok video ni utk nasihat turunkan berat badan utk org2 40an++

 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register